Mechanisatie

Nieuws 860 x bekeken

Snelle elektrische Rigitrac

Deze nieuwe Rigitrac heeft weliswaar een dieselmotor aan boord, toch wordt de trekker volledig elektrisch aangedreven door middel van wielmotoren.

Onder de motorkap ligt een viercilinder Deutz-motor met 126 pk (93 kW) die al zijn vermogen omzet in elektriciteit. De watergekoelde elektro-installatie geeft het vermogen vervolgens af naar elk afzonderlijk wiel. Ieder wiel heeft een eigen wielmotor van maximaal 44 kW. Omdat door deze aandrijving aandrijfassen ontbreken is de trekkerbouwer veel flexibeler. Rigitrac voorziet ieder wiel van een eigen veersysteem en geïntegreerde rem. Per wiel is het over te brengen vermogen apart te regelen en kan de veerweg beperkt of geblokkeerd worden. De maximale snelheid van deze volgeveerde laagzwaartepunttrekker is liefst 65 km/u.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.