Mechanisatie

Nieuws 519 x bekeken 7 reacties

New Holland koploper

Volgens cijfers van de Federatie Agrotechniek was New Holland in 2009 het meestverkochte merk. Het nam de koppositie over van John Deere.

Met gebruikelijke jaar vertraging maakte de Federatie vandaag de trekkerverkoopcijfers over 2009 bekend. In 2009 was New Holland de nieuwe marktleider, met 22,0 procent (656 afgeleverde trekkers). New Holland zag het marktaandeel licht stijgen, in 2008 was het nog 21,8 %. Grote verliezer was John Deere, wat het marktaandeel zag duikelen van 22,3 % in 2008 naar 16,8 % in 2009 (500 afgeleverde trekkers).

Download de lijst van trekkerverkopen in 2009»

Foto

Arend-Jan Blomsma

Laatste reacties

 • no-profile-image

  han

  Nou, daar zijn ze lekker vlug mee, de cijfers van 2009!!

 • no-profile-image

  jaap

  Ja en nu kijken of die mensen die in 2009 die new holland gekocht hebben of die in 2013 nog zo blij zijn met deze trekker!

 • no-profile-image

  jeroen

  En dat zullen ze zeker zijn, new Holland verkoop wereld wijd enorm veel trekkers. Als deze trekkers op hun beurt allemaal zo slecht zouden zijn, overleeft het merk niet op de lange termijn.

  new holland doet niet onder voor een jd, tja en als je anders beweert heeft dat denk ik meer met merk voorkeur te maken dan met new holland

 • no-profile-image

  dirk es

  Slecht zijn ze niet, maar kwalitatief wel wat minder dan de "groene". Wij hebben van ouds her altijd "blauw", maar vanwege een JD dealer in de buurt een keer een groene gekocht. Ik mag het eigenlijk niet hardop zeggen, maar deze JD maakt de meeste draaiuren met de minste storingen...........

 • no-profile-image

  jan

  nou dirk dan heb je vast geen groene van de 30 serie want de blauwen zijn nu echt beter dat kan ik je verzekeren

 • no-profile-image

  Dirk

  Ojee, m'n verhaaltje van hieronder is van een 6320, er is ondertussen een 6930 bij gekomen. Dat is dus geen goede keus geweest?

 • no-profile-image

  Rene

  Jaap,

  van een groen met geel wordt ik anders ook niet vrolijk,
  brandstofpompjes. sensors, heel veel hydrauliekslangen, veel handremkabels, krukaskeering, kapot.
  Maar geen nood; omdat wij de enigste zijn waar dit kapot gaat, heeft de dealer alles in voorraad.

  alles beter dan een groen/gele

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.