Mechanisatie

Nieuws

Radicaal nieuw Unimog-studiemodel

Het Universal-Motorgerät (Unimog) van het Daimler-concern (Mercedes) bestaat 60 jaar. Om dit te vieren werd deze week een studiemodel onthuld.

Net zoals de oermodellen die sinds 1951 gebouwd worden, is het studiemodel een cabrio-uitvoering. Technisch vormt een Unimog U5000 de basis van het voertuig. In de knalgroene neus is de Mercedes-ster duidelijk herkenbaar. Een echte cabine ontbreekt, evenals de deuren. De aluminiumkleurige carrosseriedelen zijn niet vervaardigd uit kunststof, maar gefreesd uit massief aluminium. Hoewel het model rijdt en werkend is, heeft Mercedes geen plannen om het in productie te nemen. Ondanks dat het studiemodel beschikt over het kenmerkende Unimog-chassis, portaalassen en schroefveren kan het model ook niet gezien worden als een prototype voor toekomstige Unimogs.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.