Mechanisatie

Nieuws

Kongskilde neemt JF over

Kongskilde neemt het vorige week failliet verklaarde JF over. De Duitse voorladerfabrikant Stoll is een zusterbedrijf van JF en blijft buiten de overname.

Kongskilde neemt het vorige week failliet verklaarde JF over. JF, eigendom van het Deense Freudendahl Invest, produceert voederwinningsmachines en voermengwagens. Het heeft een omzet van €40 miljoen en circa 230 werknemers. Kongskilde is eveneens Deens en is voor het grootste deel in het bezit van de Deense landbouwcoöperatie DLG. Het is in Nederland vooral bekend van de grondbewerkings- en zaaimachines, onder meer met de merken Överum, Becker en Howard. Daarnaast maakt het machines voor de papier- en plastic-industrie en voor het drogen en opslaan van graan. Kongskilde heeft een omzet van €220 miljoen en ruim 1.000 werknemers.

JF-Stoll

De Duitse voorladerfabrikant Stoll is een zusterbedrijf van JF en blijft zowel buiten het faillissement als buiten de overname. De machines werden de laatste jaren onder de naam JF-Stoll verkocht. Stoll blijft in Duitsland en de Benelux de verkoop doen van de JF-machines, deze blijven onder de naam JF-Stoll verkocht worden. JF blijft ook de trommelmaaiers voor Kverneland produceren.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.