MechanisatieFoto

Foton-Lovol introduceert Europese Arbos-trekkers

Beijing (Ch.) – Chinese trekkers in Europa? Tot nu toe bleef dat uit in de populaire middenklasse. Toch is de eerste serie bijna klaar: de Chinees-Italiaanse Arbos 5000-serie. En er volgt meer. Veel meer.

Eerder werd al aangekondigd  dat de Chinese fabrikant Lovol met een Europese trekkerserie zou komen. En dat is nu zeker. Op de Duitse Agritechnica in november kan iedereen de eerste series zien en worden details uit de doeken gedaan van een Europees dealernetwerk. Naast deze 5000-serie is er een 6000- en 7000-serie te zien en een eerste combine. En zeker is dat deze Chinese fabrikant de komende jaren doorpakt. De ambities zijn hoog. De komende twee jaar volgen overnames van andere Europese fabrikanten en zet Lovol een eigen ontwikkeling in van elektronica en Isobus-systemen.

Dus: Lovol is niet de trekkernaam – maar de Arbos 5000-serie ziet op de Agritechnica het daglicht. Sinds het eerste nieuwsbericht in mei 2015 veranderde de kleurstelling om commerciële redenen van blauw-wit in groen-wit. De 5000-serie bestaat uit vier typen met motorvermogens van 100 tot 130 pk. Die komen uit een viercilinder Kohler-diesel die keurig aan de Europese emissie-eisen voldoet. De naam Arbos is een bekende op het (Zuid-)Europese vasteland. De Italiaanse fabrikant Arbos maakte trekkers en combines, maar stierf een stille dood in 1994. Foton-Lovol zet liever deze naam op de trekkers, omdat het verwacht dat de Europese markt dat beter accepteert dan Lovol. Aardig weetje: onder Arbos viel ook het trekkermerk ‘Bubba’.

Lees in november een proefrit-verslag en alle details over de ambities van deze Chinees in de Agritechnica-bijlage van de vaktitels Boerderij en TREKKER.

Beheer
WP Admin