Mechanisatie

Foto & video 1 reactie

Banden trappen bij BKT in India

BKT heeft een nieuwe fabriek gebouwd in het Indiase Bhuj. Het moet de bandenfabrikant een impuls geven om marktleider te worden in off roadbanden.

Foto

 • India is een enorm land met ruim 1,2 miljard inwoners. Veel fabrikanten vestigen zich er mede vanwege de lage lonen. Het straatbeeld wordt qua landbouwmechanisatie bepaald door dit soort taferelen: 6 man op een kleine Mahindra-trekker.

  India is een enorm land met ruim 1,2 miljard inwoners. Veel fabrikanten vestigen zich er mede vanwege de lage lonen. Het straatbeeld wordt qua landbouwmechanisatie bepaald door dit soort taferelen: 6 man op een kleine Mahindra-trekker.

 • Trekkers worden veelvuldig gebruikt voor landwerk, transport en ook buiten de landbouw.

  Trekkers worden veelvuldig gebruikt voor landwerk, transport en ook buiten de landbouw.

 • Veel bandenhandel en reparatie vindt direct langs de weg plaats.

  Veel bandenhandel en reparatie vindt direct langs de weg plaats.

 • De moderne fabriek die BKT neerzette; hier als maquette in de ontvangstruimte.

  De moderne fabriek die BKT neerzette; hier als maquette in de ontvangstruimte.

 • De productiecapaciteit is 325 ton aan banden per dag. Deze wordt echter nog niet benut. Op het moment draait de fabriek met 150 ton op halve kracht.

  De productiecapaciteit is 325 ton aan banden per dag. Deze wordt echter nog niet benut. Op het moment draait de fabriek met 150 ton op halve kracht.

 • BKT is een familiebedrijf. Vader, zoon en dochter Poddar veranderden het bedrijf van een fiets- en brommerbandenspecialist naar een bandenbouwer voor de off roadsector. Dit op aanraden van een schoonzoon, die naar verluidt nu zelf bij concurrent Alliance actief is.

  BKT is een familiebedrijf. Vader, zoon en dochter Poddar veranderden het bedrijf van een fiets- en brommerbandenspecialist naar een bandenbouwer voor de off roadsector. Dit op aanraden van een schoonzoon, die naar verluidt nu zelf bij concurrent Alliance actief is.

 • Met veel gevoel voor folklore en cultuur worden de gasten ontvangen op de fabriek.

  Met veel gevoel voor folklore en cultuur worden de gasten ontvangen op de fabriek.

 • Binnen kan de fabriek wedijveren met zijn westerse concurrenten qua organisatie, structuur en machines.

  Binnen kan de fabriek wedijveren met zijn westerse concurrenten qua organisatie, structuur en machines.

 • De fabriek is in 2011 opgestart. Er zijn 177 persen, 13 mixers (volgens BKT de meeste in één fabriek ter wereld) en 65 machines om de banden te vormen.

  De fabriek is in 2011 opgestart. Er zijn 177 persen, 13 mixers (volgens BKT de meeste in één fabriek ter wereld) en 65 machines om de banden te vormen.

  Foto: Frits Huiden
 • Het bedrijf maakt alle maten banden; van implement-, heftruck- en trekkerbanden tot grote banden die gebruikt worden in de mijnbouw.

  Het bedrijf maakt alle maten banden; van implement-, heftruck- en trekkerbanden tot grote banden die gebruikt worden in de mijnbouw.

 • De R&D-afdeling werkt aan de toenemende vraag naar trekkerbanden die zo snel mogelijk kunnen rijden en zo veel mogelijk dragen op zo laag mogelijke druk.

  De R&D-afdeling werkt aan de toenemende vraag naar trekkerbanden die zo snel mogelijk kunnen rijden en zo veel mogelijk dragen op zo laag mogelijke druk.

 • Ook is er 800 meter testbaan met asfalt, beton, stenen en modder. Hier worden banden van BKT en concurrenten getest op duurzaamheid, geluid en comfort. Allemaal door een Deutz-Fahr 6190 TTV en een Case IH Magnum. Op de achtergrond camoufleert een enorme fotoprint een gebouw dat nog niet af is.

  Ook is er 800 meter testbaan met asfalt, beton, stenen en modder. Hier worden banden van BKT en concurrenten getest op duurzaamheid, geluid en comfort. Allemaal door een Deutz-Fahr 6190 TTV en een Case IH Magnum. Op de achtergrond camoufleert een enorme fotoprint een gebouw dat nog niet af is.

 • Naast 406 appartementen, 90 hotelkamers, een fitness-ruimte en een medisch centrum heeft BKT ook zijn eigen brandweerkazerne en twee ambulances.

  Naast 406 appartementen, 90 hotelkamers, een fitness-ruimte en een medisch centrum heeft BKT ook zijn eigen brandweerkazerne en twee ambulances.

 • Hier houdt BKT een brandoefening.

  Hier houdt BKT een brandoefening.

 • Compleet met het afvoeren van het dummy-slachtoffer naar het hospitaal.

  Compleet met het afvoeren van het dummy-slachtoffer naar het hospitaal.

 • BKT is nu nog een speler in het middensegment van de markt, maar heeft grote ambities. Het doel van de familie Poddar is dus helder.

  BKT is nu nog een speler in het middensegment van de markt, maar heeft grote ambities. Het doel van de familie Poddar is dus helder.

 • CEO Arvind Poddar zegt het nog maar eens: "Wij willen wereldwijd de grootste worden in de off road bandensector."

  CEO Arvind Poddar zegt het nog maar eens: "Wij willen wereldwijd de grootste worden in de off road bandensector."

Eén reactie

 • vink

  Iemand ervaring met BKT trekkerbanden, 500-1000 uur/jaar,
  50% weg- en 50% landgebruik?

Of registreer je om te kunnen reageren.