Mechanisatie

Foto & video laatste update:5 nov 2015

Mitas PneuTrac stap dichterbij

Hannover (D.) - Mitas demonstreerde onlangs de PneuTrac-harmonicaband in vergelijking met traditionele trekkerbanden. Zowel bij werkzaamheden in het veld als in een rijproef op de verharding liet Mitas zien dat de PneuTrac de concurrentie met een traditionele band voor is.

In het veld blijkt het slippercentage stukken lager te liggen en op het asfalt blijkt de bestuurbaarheid van de trekker en het comfort op oneffenheden groter. Mitas zet met deze resultaten een volgende stap in de ontwikkeling van zijn nieuwe bandenconcept, al duurt het nog wel twee tot drie jaar voor de band op de markt is. Bekijk de video van Michel Velderman voor de verduidelijkende beelden.

Lees ook over de aankomende agritechnica.

Of registreer je om te kunnen reageren.