Mechanisatie

Nieuws

Ook Belarus aan de AdBlue

Belarus showt op de Agritechnica twee nieuwe trekkermodellen. Beide zijn voorzien van motoren met SCR Ad Blue-techniek, waarvan één motor zelfs in eigen huis gebouwd.

De Belarus 3522.5 is het nieuwe topmodel. Het ruim 12 ton wegende slagschip heeft een 355 pk (261 kW) Deutz TCD 78L6-motor aan boord. Uiterlijk is de trekker grotendeels gelijk het eerder gepresenteerde diesel-elektrisch aangedreven prototype. Deze vorm van aandrijving lijkt even op de achtergrond verdwenen, maar wordt momenteel nog wel door Belarus getest. De 3522.5 heeft een zestraps-powershift.

Eigen Minsk-motor met SCR

Naast het topmodel komt Belarus ook met nieuwe motortechniek uit eigen huis. De Belarus 2022.5 heeft een 212 pk (156 kW) motor uit de eigen Minsker motorenfabriek. De motor maakt gebruik van Bosch Commonrail-techniek en eigen SCR-adblue uitlaatgasnabehandeling.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.