Mechanisatie

Foto & video 2 reacties

New Holland vernieuwt T5

New Holland stelde onlangs in het Franse Lyon de vernieuwde versie van de T5-serie voor aan de pers. De serie voldoet nu aan de Fase IV-emissienorm. Bij gelegenheid gaf New Holland meteen de hele trekker een update.

Foto

 • De opwaardering naar een hogere emissienorm gaf New Holland de gelegenheid om de trekkerseries T5 en T6 te updaten. De T5 onderging enkele wijzigingen: een nabehandelingssysteem en uitlaatgasrecirculatie, een nieuwe vooras en een vernieuwde cabine. New Holland mikt met deze serie op veehouderijbedrijven en op voorladergebruik. <br /><em>Foto's: Bob Karsten</em>

  De opwaardering naar een hogere emissienorm gaf New Holland de gelegenheid om de trekkerseries T5 en T6 te updaten. De T5 onderging enkele wijzigingen: een nabehandelingssysteem en uitlaatgasrecirculatie, een nieuwe vooras en een vernieuwde cabine. New Holland mikt met deze serie op veehouderijbedrijven en op voorladergebruik.
  Foto's: Bob Karsten

 • De T5 maakt gebruik van een 3,4-liter commonrail F5C-motor van FPT Industrial. Deze is toegerust met <em>ECOBlue Compact HI-eSCR</em>- technologie en <em>Low Rate EGR, </em>kort gezegd: een nabehandelingssysteem met AdBlue en uitlaatgasrecirculatie. Waar New Holland met deze serie tegenaan liep, is de totale omvang van de trekker. FPT Industrial had bij voorkeur dezelfde nabehandelingsoplossing als in de T6-serie toegepast op de T5-serie, maar kwam hiermee niet uit door de grootte. Gevolg is een compactere versie van de SCR-katalysator, in combinatie met uitlaatgasrecirculatie. FPT Industrial heeft het gebruik van een roetfilter weten te vermijden.

  De T5 maakt gebruik van een 3,4-liter commonrail F5C-motor van FPT Industrial. Deze is toegerust met ECOBlue Compact HI-eSCR- technologie en Low Rate EGR, kort gezegd: een nabehandelingssysteem met AdBlue en uitlaatgasrecirculatie. Waar New Holland met deze serie tegenaan liep, is de totale omvang van de trekker. FPT Industrial had bij voorkeur dezelfde nabehandelingsoplossing als in de T6-serie toegepast op de T5-serie, maar kwam hiermee niet uit door de grootte. Gevolg is een compactere versie van de SCR-katalysator, in combinatie met uitlaatgasrecirculatie. FPT Industrial heeft het gebruik van een roetfilter weten te vermijden.

 • Zoals gezegd maakt de nieuwe T5 gebruik van AdBlue. De brandstoftank meet 165 liter, waar een 12 liter AdBlue-tank bi hoort.

  Zoals gezegd maakt de nieuwe T5 gebruik van AdBlue. De brandstoftank meet 165 liter, waar een 12 liter AdBlue-tank bi hoort.

 • Een belangrijke verandering is de optionele Terraglide-voorasophanging. CNH ontwikkelde deze geveerde vooras in eigen huis. New Holland levert deze Terraglide in combinatie met de Comfort Ride-optie, wat staat voor een geveerde cabine. Hiermee belooft New Holland hetzelfde rijcomfort als in de grotere machines. Het is mogelijk om de veerweg handmatig aan te sturen vanuit de cabine. Wil je dus een frontgewicht aankoppelen in de fronthef, maar komt deze niet laag genoeg, dan laat je gewoon de voorasvering wat zakken.

  Een belangrijke verandering is de optionele Terraglide-voorasophanging. CNH ontwikkelde deze geveerde vooras in eigen huis. New Holland levert deze Terraglide in combinatie met de Comfort Ride-optie, wat staat voor een geveerde cabine. Hiermee belooft New Holland hetzelfde rijcomfort als in de grotere machines. Het is mogelijk om de veerweg handmatig aan te sturen vanuit de cabine. Wil je dus een frontgewicht aankoppelen in de fronthef, maar komt deze niet laag genoeg, dan laat je gewoon de voorasvering wat zakken.

 • Een vaste vooras is de tweede optie. New Holland noemt deze de '<em>heavy duty</em>-vooras. Hij biedt de mogelijkheid om voor banden tot 28 inch te monteren.

  Een vaste vooras is de tweede optie. New Holland noemt deze de 'heavy duty-vooras. Hij biedt de mogelijkheid om voor banden tot 28 inch te monteren.

 • Dan een kijkje in de cabine. New Holland gebruikt opnieuw de versie die op de vorige generatie zat, de VisionView-cabine. Deze combineert een panoramische vooruit met een dakraam, wat handig is bij voorladerwerk. Het bereik van de ruitenwisser is vergroot tot 200 graden.

  Dan een kijkje in de cabine. New Holland gebruikt opnieuw de versie die op de vorige generatie zat, de VisionView-cabine. Deze combineert een panoramische vooruit met een dakraam, wat handig is bij voorladerwerk. Het bereik van de ruitenwisser is vergroot tot 200 graden.

 • De T5 heeft de Electro Command-transmissie. Dit is een groepenschakeling in combinatie met powershifttrappen. De groepenschakeling zit zoals vertrouwd rechtsvoor op de versnellingspook. De powershifttrappen kun je op drie plekken schakelen. Ten eerste op de versnellingspook van de groepen. Ten tweede is schakelen op de voorladerbediening mogelijk. Als laatste (midden op de foto) bij de hydrauliek bediening. Deze laatste optie is handig bereikbaar tussen de rest van de bediening en de geheugenstanden.

  De T5 heeft de Electro Command-transmissie. Dit is een groepenschakeling in combinatie met powershifttrappen. De groepenschakeling zit zoals vertrouwd rechtsvoor op de versnellingspook. De powershifttrappen kun je op drie plekken schakelen. Ten eerste op de versnellingspook van de groepen. Ten tweede is schakelen op de voorladerbediening mogelijk. Als laatste (midden op de foto) bij de hydrauliek bediening. Deze laatste optie is handig bereikbaar tussen de rest van de bediening en de geheugenstanden.

 • Tussen de bedieningselementen blinken twee nieuwe knoppen. Ten eerste een auto-modus voor de transmissie. Hiermee schakelt de trekker zelf tussen de powershifttrappen. Zowel tijdens veldwerk als in transport zoekt de trekker volgens New Holland zelf het meest efficiënte motortoerental in combinatie met de transmissie. De knop ernaast is ook nieuw. Hiermee kies je de agressiviteit van de omkeershuttle aan het stuur. Deze is in drie trappen in te stellen, naargelang de werkzaamheden.

  Tussen de bedieningselementen blinken twee nieuwe knoppen. Ten eerste een auto-modus voor de transmissie. Hiermee schakelt de trekker zelf tussen de powershifttrappen. Zowel tijdens veldwerk als in transport zoekt de trekker volgens New Holland zelf het meest efficiënte motortoerental in combinatie met de transmissie. De knop ernaast is ook nieuw. Hiermee kies je de agressiviteit van de omkeershuttle aan het stuur. Deze is in drie trappen in te stellen, naargelang de werkzaamheden.

 • De trekker kreeg een nieuw voorladerframe. Dit is 20 centimeter breder dan voorheen. New Holland belooft dat dit stabieler is, meer zicht biedt en dat de trekker hierdoor toegankelijker is voor onderhoud. Je kiest uit een mechanische bediening of elektronische bediening. Zoals reeds gezegd, kun je hierop ook de powershifttrappen schakelen.

  De trekker kreeg een nieuw voorladerframe. Dit is 20 centimeter breder dan voorheen. New Holland belooft dat dit stabieler is, meer zicht biedt en dat de trekker hierdoor toegankelijker is voor onderhoud. Je kiest uit een mechanische bediening of elektronische bediening. Zoals reeds gezegd, kun je hierop ook de powershifttrappen schakelen.

 • New Holland pakte gelijk de kans om nog wat updates toe te voegen. Zoals een extra opbergmogelijkheid in de cabine. De hefcapaciteit achter is vergroot tot 5.420 kilo. De motorkap kan verder open, waardoor de motor toegankelijker is. Ook bestaat er een optioneel lichtpakket van acht led-lampen van 15.600 lumen.

  New Holland pakte gelijk de kans om nog wat updates toe te voegen. Zoals een extra opbergmogelijkheid in de cabine. De hefcapaciteit achter is vergroot tot 5.420 kilo. De motorkap kan verder open, waardoor de motor toegankelijker is. Ook bestaat er een optioneel lichtpakket van acht led-lampen van 15.600 lumen.

 • Een optie is de IntelliView III-monitor. De trekker is geschikt voor Isobus-klasse II. Je bedient dan het werktuig via het bedieningsscherm in de trekker.

  Een optie is de IntelliView III-monitor. De trekker is geschikt voor Isobus-klasse II. Je bedient dan het werktuig via het bedieningsscherm in de trekker.

 • De styling van de bekende grote broers is doorgetrokken naar de T5. Het neusje is herkenbaar van de New Holland T7- serie en T8-serie. Als finishing touch: ledjes in de dagrijverlichting.

  De styling van de bekende grote broers is doorgetrokken naar de T5. Het neusje is herkenbaar van de New Holland T7- serie en T8-serie. Als finishing touch: ledjes in de dagrijverlichting.

 • New Holland heeft de T5 weer up-to-date. Het wachten is op de tegenhangers van Case-IH en Steyr.

  New Holland heeft de T5 weer up-to-date. Het wachten is op de tegenhangers van Case-IH en Steyr.

Laatste reacties

 • vandenbrand

  krijg je er een gereedschapskist bij?

 • jb78

  Prijs indicatie en kw/pk zou handig zijn voor de wat minder ingevoerden.

Of registreer je om te kunnen reageren.