Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Studiemodel van Claas: Etrion

Claas presenteert op de Agritechnica een studiemodel van een elektrisch aangedreven trekker met zowel banden als een rupsonderstel: De Etrion 400.

De Etrion is een aparte verschijning. Zeker de combinatie tussen een rupsonderstel en luchtbanden is een bijzondere gedachtesprong in trekkerland. De rubberen rupsen zorgen in combinatie met de conventionele banden voor een gecombineerd lage bodemdruk. Als de rupsen niet nodig zijn dan kunnen deze volgens ontwerper Merlyn Gray afgekoppeld worden. De plek tussen de voor- en achterwielen biedt dan plaats aan een werktuig.

Met chauffeur

De zwarte afdekking is een geblindeerde cabine. Ondanks dat het een futuristisch model is, kan hierin gewoon een bestuurder plaatsnemen om de trekker te bedienen. Het ontwerp van de trekker stamt overigens al uit 2008. Tot nu bleef het echter bij schetsen op papier. Nog even over de naam Etrion; de letter 'E' staat voor de elektrische aandrijving, 'TR' voor TRacks, en het achtervoegsel 'ION' laat de naam overeenkomen met de andere type-aanduidingen van Claas. Het getal 400 staat zoals gebruikelijk bij Claas voor het motorvermogen in pk's. De trekker is gebouwd in schaal 1 : 2.

Foto

Eén reactie

  • GERIE

    Mooie side was de oude boerderij ik hoop dat het ook zo blijft.
    Ik werk partijm bij een agrarisch loonbedrijf,ik bezoek wel een paar keer per week de side,vind de foto's erg mooi .Misschien een paar video's erbij zou het nog mooier maken wieweet???????

Of registreer je om te kunnen reageren.