Mechanisatie

Foto & video

Duizenden pk's in Ahoy

Afgelopen weekend was het Rotterdamse Ahoy decor van de 38e editie van de European Superpull. Een van de publiekstrekkers was het Amerikaanse Green Streak-pullingteam. De Yankees kwamen met twee Unlimited-machines naar Nederland.

Foto

 • De Green Streak moet het in de finale van de Unlimited-klasse doen met vier van de vijf motoren. Ondanks het missen van 2.500 pk zet de machine toch de verste afstand neer. <br /><em>Foto's: Henk Riswick</em>

  De Green Streak moet het in de finale van de Unlimited-klasse doen met vier van de vijf motoren. Ondanks het missen van 2.500 pk zet de machine toch de verste afstand neer.
  Foto's: Henk Riswick

 • Bij de vrijwel identieke Green Streak Unlimited draaien wel alle vijf motoren, goed voor 12.500 pk! Die brengen de trekker naar een eerste plaats in de Unlimited-klasse.

  Bij de vrijwel identieke Green Streak Unlimited draaien wel alle vijf motoren, goed voor 12.500 pk! Die brengen de trekker naar een eerste plaats in de Unlimited-klasse.

 • Rocky doet goede zaken in de Pro Stock-klasse. De Inter zet een afstand neer van ruim 61 meter.

  Rocky doet goede zaken in de Pro Stock-klasse. De Inter zet een afstand neer van ruim 61 meter.

 • MPM Seaside Affair warmt buiten de motoren vast op, om zo in de arena het maximale te kunnen geven.

  MPM Seaside Affair warmt buiten de motoren vast op, om zo in de arena het maximale te kunnen geven.

 • Met ruim 58 meter zet Komeco Simply Irresistible de tweede afstand neer in de finale van de Unlimited-klasse.

  Met ruim 58 meter zet Komeco Simply Irresistible de tweede afstand neer in de finale van de Unlimited-klasse.

 • De Deense Rabbit g'n Mad realiseert in de Super Stock-klasse een afstand van ruim 56 meter. Dat is niet genoeg voor een finaleplaats.

  De Deense Rabbit g'n Mad realiseert in de Super Stock-klasse een afstand van ruim 56 meter. Dat is niet genoeg voor een finaleplaats.

 • Zijn broertje, de Rabbit g'n Wild, bereikt de finale wel. In de kwalificatierun zet de trekker de verste afstand neer, een kleine 62 meter.

  Zijn broertje, de Rabbit g'n Wild, bereikt de finale wel. In de kwalificatierun zet de trekker de verste afstand neer, een kleine 62 meter.

 • Na een wilde run is er schade voor de Gompie.

  Na een wilde run is er schade voor de Gompie.

 • Rowan Zeinstra zet met zijn Green Gangster Deere een afstand neer van ruim 57 meter, goed voor een vijfde plaats.

  Rowan Zeinstra zet met zijn Green Gangster Deere een afstand neer van ruim 57 meter, goed voor een vijfde plaats.

 • Extreme Temptation heeft de proeftrek in de Pro Stock-klasse. De sleepwagen staat dan nog licht afgesteld, waardoor de trekker bijna de zandbult aan het eind van de baan inrijdt.

  Extreme Temptation heeft de proeftrek in de Pro Stock-klasse. De sleepwagen staat dan nog licht afgesteld, waardoor de trekker bijna de zandbult aan het eind van de baan inrijdt.

 • Intertechno Lambada zet in de kwalificatierun van de Unlimited-klasse de verste afstand neer, ruim 61 meter. In de finalerun breekt in één van de voorste motoren een klep, waardoor de trekker op 'slechts' 58 meter strandt. Toch nog goed voor een derde plaats.</p>
<p> 

  Intertechno Lambada zet in de kwalificatierun van de Unlimited-klasse de verste afstand neer, ruim 61 meter. In de finalerun breekt in één van de voorste motoren een klep, waardoor de trekker op 'slechts' 58 meter strandt. Toch nog goed voor een derde plaats.

   

 • De Noorse You Never Know brengt de sleepwagen naar een kleine 54 meter en belandt daarmee op de laatste plaats in de Super Stock-klasse.

  De Noorse You Never Know brengt de sleepwagen naar een kleine 54 meter en belandt daarmee op de laatste plaats in de Super Stock-klasse.

Of registreer je om te kunnen reageren.