Mechanisatie

Nieuws 711 x bekeken

Deutz-Fahr: nieuwe bediening en 60 km/uur

De TTV-modellen krijgen een nieuwe bediening en 60 km/uur transportsnelheid.

Deutz-Fahr vernieuwd zijn TTV-modellen grondig. Behalve de agressiever ogende grill en LED-verlichting achterop, is de nieuwe S-class-cabinebediening binnenin opvallend. Er zijn nog geen actuele foto’s vrijgegeven, maar alle knoppen zitten in de armleuning en er is een nieuwe joystick die makkelijker in de hand ligt en meer functies heeft. Voor op de armleuning zit een grote 12,8 inch touchscreen-terminal, waarin Topcon-gps is geïntegreerd. Daarnaast is er onder meer een veel grotere bijrijderszit en een met het stuur meebewegend dashboard.

60 km/uur

Optioneel kan de trekker 60 km/uur rijden. Daarvoor zijn dikke schijfremmen in de vooras gemonteerd. De vooras is geveerd met een veerweg van 560 mm. Opmerkelijk, de trekker krijgt geen ABS. Standaard rijden de TTV’s 50 km/uur bij een gereduceerd toerental van 1.650 tpm.

Onder de kap liggen Stage 4a-zescilindermotoren met vier kleppen per cilinder, turbo en natuurlijk SCR (AdBlue)-techniek. Er zijn drie aftakassnelheden(540E/1000/1000E) en de loadsensinghydrauliek heeft een opbrengst van 160 l/min. Optioneel beurt de hef 10 ton. De eerste drie modellen die vernieuwd zijn: de 7210 Agrotron TTV (164 kW/223 pk), 7230 Agrotron TTV (177 kW/240 pk) en 7250 Agrotron TTV (194 kW/263 pk) Op de Agritechnica zijn ze voor het eerst te zien in hun nieuwe jas.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.