Mechanisatie

Foto & video 2 reacties

AJK Walcheren sluit jaar af met Trekker Light Show.

Het AJK Walcheren vond het wel gepast om het jaar op spectaculaire manier af te sluiten. In samenwerking met ondernemers en organisaties in de agrarische sector organiseerden zij op Walcheren dit jaar voor het eerst onder het mom van ‘wij stugge Zeeuwen kunnen er ook wat van’ een rondrit genaamd ‘Trekker Light Tour Walcheren 2018’.

Foto

 • Leegstaande bedrijfsloodsen in Serooskerke dienden als verzamelpunt voor de Trekker Light Tour Walcheren 2018. Van daar uit begon de tocht om half zeven in de avond. De trekkers hebben er zo te zien zin in. - Foto's: Anton Dingemanse

  Leegstaande bedrijfsloodsen in Serooskerke dienden als verzamelpunt voor de Trekker Light Tour Walcheren 2018. Van daar uit begon de tocht om half zeven in de avond. De trekkers hebben er zo te zien zin in. - Foto's: Anton Dingemanse

 • De chauffeurs en bijrijders maken zich op voor de start. De gele hesjes zijn niet aan het protesteren maar zijn juist behulpzaam om alles in goede banen te leiden. Deze hesjes zijn door CZAV beschikbaar gesteld.

  De chauffeurs en bijrijders maken zich op voor de start. De gele hesjes zijn niet aan het protesteren maar zijn juist behulpzaam om alles in goede banen te leiden. Deze hesjes zijn door CZAV beschikbaar gesteld.

 • De rondrit is begonnen. Via Vrouwenpolder gaat de tocht naar Oostkapelle voor de eerste zogenoemde ‘rijdende stop’. Met een rustig gangetje werd via een aantal dorpen ongeveer 35 km gereden en daar deed de stoet zo’n 4 uur over.

  De rondrit is begonnen. Via Vrouwenpolder gaat de tocht naar Oostkapelle voor de eerste zogenoemde ‘rijdende stop’. Met een rustig gangetje werd via een aantal dorpen ongeveer 35 km gereden en daar deed de stoet zo’n 4 uur over.

 • Onder grote belangstelling komt de stoet aan in Oostkapelle met mede-initiatiefnemer Wim Houmes aan kop.

  Onder grote belangstelling komt de stoet aan in Oostkapelle met mede-initiatiefnemer Wim Houmes aan kop.

 • Een rijdende stop houdt in dat er snel een versnapering wordt aangereikt en dan meteen doorrijden.

  Een rijdende stop houdt in dat er snel een versnapering wordt aangereikt en dan meteen doorrijden.

 • De fantasie kreeg de vrije loop om met een opvallende creatie deel te nemen. Deze deelnemer liet een kerstboom middels een kistenkantelaar wuiven naar het toegestroomde publiek.

  De fantasie kreeg de vrije loop om met een opvallende creatie deel te nemen. Deze deelnemer liet een kerstboom middels een kistenkantelaar wuiven naar het toegestroomde publiek.

 • De sprookjeskaravaan door de donkere polder Walcheren op weg naar Domburg.

  De sprookjeskaravaan door de donkere polder Walcheren op weg naar Domburg.

 • Een sprookje is geen sprookje als er geen element van dreiging in zit. Dit sprookje liep goed af. De groen verlichte werd niet te grazen genomen.

  Een sprookje is geen sprookje als er geen element van dreiging in zit. Dit sprookje liep goed af. De groen verlichte werd niet te grazen genomen.

 • Daar zoeft de winnaar van de eerste prijs voorbij. Volgens de jury verdiende Abco de Buck deze prijs voor de strakke en eenkleurige belijning van zijn New-Holland.

  Daar zoeft de winnaar van de eerste prijs voorbij. Volgens de jury verdiende Abco de Buck deze prijs voor de strakke en eenkleurige belijning van zijn New-Holland.

 • Na Domburg trok de stoet via Aagtekerke naar Grijpskerke voor de volgende rijdende stop. Om het overige verkeer zo min mogelijk te belasten werd op een stille polderweg gestopt om de aggregaten bij te vullen. Anders zou het sprookje wellicht als een kaars uitdoven.

  Na Domburg trok de stoet via Aagtekerke naar Grijpskerke voor de volgende rijdende stop. Om het overige verkeer zo min mogelijk te belasten werd op een stille polderweg gestopt om de aggregaten bij te vullen. Anders zou het sprookje wellicht als een kaars uitdoven.

 • In een kleurrijke stoet nadert de colonne de rijdende stop op het terrein van Aannemingsbedrijf de Voogd. Het bedrijfsterrein was omgebouwd tot een keerlus en met een broodje warme worst werd de route richting Meliskerke vervolgd.

  In een kleurrijke stoet nadert de colonne de rijdende stop op het terrein van Aannemingsbedrijf de Voogd. Het bedrijfsterrein was omgebouwd tot een keerlus en met een broodje warme worst werd de route richting Meliskerke vervolgd.

 • Op kop de winnaars van de tweede prijs. De dames Hannie Brouwer en Erica Toutenhoofd hadden zich als ijsbeer verkleed om met hun Same zonder cabine de kou te trotseren.

  Op kop de winnaars van de tweede prijs. De dames Hannie Brouwer en Erica Toutenhoofd hadden zich als ijsbeer verkleed om met hun Same zonder cabine de kou te trotseren.

 • En daar zijn de ijsberen alweer nu in tegengestelde richting, ze passeren hier net de winnaar van de eerste prijs.

  En daar zijn de ijsberen alweer nu in tegengestelde richting, ze passeren hier net de winnaar van de eerste prijs.

 • Nog een paar fraaie creaties. De voorste is een John Deere maar wat er onder de lichtjes van de achterste schuil gaat is ongewis. Degene die het weet mag het zeggen.

  Nog een paar fraaie creaties. De voorste is een John Deere maar wat er onder de lichtjes van de achterste schuil gaat is ongewis. Degene die het weet mag het zeggen.

 • De pechprijs werd letterlijk in de wacht gesleept door Peter Maranus. Zijn Fiat gaf er al na enkele kilometers de brui aan. Een flinke John Deere schoot te hulp en met een trekstang kon toch de gehele rit mee gedaan worden.

  De pechprijs werd letterlijk in de wacht gesleept door Peter Maranus. Zijn Fiat gaf er al na enkele kilometers de brui aan. Een flinke John Deere schoot te hulp en met een trekstang kon toch de gehele rit mee gedaan worden.

 • Ook aan de achterkant werd aandacht besteed zoals te zien aan deze Fiat. Na Meliskerke werd Zoutelande nog aangedaan om dan door te stomen naar Westkapelle waar tot spijt van de vele kijkers een eind aan de rondrit kwam. In de uitspanning 'Het kasteel van Batavia' werden de winnaars bekend gemaakt en een beetje na gefeest.

  Ook aan de achterkant werd aandacht besteed zoals te zien aan deze Fiat. Na Meliskerke werd Zoutelande nog aangedaan om dan door te stomen naar Westkapelle waar tot spijt van de vele kijkers een eind aan de rondrit kwam. In de uitspanning 'Het kasteel van Batavia' werden de winnaars bekend gemaakt en een beetje na gefeest.

Laatste reacties

 • nog mooier dan amsterdam light!

 • Jan-Zonderland

  In al mijn onwetendheid heb ik een paar vragen: wordt er allemaal zwakstroom verlichting gebruikt of heeft men agregaatjes mee aan boord voor de stroomvoorziening ?
  En hoe wordt de stroomvoorziening gedaan voor de meedraaiende lampjes aan de wielen ?
  Wij willen volgend jaar meerijden in de Santa Claus parade in het dorp hier met de spuitmachine en ik kan wel wat tips gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.