Nieuwe ‘Fiat’ zonder poespas op ploegwedstrijden - Boerderij.nl
Mechanisatie

Foto & video laatste update:2 okt 2017

Nieuwe ‘Fiat’ zonder poespas op ploegwedstrijden

De nationale ploegwedstrijden in Ierland zijn uitgegroeid tot Europa’s grootste buitenevenement. Verschillende fabrikanten tonen er hun nieuwste machines.

 • De nationale ploegwedstrijden in Ierland zijn uitgegroeid tot Europa’s grootste buitenevenement. Dit jaar passeerden in de drie dagen tussen 19 en 21 september ruim 290.000 personen het tot landbouw- en buitenbeurs uitgegroeide evenement dat dit jaar was neergestreken in Screggan-Tullamore. Een nieuw record. Alle bedrijven die direct of indirect met de landbouw en/of het buitenleven van doen hebben zijn er present. Landbouwmachinefabrikanten en -importeurs zien hun aanwezigheid op de beurs als noodzaak. Enkele tonen hun nieuwste machines. - Foto's: Guus Queissen

  De nationale ploegwedstrijden in Ierland zijn uitgegroeid tot Europa’s grootste buitenevenement. Dit jaar passeerden in de drie dagen tussen 19 en 21 september ruim 290.000 personen het tot landbouw- en buitenbeurs uitgegroeide evenement dat dit jaar was neergestreken in Screggan-Tullamore. Een nieuw record. Alle bedrijven die direct of indirect met de landbouw en/of het buitenleven van doen hebben zijn er present. Landbouwmachinefabrikanten en -importeurs zien hun aanwezigheid op de beurs als noodzaak. Enkele tonen hun nieuwste machines. - Foto's: Guus Queissen

 • Naar eigen zeggen behaalt de Turkse trekkerfabrikant Tümosan in Ierland nog steeds een behoorlijk verkoopresultaat met zijn ‘Fiat’ Classic 8000 serie. Aan de 95 pk-uitvoering hangt een prijskaartje van ’slechts’ €26.829, exclusief BTW. Het zijn vooral boeren die een goedkope trekker zoeken zonder elektronische liflafjes. De drie modellen (8075-8085 en 8095) hebben een motorvermogen van respectievelijk 75, 85 en 95 pk. Ze worden aangedreven door een viercylinder, 3,9 liter motor. Die is technisch gelijk aan de oorspronkelijke Fiat-motor, maar voldoet via diverse aanpassingen toch aan de Tier III-norm.

  Naar eigen zeggen behaalt de Turkse trekkerfabrikant Tümosan in Ierland nog steeds een behoorlijk verkoopresultaat met zijn ‘Fiat’ Classic 8000 serie. Aan de 95 pk-uitvoering hangt een prijskaartje van ’slechts’ €26.829, exclusief BTW. Het zijn vooral boeren die een goedkope trekker zoeken zonder elektronische liflafjes. De drie modellen (8075-8085 en 8095) hebben een motorvermogen van respectievelijk 75, 85 en 95 pk. Ze worden aangedreven door een viercylinder, 3,9 liter motor. Die is technisch gelijk aan de oorspronkelijke Fiat-motor, maar voldoet via diverse aanpassingen toch aan de Tier III-norm.

 • De eveneens uit Turkije afkomstige ArmaTrac presenteert zich in Ierland met onder andere de als ‘nieuw’ aangekondigde 804 Lux CRD. Deze is voorzien van een viercylinder, 3,4 liter Tier III Perkins Common Rail motor en een ZF versnellingsbak.

  De eveneens uit Turkije afkomstige ArmaTrac presenteert zich in Ierland met onder andere de als ‘nieuw’ aangekondigde 804 Lux CRD. Deze is voorzien van een viercylinder, 3,4 liter Tier III Perkins Common Rail motor en een ZF versnellingsbak.

 • Ierse machinefabrikant McHale presenteerde op haar stand de Pro-glide frontmaaiers. Verdeeld over een werkbreedte van drie meter is deze voorzien van 7 maaischijven. De 1.250 kilogram wegende maaier vraagt een minimaal vermogen van 80 pk.

  Ierse machinefabrikant McHale presenteerde op haar stand de Pro-glide frontmaaiers. Verdeeld over een werkbreedte van drie meter is deze voorzien van 7 maaischijven. De 1.250 kilogram wegende maaier vraagt een minimaal vermogen van 80 pk.

 • Tijdens de beurs presenteerde McHale officieel zijn R62-72 getrokken middenafleghark met dubbele rotor en een werkbreedte van 6,2 tot 7,2 meter. Voor transport (max. 40 km/u) kunnen de rotors worden opgeklapt, de hoogte blijft daarbij onder de 4 meter. De R62-72 is standaard voorzien van 380/55-17 banden. Deze banden geven optimale stabiliteit bij transport over de weg en minimale bodemdruk op het grasland. - Foto: McHale

  Tijdens de beurs presenteerde McHale officieel zijn R62-72 getrokken middenafleghark met dubbele rotor en een werkbreedte van 6,2 tot 7,2 meter. Voor transport (max. 40 km/u) kunnen de rotors worden opgeklapt, de hoogte blijft daarbij onder de 4 meter. De R62-72 is standaard voorzien van 380/55-17 banden. Deze banden geven optimale stabiliteit bij transport over de weg en minimale bodemdruk op het grasland. - Foto: McHale

 • Dit jaar bezoekt Valtra in Groot-Brittannië en Ierland 23 agrarische evenementen met een roze N154 trekker van 155 pk. Op die manier wil Valtra zoveel mogelijk aandacht en geld genereren voor de Brits/Ierse borstkankerorganisatie. Na de tour wordt de trekker geveild, waarbij de opbrengst bestemd is voor de borstkankerorganisatie.

  Dit jaar bezoekt Valtra in Groot-Brittannië en Ierland 23 agrarische evenementen met een roze N154 trekker van 155 pk. Op die manier wil Valtra zoveel mogelijk aandacht en geld genereren voor de Brits/Ierse borstkankerorganisatie. Na de tour wordt de trekker geveild, waarbij de opbrengst bestemd is voor de borstkankerorganisatie.

 • Naast de bekende peddel-voermengwagens levert Keenan nu ook verticale mengers. Dit is een uitvloeisel van de samenwerking met de Italiaanse voermengwagenfabrikant Storti. Samen ontwikkelen beide bedrijven een serie van dubbele en trio-verticale voermengwagens.
De grootste Keenan is de MechFiber 345SP, die leverbaar is met een 16 of een 20 kuubs bak. Deze zelfrijder is gebouwd op een Storti onderstel en voorzien van zes mengpeddels. Voor de aandrijving zorgt een viercylinder 4,5 liter Iveco-motor van 170 pk.

  Naast de bekende peddel-voermengwagens levert Keenan nu ook verticale mengers. Dit is een uitvloeisel van de samenwerking met de Italiaanse voermengwagenfabrikant Storti. Samen ontwikkelen beide bedrijven een serie van dubbele en trio-verticale voermengwagens. De grootste Keenan is de MechFiber 345SP, die leverbaar is met een 16 of een 20 kuubs bak. Deze zelfrijder is gebouwd op een Storti onderstel en voorzien van zes mengpeddels. Voor de aandrijving zorgt een viercylinder 4,5 liter Iveco-motor van 170 pk.

 • Voor het eerst presenteerde Deutz-Fahr zijn hele range van tractoren uit de 5 (75 tot 125 pk) en 6 serie (156 tot 226 pk) op het groene eiland.

  Voor het eerst presenteerde Deutz-Fahr zijn hele range van tractoren uit de 5 (75 tot 125 pk) en 6 serie (156 tot 226 pk) op het groene eiland.

 • Landbouwmachinefabrikanten en -importeurs zien hun aanwezigheid op de beurs als noodzaak.

  Landbouwmachinefabrikanten en -importeurs zien hun aanwezigheid op de beurs als noodzaak.

 • Gelijktijdig met de presentatie op de IAA autobeurs in Frankfurt presenteerden vooraanstaande automerken hun nieuwste modellen aan de Ierse boeren.

  Gelijktijdig met de presentatie op de IAA autobeurs in Frankfurt presenteerden vooraanstaande automerken hun nieuwste modellen aan de Ierse boeren.

 • Wedstrijdploegen geniet in Ierland een grote populariteit. Verdeeld over drie dagen en ruim 20 categorieën, tonen 350 afgevaardigden van de diverse provincies hun ploegkunsten.

  Wedstrijdploegen geniet in Ierland een grote populariteit. Verdeeld over drie dagen en ruim 20 categorieën, tonen 350 afgevaardigden van de diverse provincies hun ploegkunsten.

 • De Brexit houdt de Ierse boeren erg bezig. De onzekerheid over de toekomstige grenssituatie met Noord-Ierland en het grote exportaandeel van agrarische producten naar Groot-Brittannië spelen daarbij een belangrijke rol.

  De Brexit houdt de Ierse boeren erg bezig. De onzekerheid over de toekomstige grenssituatie met Noord-Ierland en het grote exportaandeel van agrarische producten naar Groot-Brittannië spelen daarbij een belangrijke rol.

 • Veiligheid is ook op Ierse bedrijven een belangrijk item. Tijdens de eerste dag werd bekend dat wedstrijdploeger Martin Kehoe jr. is overleden door een ongeval. Dit is het 16e dodelijke ongeval op een Ierse boerderij dit jaar.

  Veiligheid is ook op Ierse bedrijven een belangrijk item. Tijdens de eerste dag werd bekend dat wedstrijdploeger Martin Kehoe jr. is overleden door een ongeval. Dit is het 16e dodelijke ongeval op een Ierse boerderij dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.