Mechanisatie

Foto & video 1 reactielaatste update:18 jun 2018

Powerweekend Made: Europa’s grootste

Met drie banen en drie dagen tractorpulling is het Powerweekend in Made het grootste tractorpulling evenement van Europa.

TREKKER was er op de zaterdag van editie 2018, en zag ongelooflijk snelle runs en prachtige machines. Die er – helaas ook deze keer – niet allemaal ongeschonden vandaan kwamen.

Foto

 • Sledge Hammer is de eerste deelnemer die overtuigt in de Two Wheel Drive-klasse. Weliswaar nog geen full pull, maar wel ruim voorbij de 100 meterlijn. De sleepwagen staat relatief zwaar in deze klasse. Er komt geen finale omdat er geen full pull wordt gereden. - Foto’s: Marcel Klein Braskamp

  Sledge Hammer is de eerste deelnemer die overtuigt in de Two Wheel Drive-klasse. Weliswaar nog geen full pull, maar wel ruim voorbij de 100 meterlijn. De sleepwagen staat relatief zwaar in deze klasse. Er komt geen finale omdat er geen full pull wordt gereden. - Foto’s: Marcel Klein Braskamp

 • Het is voor de baanbemanning een hele uitdaging om voldoende vocht in de baan te houden. Door de felle zon en een flinke bries ligt uitdroging op de loer. Dan biedt de baan minder grip. Door alle inspanning blijft de klei toch prachtig, en geeft-ie sommige trekkers zelfs boven verwachting veel grip.

  Het is voor de baanbemanning een hele uitdaging om voldoende vocht in de baan te houden. Door de felle zon en een flinke bries ligt uitdroging op de loer. Dan biedt de baan minder grip. Door alle inspanning blijft de klei toch prachtig, en geeft-ie sommige trekkers zelfs boven verwachting veel grip.

 • De prachtige Triple X krijgt de snelheid er niet lekker in. De trekker rijdt als een van de weinige deelnemers in deze klasse met Puller 2000-banden. Een gebruikelijke band in klassen waar de machines (nog) meer vermogen hebben, maar niet in de sportklasse.

  De prachtige Triple X krijgt de snelheid er niet lekker in. De trekker rijdt als een van de weinige deelnemers in deze klasse met Puller 2000-banden. Een gebruikelijke band in klassen waar de machines (nog) meer vermogen hebben, maar niet in de sportklasse.

 • Bij de groene aardbei werkt dit concept wel. Met een enorme snelheid raast de machine over de baan - het lijkt wel of er helemaal geen sleepwagen achter hangt. Het resultaat laat zich raden: een dikke full pull!

  Bij de groene aardbei werkt dit concept wel. Met een enorme snelheid raast de machine over de baan - het lijkt wel of er helemaal geen sleepwagen achter hangt. Het resultaat laat zich raden: een dikke full pull!

 • De eerste definitieve run in de Modified-klasse is voor Eager Beaver. De klasse wordt verreden met floating finish: elke deelnemer krijgt dus één kans. De machine uit Lemelerveld belandt uiteindelijk op een derde plaats, waar de mannen super blij mee zijn.

  De eerste definitieve run in de Modified-klasse is voor Eager Beaver. De klasse wordt verreden met floating finish: elke deelnemer krijgt dus één kans. De machine uit Lemelerveld belandt uiteindelijk op een derde plaats, waar de mannen super blij mee zijn.

 • Bij Six Fighter lijkt het rechter wiel spontaan af te breken. De trekker maakt een op het oog normale run, maar de rijder blijkt toch iets vreemds gehoord te hebben en doet verstandig het gas dicht. Pas bij het afslepen wordt duidelijk wat er aan de hand is.

  Bij Six Fighter lijkt het rechter wiel spontaan af te breken. De trekker maakt een op het oog normale run, maar de rijder blijkt toch iets vreemds gehoord te hebben en doet verstandig het gas dicht. Pas bij het afslepen wordt duidelijk wat er aan de hand is.

 • Bits ’n Pieces raakt buiten de baan in de Modified-klasse en is daardoor gediskwalificeerd. Een iets zachtere zijkant zorgt ervoor dat de trekker snel naar de buitenkant trekt en niet meer te houden is.

  Bits ’n Pieces raakt buiten de baan in de Modified-klasse en is daardoor gediskwalificeerd. Een iets zachtere zijkant zorgt ervoor dat de trekker snel naar de buitenkant trekt en niet meer te houden is.

 • Deze Zweedse Iron Toy heeft geen blower, maar twee turbo’s. Die moeten zorgen voor de drukvulling van de V8-motor. Het idee achter deze prachtig gebouwde machine is dat een blower vermogen kost (en vervolgens ruim weer oplevert) en een turbo niet. De trekker kan zijn vermogen helaas niet optimaal overbrengen op de baan, en eindigt op een twaalfde plaats.

  Deze Zweedse Iron Toy heeft geen blower, maar twee turbo’s. Die moeten zorgen voor de drukvulling van de V8-motor. Het idee achter deze prachtig gebouwde machine is dat een blower vermogen kost (en vervolgens ruim weer oplevert) en een turbo niet. De trekker kan zijn vermogen helaas niet optimaal overbrengen op de baan, en eindigt op een twaalfde plaats.

 • Bij Blower Power uit Noorwegen vindt in de tweede cilinder van de rechter bank geen verbranding plaats. Dat is goed te zien aan de witte straal rook uit de uitlaat. De chauffeur brengt de machine toch nog naar een zevende plaats, in een veld van maar liefst twintig deelnemers.

  Bij Blower Power uit Noorwegen vindt in de tweede cilinder van de rechter bank geen verbranding plaats. Dat is goed te zien aan de witte straal rook uit de uitlaat. De chauffeur brengt de machine toch nog naar een zevende plaats, in een veld van maar liefst twintig deelnemers.

 • Echt imposant is de run van Bobcat Jr. Met enorme overmacht rijdt Bertus Boer de machine ver voorbij de 100 meterlijn. De trekker is bijna identiek aan de trekker waarmee het Bobcat-team in Amerika rijdt. “Deze heeft een grotere blower”, vertelt Bertus. “En dat voel je wel!”

  Echt imposant is de run van Bobcat Jr. Met enorme overmacht rijdt Bertus Boer de machine ver voorbij de 100 meterlijn. De trekker is bijna identiek aan de trekker waarmee het Bobcat-team in Amerika rijdt. “Deze heeft een grotere blower”, vertelt Bertus. “En dat voel je wel!”

 • Na een zeer onstuimige run vliegen de frontgewichten van deze prachtige General. Het Powerweekend nodigde dit Amerikaans team uit vanwege zijn 25-jarig jubileum. “De baan is echt geweldig”, zegt de rijder enthousiast. Hij bleef gelukkig ongedeerd, en had duidelijk minder grip verwacht. “Vanavond hangen we honderd kilo meer op de neus.”

  Na een zeer onstuimige run vliegen de frontgewichten van deze prachtige General. Het Powerweekend nodigde dit Amerikaans team uit vanwege zijn 25-jarig jubileum. “De baan is echt geweldig”, zegt de rijder enthousiast. Hij bleef gelukkig ongedeerd, en had duidelijk minder grip verwacht. “Vanavond hangen we honderd kilo meer op de neus.”

 • Ja, er zit nog een trekker achter deze vuurzee. En wel de Mitas All or Nothing. Naomie Kools mankeerde gelukkig niets en de vlammen doofden snel. Het levert het team helaas wel behoorlijk veel werk op.

  Ja, er zit nog een trekker achter deze vuurzee. En wel de Mitas All or Nothing. Naomie Kools mankeerde gelukkig niets en de vlammen doofden snel. Het levert het team helaas wel behoorlijk veel werk op.

 • Met twee formidabele runs toont de MPM Seaside Affair zich van zijn beste kant. Hij is dan ook goed voor het hoogste puntenaantal in de Unlimited-klasse. Hiermee lijken de mannen uit Castricum de techniek weer goed voor elkaar te hebben.

  Met twee formidabele runs toont de MPM Seaside Affair zich van zijn beste kant. Hij is dan ook goed voor het hoogste puntenaantal in de Unlimited-klasse. Hiermee lijken de mannen uit Castricum de techniek weer goed voor elkaar te hebben.

Eén reactie

 • aline

  is full pull normaal niet de 100m lijn ?

Of registreer je om te kunnen reageren.