Foto: Anton Dingemanse MechanisatieFoto

Boerentrekkers in lichttoer op Walcheren

In 2018 organiseerde Trekkertrek Aagtekerke samen met AJK Walcheren de eerste Trekker Lighttour op Walcheren (Zld.). Dat was voor deelnemers en toeschouwers een groot succes en daarom reden voor prolongatie. Dus werd op derde kerstdag 2019 de tweede editie verreden.

Gehuld in lichtjes en in het donker nauwelijks als trekker herkenbaar, gaan de agrarische ondernemers op pad om zichzelf en het publiek plezier te verschaffen.

De winnaar van de tweede prijs is de Valtra met elandenkop van Siemen de Wolf.

Remy Geschiere wint de eerste prijs met zijn Same. Voorop de trekker heeft hij een mini-reuzenrad gemonteerd.

Een John Deere wordt getrokken door rendieren.

De derde prijs is voor Gerhard de Visser met zijn ontvoerde sneeuwpop.

In de dorpen, zoals hier in Oostkapelle, is de belangstelling enorm.

De totale lengte van de route is 40 kilometer. Halverwege is een pitstop ingelast om de aggregaten voor de verlichting bij te vullen, of om een kleine reparatie uit te voeren.

Op 27 december, derde kerstdag, kronkelt er een lange stoet van verlichte trekkers door het donkere Walcherse land. Op het terrein van agrarische handelsonderneming Cevaal in Grijpskerke (Zld.) verzamelen de 80 deelnemers zich. Met de ervaring van vorig jaar, toen er ruim 50 deelnemers waren, is de limiet dit jaar gesteld op 80 om zo verkeersoverlast te beperken. - Foto's: Anton Dingemanse

Grote doorgaande wegen worden zo veel mogelijk vermeden. De stoet passeert wel enkele knooppunten, zoals hier de rotonde bij Vrouwenpolder. De 2,5 meter lange stoet doet er een kwartier over om een bepaald punt te passeren.

De Unimog van Corstiaan Janse heeft het begeven. Jan Maljaars sleept hem met zijn John Deere weg. Janse zelf sleept zo wel de pechprijs binnen.

Beheer
WP Admin