Mechanisatie

Foto & video laatste update:10 jan 2020

Boerentrekkers in lichttoer op Walcheren

In 2018 organiseerde Trekkertrek Aagtekerke samen met AJK Walcheren de eerste Trekker Lighttour op Walcheren (Zld.). Dat was voor deelnemers en toeschouwers een groot succes en daarom reden voor prolongatie. Dus werd op derde kerstdag 2019 de tweede editie verreden.

Foto

 • Op 27 december, derde kerstdag, kronkelt er een lange stoet van verlichte trekkers door het donkere Walcherse land. Op het terrein van agrarische handelsonderneming Cevaal in Grijpskerke (Zld.) verzamelen de 80 deelnemers zich. Met de ervaring van vorig jaar, toen er ruim 50 deelnemers waren, is de limiet dit jaar gesteld op 80 om zo verkeersoverlast te beperken. - Foto's: Anton Dingemanse

  Op 27 december, derde kerstdag, kronkelt er een lange stoet van verlichte trekkers door het donkere Walcherse land. Op het terrein van agrarische handelsonderneming Cevaal in Grijpskerke (Zld.) verzamelen de 80 deelnemers zich. Met de ervaring van vorig jaar, toen er ruim 50 deelnemers waren, is de limiet dit jaar gesteld op 80 om zo verkeersoverlast te beperken. - Foto's: Anton Dingemanse

 • Gehuld in lichtjes en in het donker nauwelijks als trekker herkenbaar, gaan de agrarische ondernemers op pad om zichzelf en het publiek plezier te verschaffen.

  Gehuld in lichtjes en in het donker nauwelijks als trekker herkenbaar, gaan de agrarische ondernemers op pad om zichzelf en het publiek plezier te verschaffen.

 • Grote doorgaande wegen worden zo veel mogelijk vermeden. De stoet passeert wel enkele knooppunten, zoals hier de rotonde bij Vrouwenpolder. De 2,5 meter lange stoet doet er een kwartier over om een bepaald punt te passeren.

  Grote doorgaande wegen worden zo veel mogelijk vermeden. De stoet passeert wel enkele knooppunten, zoals hier de rotonde bij Vrouwenpolder. De 2,5 meter lange stoet doet er een kwartier over om een bepaald punt te passeren.

 • De Unimog van Corstiaan Janse heeft het begeven. Jan   Maljaars sleept hem met zijn John Deere weg. Janse zelf sleept zo wel de pechprijs binnen.

  De Unimog van Corstiaan Janse heeft het begeven. Jan Maljaars sleept hem met zijn John Deere weg. Janse zelf sleept zo wel de pechprijs binnen.

 • De winnaar van de tweede prijs is de Valtra met elandenkop van Siemen de Wolf.

  De winnaar van de tweede prijs is de Valtra met elandenkop van Siemen de Wolf.

 • De totale lengte van de route is 40 kilometer. Halverwege is een pitstop ingelast om de aggregaten voor de verlichting bij te vullen, of om een kleine reparatie uit te voeren.

  De totale lengte van de route is 40 kilometer. Halverwege is een pitstop ingelast om de aggregaten voor de verlichting bij te vullen, of om een kleine reparatie uit te voeren.

 • In de dorpen, zoals hier in Oostkapelle, is de belangstelling enorm.

  In de dorpen, zoals hier in Oostkapelle, is de belangstelling enorm.

 • De derde prijs is voor Gerhard de Visser met zijn ontvoerde sneeuwpop.

  De derde prijs is voor Gerhard de Visser met zijn ontvoerde sneeuwpop.

 • Een John Deere wordt getrokken door rendieren.

  Een John Deere wordt getrokken door rendieren.

 • Remy Geschiere wint de eerste prijs met zijn Same. Voorop de trekker heeft hij een mini-reuzenrad gemonteerd.

  Remy Geschiere wint de eerste prijs met zijn Same. Voorop de trekker heeft hij een mini-reuzenrad gemonteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.