Mechanisatie

Foto & video 2 reactieslaatste update:13 jul 2015

TREKKER Sleutel Event geslaagd!

Ede (Gld.) - Vrijdag 3 juli was het zover: de eerste editie van het TREKKER Sleutel Event. 64 monteurs kwamen aan hun trekken in acht workshops en trainingen, en ontvingen allemaal een certificaat van deelname. Deelnemers en partners zijn heel tevreden. En voor de tweede editie weten we al waar het nog beter kan.

De kernwoorden van deze bijzondere dag: enthousiast, gemotiveerd, leergierig, gewoon leuk, en vooral: herkenning. Herkenning bij elkaar, onder elkaar. Dat is kortweg het gevoel dat je overhoudt aan een bezoek aan het TREKKER Sleutel Event.
Lag het nu aan de inhoud van de workshops? Was het de onderlinge sfeer? Was het de locatie? Hoe het ook zij, iedereen was content tijdens en na de eerste editie van het Event. De deelnemers kwamen uit heel Nederland vandaan, alsof het van tevoren zo was afgesproken. Ook waren er enkele deelnemers uit België, en zelfs één uit Roemenië.

Bekijk alle foto's en de film van deze leerzame, technische dag! Of lees het complete verslag in de zomeruitgave van TREKKER, die om en nabij 17 juli op de mat valt.

Foto

 • TREKKER Sleutel Event geslaagd!
  Foto: Michel Velderman
 • In de vroege ochtend verraadt de grote TREKKER-poort waar het monteurs-event plaatsvindt op het terrein van PTC+, het expertisecentrum voor landbouwtechnische trainingen. De poort heet deze dag iedereen welkom en wijst de juiste weg.

  In de vroege ochtend verraadt de grote TREKKER-poort waar het monteurs-event plaatsvindt op het terrein van PTC+, het expertisecentrum voor landbouwtechnische trainingen. De poort heet deze dag iedereen welkom en wijst de juiste weg.

  Foto: Michel Velderman
 • Als alle monteurs en partners ter plaatse zijn, opent hoofdredacteur Bas van Hattum de dag, heet de 'leerlingen' welkom en wijst iedereen de juiste weg.

  Als alle monteurs en partners ter plaatse zijn, opent hoofdredacteur Bas van Hattum de dag, heet de 'leerlingen' welkom en wijst iedereen de juiste weg.

  Foto: Michel Velderman
 • Ook PTC+ directeur Jenny van de Bovenkamp neemt even het woord. Ze pept de monteurs op. Met in het bijzonder aandacht voor de rol van de monteur bij een mechanisatiebedrijf. "Want die wordt vaak onderschat", zo stelt ze.

  Ook PTC+ directeur Jenny van de Bovenkamp neemt even het woord. Ze pept de monteurs op. Met in het bijzonder aandacht voor de rol van de monteur bij een mechanisatiebedrijf. "Want die wordt vaak onderschat", zo stelt ze.

  Foto: Michel Velderman
 • Na de opening, koffie en een ontbijt gaan de monteurs aan de slag. Ze doorlopen allemaal alle workshops en trainingen. Waaronder deze van Explora met merkneutrale diagnoseapparatuur van Texa.

  Na de opening, koffie en een ontbijt gaan de monteurs aan de slag. Ze doorlopen allemaal alle workshops en trainingen. Waaronder deze van Explora met merkneutrale diagnoseapparatuur van Texa.

  Foto: Michel Velderman
 • Explora levert de Texa-diagnoseapparatuur. Het liet specialisten uit Italië overkomen om de monteurs uitleg te geven. Data-overdracht van de trekker (of zelfrijder) gaat via bluetooth vanuit dit kastje.

  Explora levert de Texa-diagnoseapparatuur. Het liet specialisten uit Italië overkomen om de monteurs uitleg te geven. Data-overdracht van de trekker (of zelfrijder) gaat via bluetooth vanuit dit kastje.

  Foto: Michel Velderman
 • Via laptop en schermen kun je de diagnose stellen, en kunnen monteurs zelf op zoek naar de ingebouwde storing. De apparatuur werkt op nagenoeg alle merken trekkers en zelfrijders (ook grondverzet).

  Via laptop en schermen kun je de diagnose stellen, en kunnen monteurs zelf op zoek naar de ingebouwde storing. De apparatuur werkt op nagenoeg alle merken trekkers en zelfrijders (ook grondverzet).

  Foto: Michel Velderman
 • Jan Willem Eek kwam uit Roemenië over voor het TREKKER Sleutel Event. Meest indrukwekkend: "De Isobus-workshop. Het blijft lastig om over dat onderwerp onafhankelijke informatie te vinden."

  Jan Willem Eek kwam uit Roemenië over voor het TREKKER Sleutel Event. Meest indrukwekkend: "De Isobus-workshop. Het blijft lastig om over dat onderwerp onafhankelijke informatie te vinden."

  Foto: Michel Velderman
 • Granit organiseerde een training om eenvoudig wielen aan stuurassen van trekkers en zelfrijders uit te lijnen met Koch-uitlijnapparatuur. Na de theorie is het aan de monteurs om het zelf eens te testen.

  Granit organiseerde een training om eenvoudig wielen aan stuurassen van trekkers en zelfrijders uit te lijnen met Koch-uitlijnapparatuur. Na de theorie is het aan de monteurs om het zelf eens te testen.

  Foto: Michel Velderman
 • PTC+ organiseerde een training over airco's en ventilatiesystemen - een combinatie van uitleg, en laten zien wáár de materie zit in de cabine.

  PTC+ organiseerde een training over airco's en ventilatiesystemen - een combinatie van uitleg, en laten zien wáár de materie zit in de cabine.

  Foto: Michel Velderman
 • Fedecom Academy blikte in een workshop vooruit op de trekkerkeuringen. Onder meer via een roetmeting met medewerking van de RDW, en door een remmentest te doen met een MaHa-remmentester van Abemec.

  Fedecom Academy blikte in een workshop vooruit op de trekkerkeuringen. Onder meer via een roetmeting met medewerking van de RDW, en door een remmentest te doen met een MaHa-remmentester van Abemec.

  Foto: Michel Velderman
 • Vooruitblik trekkerkeuringen. De remmentester ligt buiten, de diagnoseapparatuur van de remmen ligt binnen. Meest verrassend: zorg er bij aflevering van een nieuwe trekker voor dat combinaties juist remmen. Dat voorkomt onnodige remschade aan de (nieuwe) trekker.

  Vooruitblik trekkerkeuringen. De remmentester ligt buiten, de diagnoseapparatuur van de remmen ligt binnen. Meest verrassend: zorg er bij aflevering van een nieuwe trekker voor dat combinaties juist remmen. Dat voorkomt onnodige remschade aan de (nieuwe) trekker.

  Foto: Michel Velderman
 • Binnen vindt de roetmeting plaats, uitgevoerd door deskundigen van de RDW. De oude Steyr stootte grofweg drie keer zoveel roet uit als de maximaal toegestane hoeveelheid in de toekomst.

  Binnen vindt de roetmeting plaats, uitgevoerd door deskundigen van de RDW. De oude Steyr stootte grofweg drie keer zoveel roet uit als de maximaal toegestane hoeveelheid in de toekomst.

  Foto: Michel Velderman
 • Gereedschapspecialist Snap-On verraste de monteurs met handige gereedschappen die je eigenlijk móet hebben als LMB-monteur. Waaronder een heel slimme momentsleutel.

  Gereedschapspecialist Snap-On verraste de monteurs met handige gereedschappen die je eigenlijk móet hebben als LMB-monteur. Waaronder een heel slimme momentsleutel.

  Foto: Michel Velderman
 • De trend: meer en meer gereedschap op accu's. Zelfs slagmoersleutels op accu's komen meer en meer in.

  De trend: meer en meer gereedschap op accu's. Zelfs slagmoersleutels op accu's komen meer en meer in.

  Foto: Michel Velderman
 • Voor Onno Minderhoud is het twintig jaar geleden dat hij van school kwam. Hij gaf zich daarom op voor het TREKKER Sleutel Event. "Natuurlijk worden we voortdurend getraind, maar de techniek ontwikkelt zich zo snel... Wat mij betreft mochten de workshops twee keer zo lang duren!"

  Voor Onno Minderhoud is het twintig jaar geleden dat hij van school kwam. Hij gaf zich daarom op voor het TREKKER Sleutel Event. "Natuurlijk worden we voortdurend getraind, maar de techniek ontwikkelt zich zo snel... Wat mij betreft mochten de workshops twee keer zo lang duren!"

  Foto: Michel Velderman
 • Monteurs onderschatten doorgaans hun sterke positie binnen het bedrijf. Omgaan met lastige klanten leren ze in de training 'Sleutel tot succes' van Ansjeliek Coolbergen (PTC+)

  Monteurs onderschatten doorgaans hun sterke positie binnen het bedrijf. Omgaan met lastige klanten leren ze in de training 'Sleutel tot succes' van Ansjeliek Coolbergen (PTC+)

  Foto: Michel Velderman
 • Tijdens Ansjelieks training moesten de monteurs zelf aanwijzen wat voor hen een 'lastige klant' zou zijn. En dat het in de praktijk vaak lastig is om met 'twijfelaars' of 'bullebakken' om te gaan, bleek wel uit de voorbeelden die de monteurs zelf aandroegen.

  Tijdens Ansjelieks training moesten de monteurs zelf aanwijzen wat voor hen een 'lastige klant' zou zijn. En dat het in de praktijk vaak lastig is om met 'twijfelaars' of 'bullebakken' om te gaan, bleek wel uit de voorbeelden die de monteurs zelf aandroegen.

  Foto: Michel Velderman
 • Ondanks het hoge theoretische gehalte werd de Isobus-workshop zeer positief gewaardeerd. Gegeven door Rob Stalma van AEF/Kverneland. Monteurs leren vooral iets over de Isobus-basis. Dat maakt het oplossen van storingen een stuk makkelijker.

  Ondanks het hoge theoretische gehalte werd de Isobus-workshop zeer positief gewaardeerd. Gegeven door Rob Stalma van AEF/Kverneland. Monteurs leren vooral iets over de Isobus-basis. Dat maakt het oplossen van storingen een stuk makkelijker.

  Foto: Michel Velderman
 • Tussen de blokken van workshops en trainingen door, was er vooral tijd om met elkaar te sparren over de dagelijkse problemen en uitdagingen waar monteurs voor komen te staan. Juist dat maakte deze dag bijzonder aangenaam.

  Tussen de blokken van workshops en trainingen door, was er vooral tijd om met elkaar te sparren over de dagelijkse problemen en uitdagingen waar monteurs voor komen te staan. Juist dat maakte deze dag bijzonder aangenaam.

  Foto: Michel Velderman
 • Er was goed gezorgd voor broodjes, koffie en lekkernijen.

  Er was goed gezorgd voor broodjes, koffie en lekkernijen.

  Foto: Michel Velderman
 • Nog even napraten over het Koch-uitlijnapparaat. Dat uitlijnen - of in ieder geval een controle op de sporing van stuurassen - niet moeilijk hoeft te zijn, dat blijkt.

  Nog even napraten over het Koch-uitlijnapparaat. Dat uitlijnen - of in ieder geval een controle op de sporing van stuurassen - niet moeilijk hoeft te zijn, dat blijkt.

  Foto: Michel Velderman
 • De directeur van Fedecom Academy, Raymond Zweers, sloot samen met hoofdredacteur Bas van Hattum de dag af en reikte de eerste certificaten uit.

  De directeur van Fedecom Academy, Raymond Zweers, sloot samen met hoofdredacteur Bas van Hattum de dag af en reikte de eerste certificaten uit.

  Foto: Michel Velderman
 • Na de afsluiting eerst goed tafelen. Veel monteurs hebben immers een lange reis voor de boeg: van Zeeuws-Vlaanderen en Belgïe tot aan Friesland.

  Na de afsluiting eerst goed tafelen. Veel monteurs hebben immers een lange reis voor de boeg: van Zeeuws-Vlaanderen en Belgïe tot aan Friesland.

  Foto: Michel Velderman
 • Op deze warme dag past niets beter dan een lekkere barbecue. Die stond even buiten de hal opgesteld.

  Op deze warme dag past niets beter dan een lekkere barbecue. Die stond even buiten de hal opgesteld.

  Foto: Michel Velderman

Laatste reacties

 • agpros

  Het onderschrift bij foto 4 schept verwarring. Ik ga voor zij/ze in plaats van hij/ze.

 • agpros

  Dank U redactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.