Mechanisatie

Foto & video

Verreikertest: Dieci AgriPivot T60

De Dieci tilt veel, maar heeft een lage duwkracht. De cabine is lekker laag en toch is er een goed zicht rondom. Het verbruik mag lager.

Foto

 • De armleuning kan opklappen en dus is er ook rechts goed in en uit te stappen. De bedieningselementen zijn over meerdere plekken verdeeld.<br /><em>Foto's: Top Agrar</em>

  De armleuning kan opklappen en dus is er ook rechts goed in en uit te stappen. De bedieningselementen zijn over meerdere plekken verdeeld.
  Foto's: Top Agrar

 • Voor een betere zichtbaarheid van het dashboard is deze naar de zijconsole verhuisd. Voor is er alleen een klein LCD-schermpje. Deze toont de hoek van de arm en het verbruik.

  Voor een betere zichtbaarheid van het dashboard is deze naar de zijconsole verhuisd. Voor is er alleen een klein LCD-schermpje. Deze toont de hoek van de arm en het verbruik.

 • Zowel de telescoopfunctie als het derde ventiel zijn via de joystick te bedienen; prima. Daarnaast zit er een neutraalknop op en een knop om de rijrichting te wisselen. De armfuncties zijn prima te mengen.

  Zowel de telescoopfunctie als het derde ventiel zijn via de joystick te bedienen; prima. Daarnaast zit er een neutraalknop op en een knop om de rijrichting te wisselen. De armfuncties zijn prima te mengen.

 • De maximale duwkracht blijft met 3,6 ton bescheiden. Dieci monteert nu standaard een bak die voorheen alleen in de 40 km/uur-versie zat.

  De maximale duwkracht blijft met 3,6 ton bescheiden. Dieci monteert nu standaard een bak die voorheen alleen in de 40 km/uur-versie zat.

 • Standaard zit er in de vooras een zelfsperrend differentieel. Achter is dit optioneel. Het knikstuk is star en de achteras pendelt.

  Standaard zit er in de vooras een zelfsperrend differentieel. Achter is dit optioneel. Het knikstuk is star en de achteras pendelt.

 • De Dieci schept tijdens het heffen als enige met de bak zo'n 5 graden na. De rest kiept lichtjes op. De afwijking met de palletlepels is met 2 graden prima.

  De Dieci schept tijdens het heffen als enige met de bak zo'n 5 graden na. De rest kiept lichtjes op. De afwijking met de palletlepels is met 2 graden prima.

 • Onder de motorkap ligt een in de lengte ingebouwde 3,3 liter Kubota van 75 pk en dieselpartikelfilter. De hydrostatische aandrijving komt van Bosch Rexroth. Er zijn twee rijbereiken.

  Onder de motorkap ligt een in de lengte ingebouwde 3,3 liter Kubota van 75 pk en dieselpartikelfilter. De hydrostatische aandrijving komt van Bosch Rexroth. Er zijn twee rijbereiken.

 • De Dieci doet het goed op hefvermogen. Met 3,2 ton onderin heeft de verreiker de twee na beste waarde in de test. Bijzonder: op drie meter hoogte, zonder uitgeschoven giek, stijgt het hefvermogen naar 4,5 ton. De opbreekkracht mag daarentegen hoger zijn.

  De Dieci doet het goed op hefvermogen. Met 3,2 ton onderin heeft de verreiker de twee na beste waarde in de test. Bijzonder: op drie meter hoogte, zonder uitgeschoven giek, stijgt het hefvermogen naar 4,5 ton. De opbreekkracht mag daarentegen hoger zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.