Mechanisatie

Foto & video laatste update:31 mei 2016

Verreikertest: Schäffer toont spierballen

De Schäffer blijft qua kracht de meeste concurrenten de baas zowel met de giek als duwkracht. Het sturen gaat stijfjes op verharding.

Foto

 • De Schäffer blijft qua kracht de meeste concurrenten de baas, zowel met de giek als duwkracht. Het sturen gaat stijfjes op verharding.

  De Schäffer blijft qua kracht de meeste concurrenten de baas, zowel met de giek als duwkracht. Het sturen gaat stijfjes op verharding.

 • Met 3,36 ton heeft de Schäffer op papier maar liefst een ton draagvermogen meer dan de anderen. Toch weegt hij slechts zo'n 400 kilo meer dan de rest.

  Met 3,36 ton heeft de Schäffer op papier maar liefst een ton draagvermogen meer dan de anderen. Toch weegt hij slechts zo'n 400 kilo meer dan de rest.

 • Twee relatief kleine treden geven toegang tot de cabine met een platformhoogte van 1,05 meter. Mooi detail is dat de achteruit open kan, hoewel het dan wel rumoerig wordt in de cabine. De Schäffer is met 2,59 meter vrij laag; een voordeel voor lage doorgangen, maar de bestuurder zit daardoor ook diep.

  Twee relatief kleine treden geven toegang tot de cabine met een platformhoogte van 1,05 meter. Mooi detail is dat de achteruit open kan, hoewel het dan wel rumoerig wordt in de cabine. De Schäffer is met 2,59 meter vrij laag; een voordeel voor lage doorgangen, maar de bestuurder zit daardoor ook diep.

 • De stick bevat alle gangbare functies; behalve de bewegingen van de arm is er een knop voor het wisselen van de rijrichting, proportionele bediening van de telescoop en bediening van het derde ventiel.

  De stick bevat alle gangbare functies; behalve de bewegingen van de arm is er een knop voor het wisselen van de rijrichting, proportionele bediening van de telescoop en bediening van het derde ventiel.

 • Het knikelement is volgens Schäffer onderhoudsvrij en heeft een garantie van 3000 uur of 3 jaar. De ZF assen hebben elk een 45% differentieel en de achteras kan pendelen. Het sturen gaat daarmee wat stijfjes op asfalt en beton. Optioneel is hij uit te schakelen.

  Het knikelement is volgens Schäffer onderhoudsvrij en heeft een garantie van 3000 uur of 3 jaar. De ZF assen hebben elk een 45% differentieel en de achteras kan pendelen. Het sturen gaat daarmee wat stijfjes op asfalt en beton. Optioneel is hij uit te schakelen.

 • Minder is dat met de bak 3,5 graden wordt uitgekiept tijdens het heffen. Optie is boomvering maar een automatische aan-uitschakeling heeft Schäffer hiervoor niet.

  Minder is dat met de bak 3,5 graden wordt uitgekiept tijdens het heffen. Optie is boomvering maar een automatische aan-uitschakeling heeft Schäffer hiervoor niet.

 • Net als Paus en Kramer is er een Deutz TCD 3,6 als krachtbron. De Deutz levert 102 pk en voldoet aan emissiefase IIIb via een DOC katalysator.

  Net als Paus en Kramer is er een Deutz TCD 3,6 als krachtbron. De Deutz levert 102 pk en voldoet aan emissiefase IIIb via een DOC katalysator.

 • De hefprestaties van de 8610T mogen er zijn. Onderin beurt hij om te beginnen met 4,7 ton veel meer dan de rest. Het verschil wordt pas echt groot bij de hefkracht op 4 meter hoogte. Hier haalt de 8610T nog altijd 4,3 ton.

  De hefprestaties van de 8610T mogen er zijn. Onderin beurt hij om te beginnen met 4,7 ton veel meer dan de rest. Het verschil wordt pas echt groot bij de hefkracht op 4 meter hoogte. Hier haalt de 8610T nog altijd 4,3 ton.

 • Topsnelheid van de 8610T is 35 km/uur en luchtremmen zijn af fabriek leverbaar.

  Topsnelheid van de 8610T is 35 km/uur en luchtremmen zijn af fabriek leverbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.