Mechanisatie

Nieuws

Dalende trekkerverkopen in Oostenrijk

Terwijl de verkoopcijfers in Nederland en omringende landen dit jaar aantrekken, dalen de aantallen in Oostenrijk juist.

In heel 2010 werden er volgens de Club Landtechnik Austria 7.022 nieuwe trekkers verkocht. Steyr en John Deere streden in december nog om de eerste plaats in de ranglijsten en verkochten in die maand opvallend veel trekkers (258 en 210 stuks). Dit jaar werden er tot en met juni 3.571 nieuwe trekkers verkocht en op naam gezet, dat zijn er 255 (6,7 %) minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Sinds 2006 werden er niet zo weinig trekkers verkocht in de eerste helft van een kalenderjaar. Volgens Club Landtechnik Austria blijven investeringen bij akkerbouwers achterwege door onzekerheden over het EU-landbouwbeleid. Veehouders zouden voorzichtiger zijn vanwege de mogelijke gevolgen van het wegvallen van het melkquotum.

Eigen trekkers

In tegenstelling tot Nederland, worden de Oostenrijkse verkoopcijfers wel direct gepubliceerd. Uit de cijfers blijkt dat Oostenrijkers het liefst een trekker van eigen bodem kopen. Steyr is met 15,8 procent (565 trekkers) marktleider in de eerste helft van 2011. Het eveneens Oostenrijkse Lindner was tweede met 14,6 procent (520 trekkers) van de markt. John Deere verkocht 489 trekkers, op de voet gevolgd door New Holland en Fendt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.