Mechanisatie

Foto & video laatste update:1 dec 2015

Beursprimeurs op Landbouwvakbeurs Assen

Tot en met 27 november zijn diverse trekkers en machines te bewonderen op de Landbouwvakbeurs in de Asser TT-hall. Bijna 300 exposanten grepen de kans aan om op deze beurs met nieuwe of bestaande klanten in contact te komen en te tonen welke noviteiten ze hebben te bieden.

Foto

 • Een nieuw merk op de beurs was Horsch. Met onmiddellijke ingang is Zonna importeur van dit Duitse merk in zaai-, grondbewerkings- en spuitmachines. Vanuit het Drentse Beilen en sinds kort ook uit Boekel (Noord-Brabant) gaat Zonna deze machines aan de man proberen te brengen. Foto's: Ronald Hissink

  Een nieuw merk op de beurs was Horsch. Met onmiddellijke ingang is Zonna importeur van dit Duitse merk in zaai-, grondbewerkings- en spuitmachines. Vanuit het Drentse Beilen en sinds kort ook uit Boekel (Noord-Brabant) gaat Zonna deze machines aan de man proberen te brengen. Foto's: Ronald Hissink

  Foto: Ronald Hissink
 • Een aantal dealers en importeurs is erin geslaagd primeurs van de Agritechnica naar Drenthe te halen, zoals Zetor, met de nieuwe Crystal.

  Een aantal dealers en importeurs is erin geslaagd primeurs van de Agritechnica naar Drenthe te halen, zoals Zetor, met de nieuwe Crystal.

  Foto: Ronald Hissink
 • Case IH heeft niet alleen de Optum buiten staan, maar staat binnen met een speciale uitvoering van een Puma, in de metallic-rode kleur Alfa Rosso. De trekker heeft verder zwarte velgen en getinte ruiten in de cabine. Hij is voor klanten die iets persoonlijks willen maken van hun trekker.

  Case IH heeft niet alleen de Optum buiten staan, maar staat binnen met een speciale uitvoering van een Puma, in de metallic-rode kleur Alfa Rosso. De trekker heeft verder zwarte velgen en getinte ruiten in de cabine. Hij is voor klanten die iets persoonlijks willen maken van hun trekker.

  Foto: Ronald Hissink
 • LMB Rosier-Greidanus uit het Friese Winsum importeert Zunhammer. Het staat in Assen met een 14 kubieke meter tank. Deze weegt leeg slechts 5,5 ton en staat daarbij op grote 750/50R30.5 banden.

  LMB Rosier-Greidanus uit het Friese Winsum importeert Zunhammer. Het staat in Assen met een 14 kubieke meter tank. Deze weegt leeg slechts 5,5 ton en staat daarbij op grote 750/50R30.5 banden.

  Foto: Ronald Hissink
 • GroeNoord heeft een opvallende stand: veel open ruimte en slechts twee trekkers. Het stelt daarmee de ontmoeting centraal.

  GroeNoord heeft een opvallende stand: veel open ruimte en slechts twee trekkers. Het stelt daarmee de ontmoeting centraal.

  Foto: Ronald Hissink
 • Beboma is een prijsvechter en heeft daarom ook prijzen vermeld op diverse machines. Daaronder deze 3 meter schijveneg, met grote 62 centimeter schijven en een 60 centimeter spijlenrol, voor €8.950.

  Beboma is een prijsvechter en heeft daarom ook prijzen vermeld op diverse machines. Daaronder deze 3 meter schijveneg, met grote 62 centimeter schijven en een 60 centimeter spijlenrol, voor €8.950.

  Foto: Ronald Hissink
 • Het bijzondere van de mestoplegger van Berkhof Scherpenzeel zit aan de achterkant: Een NIR-sensor die de samenstelling van de mest bepaalt en een ontluchting waarbij de lucht gefilterd of weggeleid kan worden. Dit laatste blaast ziektekiemen weg van de stal.

  Het bijzondere van de mestoplegger van Berkhof Scherpenzeel zit aan de achterkant: Een NIR-sensor die de samenstelling van de mest bepaalt en een ontluchting waarbij de lucht gefilterd of weggeleid kan worden. Dit laatste blaast ziektekiemen weg van de stal.

  Foto: Ronald Hissink
 • Tebbe is klaar voor plaatsspecifiek strooien van mest, compost of kalk. Het kan rijdend wegen en daarom de snelheid van de bodemketting aanpassen. De machine wordt via isobus aangestuurd, of via een WtK 300 Field terminal.

  Tebbe is klaar voor plaatsspecifiek strooien van mest, compost of kalk. Het kan rijdend wegen en daarom de snelheid van de bodemketting aanpassen. De machine wordt via isobus aangestuurd, of via een WtK 300 Field terminal.

  Foto: Ronald Hissink
 • Case IH-dealer MCV in Valthermond en Assen toont ook een speciale Puma uitvoering. Deze is gewrapt in Ajax kleuren.

  Case IH-dealer MCV in Valthermond en Assen toont ook een speciale Puma uitvoering. Deze is gewrapt in Ajax kleuren.

  Foto: Ronald Hissink
 • Een groep ondernemers in de Agribusiness uit Groningen en Drenthe heeft met elkaar een skybox bij FC Groningen, de Boerenbox. Ook in Assen presenteren zij zich gezamenlijk, waarbij machines op de stand ontbreken.

  Een groep ondernemers in de Agribusiness uit Groningen en Drenthe heeft met elkaar een skybox bij FC Groningen, de Boerenbox. Ook in Assen presenteren zij zich gezamenlijk, waarbij machines op de stand ontbreken.

  Foto: Ronald Hissink
 • Landkracht is importeur van Sauter. Deze Duitse fabrikant van fronthefinrichtingen heeft nu ook een veiligheidsbumper in het programma. Deze is te combineren met een gewicht van 900 kilo.

  Landkracht is importeur van Sauter. Deze Duitse fabrikant van fronthefinrichtingen heeft nu ook een veiligheidsbumper in het programma. Deze is te combineren met een gewicht van 900 kilo.

  Foto: Ronald Hissink
 • De Deutz-Fahr 9-serie stond twee jaar terug al op Agritechnica, maar nu is hij eindelijk te koop. Daarom hebben de dealers hem meegenomen naar Assen. Op de 11-serie moeten we nog even wachten.

  De Deutz-Fahr 9-serie stond twee jaar terug al op Agritechnica, maar nu is hij eindelijk te koop. Daarom hebben de dealers hem meegenomen naar Assen. Op de 11-serie moeten we nog even wachten.

  Foto: Ronald Hissink

Of registreer je om te kunnen reageren.