Mechanisatie

Foto & video 1 reactie

Wereldprimeur op Libramont

In het Belgische Libramont vond afgelopen weekend de jaarlijkse beurs voor landbouw, bosbouw en agrovoeding plaats. Boerderij nam een kijkje. Een tweede reportage, met nu het accent op mechanisatie.

Foto

 • 
In het Belgische Libramont vond afgelopen weekend de jaarlijkse beurs voor landbouw, bosbouw en agrovoeding plaats. Boerderij nam een kijkje. Een tweede reportage, met nu het accent op mechanisatie.

Op de onlangs gehouden beurs in Libramont toonde Deutz-Fahr met de 7000-maaidorser serie een echte wereldprimeur. Deze serie is de afgeleide van de eerder geïntroduceerde 9000-serie. Met deze machines wil Deutz-Fahr weer meedoen op de maaidorsermarkt.

  In het Belgische Libramont vond afgelopen weekend de jaarlijkse beurs voor landbouw, bosbouw en agrovoeding plaats. Boerderij nam een kijkje. Een tweede reportage, met nu het accent op mechanisatie. Op de onlangs gehouden beurs in Libramont toonde Deutz-Fahr met de 7000-maaidorser serie een echte wereldprimeur. Deze serie is de afgeleide van de eerder geïntroduceerde 9000-serie. Met deze machines wil Deutz-Fahr weer meedoen op de maaidorsermarkt.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 

De eerste dagen van de beurs waren de boeren volop aan het oogsten. De standhouders klaagden over gebrek aan belangstelling. Op de maandag was het wel druk. Volgens de organisatie waren er toch nog 215.869 bezoekers geweest.

  De eerste dagen van de beurs waren de boeren volop aan het oogsten. De standhouders klaagden over gebrek aan belangstelling. Op de maandag was het wel druk. Volgens de organisatie waren er toch nog 215.869 bezoekers geweest.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 

Louis Nagel had veel nieuws op de stand, van McCormick, maar vooral van Landini. Een van de nieuwelingen was de Landini 4-serie: drie trekkers van 66, 73 en 79 kW. Met Fase IIIB-motoren van Deutz.

  Louis Nagel had veel nieuws op de stand, van McCormick, maar vooral van Landini. Een van de nieuwelingen was de Landini 4-serie: drie trekkers van 66, 73 en 79 kW. Met Fase IIIB-motoren van Deutz.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 
Dit is de vierde generatie van de ProDX bunkerhakselaar. Ditmaal gebouwd door Gilles, bekend van de bietenrooiers en -laders. Deze opnieuw verbeterde machine heeft 1.200 pk.

  Dit is de vierde generatie van de ProDX bunkerhakselaar. Ditmaal gebouwd door Gilles, bekend van de bietenrooiers en -laders. Deze opnieuw verbeterde machine heeft 1.200 pk.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 

Rolland gebruikt de aluminium kipperopbouw van Benalu en noemt hem Rollalu. Hij heeft een inhoud van 35 m3 en een nuttig laadvermogen van 25 ton.

  Rolland gebruikt de aluminium kipperopbouw van Benalu en noemt hem Rollalu. Hij heeft een inhoud van 35 m3 en een nuttig laadvermogen van 25 ton.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 
Groot transport ook bij Agrimat, een merk waar je dit misschien niet direct verwacht. Deze silagewagen heeft een inhoud van 42 m3 en een laadvermogen van 22 ton. Er zitten banden onder in de maat 650/55R26,5.

  Groot transport ook bij Agrimat, een merk waar je dit misschien niet direct verwacht. Deze silagewagen heeft een inhoud van 42 m3 en een laadvermogen van 22 ton. Er zitten banden onder in de maat 650/55R26,5.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 
En wat te denken van deze Maupu-kipper. Deze 23 tons kipper heeft ook 650/55R26,5 banden op de assen van Collaert. De wagen heeft een eigen hydraulisch systeem.

  En wat te denken van deze Maupu-kipper. Deze 23 tons kipper heeft ook 650/55R26,5 banden op de assen van Collaert. De wagen heeft een eigen hydraulisch systeem.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 

Deze Farmet zaaimachine heeft een flexibele inzet. Zo zijn er twee varianten van de bak, zijn er verschillende mogelijkheden voor de grondbewerking en kan de zaaimachine zelfs worden uitgevoerd als precisiezaaimachine.

  Deze Farmet zaaimachine heeft een flexibele inzet. Zo zijn er twee varianten van de bak, zijn er verschillende mogelijkheden voor de grondbewerking en kan de zaaimachine zelfs worden uitgevoerd als precisiezaaimachine.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 

De Vogel & Noot Arterra kopeg is niet alleen geschikt voor zaaibedbereiding, maar nu ook voor stoppelbewerking. De machine is veel ruimer geworden en de tanden staan stekend.

  De Vogel & Noot Arterra kopeg is niet alleen geschikt voor zaaibedbereiding, maar nu ook voor stoppelbewerking. De machine is veel ruimer geworden en de tanden staan stekend.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 
Kverneland heeft zijn zaaikouters verbeterd. De CX2-kouter heeft een aandrukrol en bovendien is de zaaischijf groter en platter. Hierdoor is er minder grondverplaatsing. Er kan meer druk op het kouter worden gezet, tot 35 kg.

  Kverneland heeft zijn zaaikouters verbeterd. De CX2-kouter heeft een aandrukrol en bovendien is de zaaischijf groter en platter. Hierdoor is er minder grondverplaatsing. Er kan meer druk op het kouter worden gezet, tot 35 kg.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 
De Rabe Adler kunstmeststrooier is eigenlijk een Sulky Econov. Bijzonder is de mogelijkheid tot het strooien van secties. Niet alleen kunnen de buitenste secties eerst worden afgesloten, maar de machine kan ook met de buitenste secties eerst strooien. Daarmee ontstaat een rechter strooibeeld op de kopakker.

  De Rabe Adler kunstmeststrooier is eigenlijk een Sulky Econov. Bijzonder is de mogelijkheid tot het strooien van secties. Niet alleen kunnen de buitenste secties eerst worden afgesloten, maar de machine kan ook met de buitenste secties eerst strooien. Daarmee ontstaat een rechter strooibeeld op de kopakker.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 
De Zocon balenklem is het nieuwste product van het Jouster bedrijf Zonderland Constructie. Bijzonder is dat Zonderland de productie uit Polen heeft teruggehaald en weer grotendeels in Nederland produceert.

  De Zocon balenklem is het nieuwste product van het Jouster bedrijf Zonderland Constructie. Bijzonder is dat Zonderland de productie uit Polen heeft teruggehaald en weer grotendeels in Nederland produceert.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 

Göweil maakt vooral balenwikkelaars. Daarbij is het nog wel eens een probleem om voldoende folie mee te nemen voor een lange werkdag. Met deze houder in de fronthef kunnen nog eens zestien rollen worden meegenomen.

  Göweil maakt vooral balenwikkelaars. Daarbij is het nog wel eens een probleem om voldoende folie mee te nemen voor een lange werkdag. Met deze houder in de fronthef kunnen nog eens zestien rollen worden meegenomen.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 

McHale maakt vooral persen en wikkelaars, maar toonde hier een voerwagen annex stroblazer. De blazer kan in twee standen werken. Bij een lage luchtsnelheid zorgt de klep ervoor dat het voer op een glijgoot komt, die het aan het voerhek brengt.

  McHale maakt vooral persen en wikkelaars, maar toonde hier een voerwagen annex stroblazer. De blazer kan in twee standen werken. Bij een lage luchtsnelheid zorgt de klep ervoor dat het voer op een glijgoot komt, die het aan het voerhek brengt.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 

De Belgische firma Robert is ook voor Nederland importeur van de Tatoma voermengwagens. Deze Belmix heeft de kleinste wielbasis van Europa bij zelfrijdende voermengwagens. Dat de wagen daardoor heel wendbaar is spreekt voor zich.

  De Belgische firma Robert is ook voor Nederland importeur van de Tatoma voermengwagens. Deze Belmix heeft de kleinste wielbasis van Europa bij zelfrijdende voermengwagens. Dat de wagen daardoor heel wendbaar is spreekt voor zich.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 
Joskin komt op zijn bemesters met een systeem van sectieafsluiting. Sectio Pilot noemt de Belgische fabrikant het.

  Joskin komt op zijn bemesters met een systeem van sectieafsluiting. Sectio Pilot noemt de Belgische fabrikant het.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 
Er zijn op de beurs ook diverse demonstraties te bewonderen geweest. Bijvoorbeeld van grondverzetmachines. Maar ook van terreinwagens. Een daarvan was deze nieuwe Jeep.

  Er zijn op de beurs ook diverse demonstraties te bewonderen geweest. Bijvoorbeeld van grondverzetmachines. Maar ook van terreinwagens. Een daarvan was deze nieuwe Jeep.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 

AGCO wil op beurzen nog wel eens inhaken op nationalistische gevoelens. Met deze 7624 eert de firma de Rode Duivels, het nationale voetbalteam dat op het WK in Brazilië zo goed presteerde.

  AGCO wil op beurzen nog wel eens inhaken op nationalistische gevoelens. Met deze 7624 eert de firma de Rode Duivels, het nationale voetbalteam dat op het WK in Brazilië zo goed presteerde.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • 
Er zit zelfs een Rode Duivel achter het stuur.

  Er zit zelfs een Rode Duivel achter het stuur.

  Foto: Arend Jan Blomsma

Eén reactie

 • ed12345

  Heer Blomsma ik hoop voor u dat naast het fotograferen u de goede belgische gewoonte heeft gehandhaaft door het bij bijna elke standhouder aangeboden pilsje heeft genuttigd.Ik heb het vorig jaar in ieder geval wel gedaan met een vriend samen ,door het toch vele lopen hebben we er geen enkele last van gehad Voordat sommige lezers dit zich mochten afvragen Voor de o.a. prov. landschappen zou een reisje die kant uit ook zeer leerzaam zijn .Zo kun je namelijk ook bosbouw doen ,het zal u ook wel opgevallen zijn, het is er beslist geen rommeltje

Of registreer je om te kunnen reageren.