Mechanisatie

Foto & video

Voederwinningsdemo in Belgische Geel

Bij het Belgische Geel werd een voederwinningsdemo gehouden onder zeer natte omstandigheden.

Foto

 • McHale demonstreerde voor het eerst in de Benelux met zijn maaiers. De R3100 Pro Glide achtermaaier en de F3100 frontmaaier. Kenmerkend voor de achtermaaier zijn de spiraalveren aan de middenophanging. De kneuzers hebben stalen kneusvingers. Van uitbreiding van het gamma met schudders en harken is nog geen sprake.<br /><em>Foto's: Bert Jansen</em>

  McHale demonstreerde voor het eerst in de Benelux met zijn maaiers. De R3100 Pro Glide achtermaaier en de F3100 frontmaaier. Kenmerkend voor de achtermaaier zijn de spiraalveren aan de middenophanging. De kneuzers hebben stalen kneusvingers. Van uitbreiding van het gamma met schudders en harken is nog geen sprake.
  Foto's: Bert Jansen

 • De G1 F125 van Göweil is een van de nieuwkomers bij de persen. De pers is met een eigengewicht van 5.580 kilo zwaar van bouw door zijn zware persrollen. Bijzonder is ook de invoer die over de rotor loopt en de messen dus ook boven de rotor heeft zitten. Hierdoor zouden ze schoner blijven en zijn ze vlot te wisselen.

  De G1 F125 van Göweil is een van de nieuwkomers bij de persen. De pers is met een eigengewicht van 5.580 kilo zwaar van bouw door zijn zware persrollen. Bijzonder is ook de invoer die over de rotor loopt en de messen dus ook boven de rotor heeft zitten. Hierdoor zouden ze schoner blijven en zijn ze vlot te wisselen.

 • Het Poolse Metal-Fach heeft een uitgebreid gamma met cultivatoren, ploegen, voerwagen, mestverspreiders en trailers. Het bouwt ook maaiers en persen met vaste en variabele kamer. Importeur Tendeloo demonstreerde een eenvoudige schijvenmaaier en een vastekamer pers, met daarachter een wikkelaar gekoppeld.

  Het Poolse Metal-Fach heeft een uitgebreid gamma met cultivatoren, ploegen, voerwagen, mestverspreiders en trailers. Het bouwt ook maaiers en persen met vaste en variabele kamer. Importeur Tendeloo demonstreerde een eenvoudige schijvenmaaier en een vastekamer pers, met daarachter een wikkelaar gekoppeld.

 • De MAN in Agrar uitvoering kan met zijn Joskin SiloSpace 28/70 veel kuubs en snel van het veld naar de bult brengen. Maximum snelheid is 90 km/uur. Bij dergelijk natte omstandigheden bleek een trekker en silagewagen met hoge wielen en profiel toch in het voordeel, ondanks de drie trailerassen en 4x4 aandrijving van de MAN.

  De MAN in Agrar uitvoering kan met zijn Joskin SiloSpace 28/70 veel kuubs en snel van het veld naar de bult brengen. Maximum snelheid is 90 km/uur. Bij dergelijk natte omstandigheden bleek een trekker en silagewagen met hoge wielen en profiel toch in het voordeel, ondanks de drie trailerassen en 4x4 aandrijving van de MAN.

 • De Kuhn GMD 5251 TC volgt de Alterna maaier op en heeft een werkbreedte van 5,2 meter. Voor transport op de weg draait de maaier in de lengte-richting en rijdt hij achter de trekker op een tweede apart wielstel. De getrokken maaier kan zowel links als rechts van de trekker maaien.

  De Kuhn GMD 5251 TC volgt de Alterna maaier op en heeft een werkbreedte van 5,2 meter. Voor transport op de weg draait de maaier in de lengte-richting en rijdt hij achter de trekker op een tweede apart wielstel. De getrokken maaier kan zowel links als rechts van de trekker maaien.

 • Nog een nieuwkomer is Samasz. In Nederland wordt er sinds kort ook mee aan de weg getimmerd. Samasz is een grote Poolse onderneming met een compleet gamma aan maaiers, schudders en harken.

  Nog een nieuwkomer is Samasz. In Nederland wordt er sinds kort ook mee aan de weg getimmerd. Samasz is een grote Poolse onderneming met een compleet gamma aan maaiers, schudders en harken.

 • Veel grote merken begonnen afgelopen jaar in de hooibouw. Zo komt Fella in de merken Fendt en MF, Vicon in Kubota-kleur en gonzen de geruchten over een hooibouwlijn bij New Holland. Geen van hen was te zien. Alleen SDF, Claas en John Deere demonstreerden er dus mee. John Deere koopt zijn maaiers bij Kuhn.

  Veel grote merken begonnen afgelopen jaar in de hooibouw. Zo komt Fella in de merken Fendt en MF, Vicon in Kubota-kleur en gonzen de geruchten over een hooibouwlijn bij New Holland. Geen van hen was te zien. Alleen SDF, Claas en John Deere demonstreerden er dus mee. John Deere koopt zijn maaiers bij Kuhn.

 • Feraboli toonde zijn pas geïntroduceerde Mondiale serie. Vertegenwoordigers van Maschio dat Feraboli nog maar net overnam, verwachten dat een perswikkelcombi ook in deze serie niet lang op zich laat wachten. Deze Mondiale 120 vaste kamerpers heeft 19 rollen en 25 messen en twee setten van 12 en 13 messen.

  Feraboli toonde zijn pas geïntroduceerde Mondiale serie. Vertegenwoordigers van Maschio dat Feraboli nog maar net overnam, verwachten dat een perswikkelcombi ook in deze serie niet lang op zich laat wachten. Deze Mondiale 120 vaste kamerpers heeft 19 rollen en 25 messen en twee setten van 12 en 13 messen.

 • Ook Case IH timmert steeds meer aan de weg met zijn persen en heeft ook de service ervan goed op poten. Op de demo stond de perswikkelcombinatie, maar ook de grootpakpers in het rood. De RB544 vaste kamerpers is er met netbinding of foliebinding alvorens de baal wordt gewikkeld.

  Ook Case IH timmert steeds meer aan de weg met zijn persen en heeft ook de service ervan goed op poten. Op de demo stond de perswikkelcombinatie, maar ook de grootpakpers in het rood. De RB544 vaste kamerpers is er met netbinding of foliebinding alvorens de baal wordt gewikkeld.

 • Een bijzondere combinatie is deze JCB 4220 met Bergmann Repex 34S opraapwagen. Beide kom je nog niet veel tegen in de praktijk, laat staan samen. De Repex 34S weegt leeg 8 ton en heeft een DIN inhoud van 33,8 kuub. De combiwagen heeft een rotorinvoer met 41 messen voor een snijlengte van 35 mm.

  Een bijzondere combinatie is deze JCB 4220 met Bergmann Repex 34S opraapwagen. Beide kom je nog niet veel tegen in de praktijk, laat staan samen. De Repex 34S weegt leeg 8 ton en heeft een DIN inhoud van 33,8 kuub. De combiwagen heeft een rotorinvoer met 41 messen voor een snijlengte van 35 mm.

Of registreer je om te kunnen reageren.