Mechanisatie

Foto & video 4 reactieslaatste update:7 aug 2015

Acht compacte trekkers getest

Lelystad - Boerderij testte samen met het Engelse vakblad Farmers Weekly acht compacte boerentrekkers. De Steyr 4085 Kompakt, de John Deere 5085 M, de Iseki TJA 8080, de Zetor Major 80, de Fendt 209 Vario, de Massey Ferguson 3640, de Kubota M8560 en de McCormick X4.50.

De complete trekkertest en de resultaten zijn te lezen in Boerderij nummer 42 van 14 juli 2015. De komende dagen verschijnen op deze website per merk de bevindingen van het testteam. We openen deze reeks vandaag met een inkijkje in de gevolgde werkwijze.

Foto

 • Acht compacte trekkers getest
  Foto: Jan Willem Schouten
 • Fabrikanten is gevraagd om de trekkers in standaarduitvoering af te leveren en niet anders te prepareren als een standaard productietrekker. De geleverde trekkers hadden allen weinig draaiuren op de teller.

  Fabrikanten is gevraagd om de trekkers in standaarduitvoering af te leveren en niet anders te prepareren als een standaard productietrekker. De geleverde trekkers hadden allen weinig draaiuren op de teller.

 • De test vond plaats op het terrein van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) in Lelystad (Fl.).

  De test vond plaats op het terrein van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) in Lelystad (Fl.).

 • Het doormeten van de motor op vermogen, koppel en brandstofverbruik is gedaan door het onafhankelijke Maha Nederland Gorinchem en Maha Duitsland.

  Het doormeten van de motor op vermogen, koppel en brandstofverbruik is gedaan door het onafhankelijke Maha Nederland Gorinchem en Maha Duitsland.

 • De metingen zijn stilstaand afgenomen aan de aftakasvermogensmeter.

  De metingen zijn stilstaand afgenomen aan de aftakasvermogensmeter.

 • Na de test zijn de vermogenskromme, het koppel  en het brandstofverbruik bekend.

  Na de test zijn de vermogenskromme, het koppel  en het brandstofverbruik bekend.

 • De hydraulische installatie van de trekkers zijn doorgemeten op oliedruk en debiet door Mechanisatiebedrijf De Nieuwstad in  Lelystad (Fl.).

  De hydraulische installatie van de trekkers zijn doorgemeten op oliedruk en debiet door Mechanisatiebedrijf De Nieuwstad in  Lelystad (Fl.).

 • Ook controleerde De Nieuwstad de kracht van de hef.

  Ook controleerde De Nieuwstad de kracht van de hef.

 • Verdere metingen aan de trekkers deden de journalisten en studenten. Boerderij kreeg daarbij hulp van de studenten Bob Karsten en Ferry Tigchelhoff van de CAH Vilentum in Dronten (Fl.).

  Verdere metingen aan de trekkers deden de journalisten en studenten. Boerderij kreeg daarbij hulp van de studenten Bob Karsten en Ferry Tigchelhoff van de CAH Vilentum in Dronten (Fl.).

 • Qua bodembewerking zijn de trekkers ingespannen voor een drieschaar Rumptstadt-ploeg, cultivatoren en kopeggen. De combi's gingen aan het werk op het oefenperceel van praktijkschool Aeres in Dronten (Fl.).

  Qua bodembewerking zijn de trekkers ingespannen voor een drieschaar Rumptstadt-ploeg, cultivatoren en kopeggen. De combi's gingen aan het werk op het oefenperceel van praktijkschool Aeres in Dronten (Fl.).

 • Ook was er een praktijktest waarbij de trekkers zijn ingezet voor transport met volle 8-tons kippers.

  Ook was er een praktijktest waarbij de trekkers zijn ingezet voor transport met volle 8-tons kippers.

 • De trekkers gingen verder met een blokkenwagen aan de slag om de koeien te voeren.

  De trekkers gingen verder met een blokkenwagen aan de slag om de koeien te voeren.

 • De beoordeling is het resultaat van een middeling tussen de metingen en de bevindingen in ergonomie, comfort en gebruikersgemak.

  De beoordeling is het resultaat van een middeling tussen de metingen en de bevindingen in ergonomie, comfort en gebruikersgemak.

Laatste reacties

 • gerald1975

  Ik mis die T5 van NEW HOLLAND.....

 • Martijn Knuivers
  Redactie

  Beste Gerald. Boerderij testte de Steyr 4085 Kompakt. Deze is exact gelijk aan de T4-serie van New Holland en de Farmall C-serie van Case IH.

 • Ties S

  het zijn allemaal min of meer budget trekkers... behalve de Fendt.... past qua uitvoering en prijsstelling helemaal niet in dit rijtje.... een Deutz had beter in deze serie gepast...

 • ddk

  New Holland ?😄😄😄

Of registreer je om te kunnen reageren.