Mechanisatie

Nieuws

18 meter op één zwad

Claas kan de twee achtermaaiers van zijn triplemaaiercombinatie Disco 9100 C voorzien van transportbandjes, die het gemaaide product naar binnen transporteren.

De triplemaaier met bandjes heeft Disco 9100 C Autoswather. Hij is vooral bedoeld voor grassen en luzerne, die na maaien niet hoeven te drogen maar gelijk worden opgeraapt. De maaier vergt een vermogen van 177 kW (240 pk). Het is met de maaier mogelijk, in combinatie met een hark van minimaal 12,50 meter werkbreedte zoals de Liner 3500, 18 meter breedte op één zwad te leggen. Daarbij moet bij maaien de rechtertransportband opgeklapt worden, terwijl de linkertransportband wel het gemaaide gras naar binnen transporteert. Bij terugrijden is dan 18 meter gemaaid, die op 12 meter is neergelegd. Die 12 meter kan vervolgens met een hark van 12,50 meter breed tot één groot zwad worden geharkt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.