Mechanisatie

Nieuws

Eerste Big M500 in Nederland geleverd

Loonbedrijf Ronald Bos in Hoornsterzwaag (Fr.) neemt deze week de eerste 13,2 meter brede Krone Big M 500 zelfrijdende maaier in gebruik.

De loonwerker werkte al eerder met de grote zelfrijder, die vorige seizoenen enkele testuren op zijn bedrijf maakte. Nu is hij tot aanschaf overgegaan. Hij is daarmee de eerste en voorlopig enige Nederlandse eigenaar van de 370 kW (500 pk) sterke zelfrijder met een maaibreedte van maar liefst 13,2 meter.

1 miljoen

Bos verwacht dit jaar 6.000 hectare te maaien, waarvan de nieuwe machine het grootste deel voor haar rekening zal nemen. Dat mag ook wel, want zouden we nog in het guldentijdperk leven, dan zou de waarde van de machine de magische 1 miljoen-grens overschrijden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.