Mechanisatie

Nieuws 915 x bekeken

Nieuwe foto’s Fendt 700-serie

Er verschijnen steeds meer foto’s van de nieuwe Fendt 700-serie op internet. De trekker zal in juni aan de pers voorgesteld worden.

Volgens een uitgelekte folder op een Duits forum zou de nieuwe 700-serie bestaan uit 3 modellen met 200 tot 240 pk. En dat terwijl de huidige serie bestaat uit 4 modellen met 130 tot 180 pk. Het houdt de gemoederen op internet dan ook flink bezig. Dat de nieuwe 700-serie flink in vermogen stijgt zou het vermoeden kunnen doen rijzen dat Fendt werkt aan een herintroductie van de 500- of 600-serie in vario-uitvoering, als tussenserie. Er lijkt immers een groot gat te ontstaan tussen de 400- en 700-serie. Toch zal dat volgens betrokkenen nog niet gebeuren. De nieuwe 700-serie zal op een later tijdstip waarschijnlijk met nog eens drie modellen naar beneden worden uitgebreid. Iets later zal ook de 400-serie vanwege emissie-eisen op de schop gaan. Als die nieuwe 400-serie de lijn van de nieuwe 800 en 700-serie volgt, dus meer vermogen krijgt, dan zal het leveringsprogramma vanzelf weer sluitend zijn. Bovendien blijven de huidige modellen in de 700-serie leverbaar tot medio of eind volgend jaar, waardoor er effectief geen gat zal vallen. Of Fendt op termijn kiest om bijvoorbeeld een eenvoudigere uitvoering van de (nog niet eens geïntroduceerde) 700-serie op de markt te brengen is niet bekend. Of dat dan een nieuwe serie in de vorm van een 500 of 600-serie zou worden is dus puur koffiedik kijken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.