Mechanisatie

Nieuws 419 x bekeken 1 reactie

Nieuwe Claas-trommelmaaiers met drukontlasting

De Corto Profil-fronttrommelmaaiers van Claas zijn vernieuwd.

Er zijn twee types verkrijgbaar, de 2800 F Profil van 2,65 meter werkbreedte en de 3200 F Profil van 3,05 meter breed. Beide trommelmaaiers kunnen met Active Float worden uitgerust. Active float is hydraulische drukontlasting die tijdens het werk kan worden aangepast. Volgens de fabrikant scheelt dat 16 procent aan brandstofverbruik.

De Active Float-techniek is niet nieuw. De Disco-schijvenmaaiers worden al enkele jaren met Active Float uitgerust. De Claas Disco 3100 F Profil frontschijvenmaaier met 3 meter werkbreedte kan voortaan ook met Active Float-drukontlasting worden uitgevoerd.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    teunis

    zoals de foto zegd kom je aan 16 % minder brandstof.de maaier word niet volledig gebruikt

Of registreer je om te kunnen reageren.