Mechanisatie

Foto & video 2 reacties

79 trekkers rijden Kerstrun 2019 in Geel

De uitbundig versierde deelneemers legden op 14 december een parcours van 20 km af in en rond het Belgisch-Limburgse plaatsje Geel. Maar niet nadat 53 traptrekkertjes met de jeugd – bij wijze van saluut – voorlangs de in slagorde opgestelde ‘groten’ waren gereden. Jong geleerd... Zo kon een publiek van vele duizenden bewonderaars uitgebreid van de boeren- en loonwerkerscreativiteit genieten.

 • Na de straten van Geel slingert een lange stoet zich door de omgeving heen. Her en der op de stoepen massa's volk op de been.

  Na de straten van Geel slingert een lange stoet zich door de omgeving heen. Her en der op de stoepen massa's volk op de been.

 • Na de tocht verzamelden de trekkers weer op de startplaats en kreeg de vijf koppige jury een laatste kans om deze van dichtbij te bekijken. Chris Van Gompel uit Mol kwam er met zijn John Deere met gigantisch bewegend hert en slede als mooiste uit.

  Na de tocht verzamelden de trekkers weer op de startplaats en kreeg de vijf koppige jury een laatste kans om deze van dichtbij te bekijken. Chris Van Gompel uit Mol kwam er met zijn John Deere met gigantisch bewegend hert en slede als mooiste uit.

 • De gele en witte lichtjes op New Holland-blauw geven een prachtige, onderkoelde wintersfeer. Gefeliciteerd Cedric Somja uit Herve met plek 3.

  De gele en witte lichtjes op New Holland-blauw geven een prachtige, onderkoelde wintersfeer. Gefeliciteerd Cedric Somja uit Herve met plek 3.

 • John Deere vanaf een viaduct gefotografeerd. Wat een werk heeft daar in gezeten...

  John Deere vanaf een viaduct gefotografeerd. Wat een werk heeft daar in gezeten...

 • Het was nog wel even spannend: door de harde wind op 14 december was de Kerstmarkt in Geel al afgelast, en het plaatselijk gezag overwoog ook de Kerstrun niet te laten rijden. Gelukkig luwde de wind tussen 19.00 en 22.00. uur en mocht de toerrit van start.

  Het was nog wel even spannend: door de harde wind op 14 december was de Kerstmarkt in Geel al afgelast, en het plaatselijk gezag overwoog ook de Kerstrun niet te laten rijden. Gelukkig luwde de wind tussen 19.00 en 22.00. uur en mocht de toerrit van start.

 • Alsof deze trekker uit Harry Potter is weggereden!

  Alsof deze trekker uit Harry Potter is weggereden!

 • Voor vertrek van de grote jongens reden eerst 53 traptrekkertjes voorlangs die al net zo mooi waren versierd. Dan veilig parkeren achter de hekken, waarop het zware geweld hèn weer passeerde. Genieten!

  Voor vertrek van de grote jongens reden eerst 53 traptrekkertjes voorlangs die al net zo mooi waren versierd. Dan veilig parkeren achter de hekken, waarop het zware geweld hèn weer passeerde. Genieten!

 • Bern Borremans uit Kampenhout was tijdens editie 2018 winnaar van de hoofdprijs. Dit jaar waren zijn kerstbomen en sneeuwpoppen goed voor de tweede plek.

  Bern Borremans uit Kampenhout was tijdens editie 2018 winnaar van de hoofdprijs. Dit jaar waren zijn kerstbomen en sneeuwpoppen goed voor de tweede plek.

 • Joeri Wouters en zijn creatie met het Brusselse Atomium achterop. Goed voor de vierde plaats.

  Joeri Wouters en zijn creatie met het Brusselse Atomium achterop. Goed voor de vierde plaats.

 • Na het grote evenement verzorgden tien mooie trekkers nog een drive-by voor de patiëntjes die in het plaatselijke kinderziekenhuis verblijven. Zo'n vrolijkmakende afleiding is altijd meer dan welkom.

  Na het grote evenement verzorgden tien mooie trekkers nog een drive-by voor de patiëntjes die in het plaatselijke kinderziekenhuis verblijven. Zo'n vrolijkmakende afleiding is altijd meer dan welkom.

 • Aan alles komt een eind, ook aan deze lichtjesstoet. De opbrengst gaat dit jaar naar 't pASST, een club die zich inzet voor (jong)volwassenen met autisme. Volgend jaar is 'Geel' op 19 december...

  Aan alles komt een eind, ook aan deze lichtjesstoet. De opbrengst gaat dit jaar naar 't pASST, een club die zich inzet voor (jong)volwassenen met autisme. Volgend jaar is 'Geel' op 19 december...

Laatste reacties

 • EL

  Prachtig!

 • Firma Vellenga

  Ja, positief in het nieuws gekomen vandaag fijn

Of registreer je om te kunnen reageren.