Mechanisatie

Foto & video 4 reacties

Mobiele mestscheider verwerkt 80 kuub per uur

De Gebroeders Verkooyen in Langeweg heeft begin februari 2015 een nieuwe mobiele mestscheider in gebruik genomen. De mobiele installatie heeft de grootste centrifugescheider van Pieralisi, de Giant, waarmee 80 kuub drijfmest per uur kan worden verwerkt.

De scheider gaat naar de varkenshouders/rundveehouders of mestopslagen toe om de mest te scheiden. De chauffeur blijft het scheidingsproces bewaken en kan de mestscheider bijstellen als de mest dunner of dikker wordt.

Video: Peter Roek

Laatste reacties

 • wbrooymans

  Systeem met die schoefpersen niet meer goed??

 • En

  Het zal je werk maar zijn om die scheider te bemannen. Gewoon zorgen dat die silo goed gemixt is, dan kan je er ook bij weg.

 • Koen Franken

  Iemand die afdichting van de mestput ook opgevallen . !!!

 • el

  Mooi apparaat!

Of registreer je om te kunnen reageren.