Mechanisatie

Foto & video 20 reacties

Tractorfan week 25

Activiteiten op het land of in de schuur, nieuwe of bijzondere trekkers en machines, van alles komt voorbij. Boerderij.nl toont wekelijks de highlights.

Foto

 • Melkveebedrijf Feikema harkt gras met de International 886.

  Melkveebedrijf Feikema harkt gras met de International 886.

 • Maaien met een New Holland TM 190.

  Maaien met een New Holland TM 190.

 • 
De nieuwe Claas Jaguar 850 van loonbedrijf G. v. Donselaar Woudenberg in het gras. Onder de pijp een Case IH Maxxum MX 170 met Veenhuis Combi.

  De nieuwe Claas Jaguar 850 van loonbedrijf G. v. Donselaar Woudenberg in het gras. Onder de pijp een Case IH Maxxum MX 170 met Veenhuis Combi.

 • Loonbedrijf Ungersma zet een aantal balen weg met de nieuwe Volvo L70G.

  Loonbedrijf Ungersma zet een aantal balen weg met de nieuwe Volvo L70G.

 • Balen persen met een Ford 6500.

  Balen persen met een Ford 6500.

 • Enkele New Hollands tijdens de Fantastic Farmer Days in Vegelinsoord.

  Enkele New Hollands tijdens de Fantastic Farmer Days in Vegelinsoord.

 • 
Asperges bewerken met een Claas Arion 530 en een aspergecultivator van Coenders Lottum.

  Asperges bewerken met een Claas Arion 530 en een aspergecultivator van Coenders Lottum.

 • Mulder Eykelkamp kuilt gras in de omgeving van Wijhe met hun Case IH Puma 195 CVX en Schuitemaker Rapide 2085.

  Mulder Eykelkamp kuilt gras in de omgeving van Wijhe met hun Case IH Puma 195 CVX en Schuitemaker Rapide 2085.

 • Persen met een Fendt 305 LS.

  Persen met een Fendt 305 LS.

 • 
Loonbedrijf Vanbuel in Peer (B.) was krap twee weken terug al aan het dorsen met hun fonkelnieuwe New Holland CX 7090. Zo vroeg oogstte de loonwerker nog nooit. Het vorige 'record' stond op 25 juni.

  Loonbedrijf Vanbuel in Peer (B.) was krap twee weken terug al aan het dorsen met hun fonkelnieuwe New Holland CX 7090. Zo vroeg oogstte de loonwerker nog nooit. Het vorige 'record' stond op 25 juni.

Laatste reacties

 • ed12345

  Melkveebedrijf Feikema is ergens in noord America neem ik aan

 • pinkeltje

  Waarom zou dat in Noord Amerika moeten zijn? Omdat er een sloot met schrikdraad omheining tussen de percelen ligt en er een bescheiden ronde mest silo achter de boerderij staat? Of omdat de trekker rookt terwijl die maar een derde van zijn vermogen hoeft te leveren?

 • deer123

  Hoeveel IH 886 wil je geleverd hebben in Nederland ?
  , en een rokende trekker zonder werk = verstopt brandstof filter

 • pinkeltje

  Toch weer wat geleerd vandaag. Dat een motor onbelast gaat roken als het brandstoffilter verstopt is.

 • landboer

  Denk eerder een verstopt luchtfilter!

 • ed12345

  Nou ik dacht dat er niet zoveel van de 86 serie in Europa rond tourde ,als ze later naar europa zijn gegaan zou het misschien gewoon het aantal draaiuren kunnen zijn dat hij rookt, vergeet niet de jongste van de 86's zijn 32 jaar oud en hier waren vooral de 9 de 10 en de 1486 dat waren voor veel bedrijven de grote trekker in die tijd voor mij was het de 986 nou die hebben wat afgewerkt 20.000 draaiuren is geen uitzondering
  In de 886 kon je twee verschillende motoren aantreffen de in duitsland gebouwde 356 cubic inch of de USA gebouwde 360 cubic inch is gemakkelijk te herkennen aan de 2 rechtopstaande motoroliefilters .De 356 cubic inch heb ik ook in de 826 niet zo'n hele beste motor hij heeft het ook tot ruim 20.000 uren gebracht maar met een revisie maar vaak zweten uit de koppakking en uit het uitlaatspruitstuk. maar wel een felle motor.In de begin 80er jaren ploegde ik er dag en nacht mee ,s'nachts stond er de hele voorlengte een vlam van 'n dike 20cm boven de uitlaat

 • ed12345

  Pinkeltje er valt me nog iets op het gietijzeren achterwiel is niet het originele maar hoogstwaarschijnlijk een door A&I geleverd wiel,ik heb n.l. hetzelfde gehad een kant is nog origineel de andere kant stond na de winter gescheurd in de schuur ,waarom heb ik nooit begrepen Het roken kan een verstuiver kwestie zijn of hij gaf juist gas voor de foto er taloze redenen en ik kan ook zien wat voor kleur de rook heeft

 • pinkeltje

  De motor van de 'echte' Amerikanen had niet zo'n beste reputatie. Kan me voorstellen dat het een hele kunst is om daar 20.000 uur mee te draaien. Pas toen ze de Duitse motoren gingen monteren was dat probleem opgelost. Voor zijn tijd was het een hele comfortabele trekker en hoewel je over smaak kunt twisten is het nog een trekker met een echte Amerikaanse uitstraling die helaas door de globalisering in het nieuwe materiaal vrijwel is verdwenen. Hoewel de TA ook altijd een zwak punt is geweest. Staan ze in de werkplaats dan is het meestal omdat de TA kapot is. En ik neem aan dat met ploegen met een gedragen ploeg de regeling van de hefinrichting ook niet helemaal top was, net zo min als de maximale hefkracht. Maar dat speelde zeker in die tijd in de US veel minder dan in EU. En zo langzamerhand beginnen hier ook steeds meer mensen tot het inzicht te komen dat bij grote werktuigen een getrokken uitvoering eigenlijk ook nog niet zo gek is. Maar zoals we van Cruijf hebben geleerd, ieder voordeel heeft een nadeel.

 • wpsmp

  Melkveebedrijf feikema is in Fryslân de krite onder boornbergum .

 • ed12345

  Pinkeltje de 886 was de enige die in het begin een 356 cubic inch duitse motor had latere modellen hadden allemaal de USA 360 c.i. de 986 had een USA 436 c.i de 1086 had een USA 414 c.i met turbo de 1486 hadUSA een 436 c.i. met turbo de 1586 had ook een 436 c.i. met turbo alleen de 1586 had geen 4 bak maar 33een 3 bak met een planetaire eindvertraging en ook geen difflock In vergelijking met de andere amerikanen werkte de gewichtsoverdracht van de hef goed ze hadden ook veel trekkracht in vergelijk met de andere b.v John Deere dat was het probleem van de oudere modellen de gewichtsoverdracht of zoals hier gezegd de Draftcontrol werkte niet bijster goed en zoals je zegd de meeste ploegen zijn hier half gedragen dus alleen in de armen zonder topstang Maar je hebt gelijk de TA was niet onbreekbaar ik heb hem ook een keer vervangen
  Ik heb er vele verkocht voor een bedrijf uit Iowa die hadden een schijf meer dan de originele .Waar ze absoluut niet tegen konden .Dat was ze op de weg gebruiken om terug te schakelen Uberhaubt op de weg moest je de TA met rust laten of je ook van de koppeling bedienen De 414 en de 436 waren hele goede motoren maar toegegeven de 466 John Deere was beter

 • ed12345

  maar 33een is een foutje de 33 hoort er niet te staan

 • pinkeltje

  Ja, inderdaad, ik bedoel ook de lichtste 6-cilinders onder de 'echte' Amerikanen. De 3288 had trouwens ook nog een Duitse D358 motor die we hier kennen van de 1046, 1246 en 1255.

 • jordi 1455

  In de 1246 en 1255 lag een DT358 in, de 1055 en 1056 hadden wel een d358

 • ed12345

  Een laatste opmerking ik was in de fout het is geen 356 maar zoals jullie schreven de D358 cubic inch in de eerste 986 en mijn oude 826 .Die zit volgens mij ook in de trekker van Feikema dat is te zien aan de olie koeler die onder het uitlaatspruitstuk zit

 • ed12345

  Weer een foutje geen 986 maar 886

 • feikema

  Klopt, is een 358 motor en type 886.
  O ja die rook is van korte duur. Ik was net gekeerd voor een nieuwe wiers. Geeft bij gasgeven effe een pluimpje boven pijp.

 • pieter p

  Het is gewoon mooi spul dat oude amerikaanse spul, ik heb zelf een magnum 7130 met 9500 uur op de klok. Ik rij er nog steeds met veel plezier op.

 • ed12345

  Pieter P maar daar heb je de trekker die in zijn tijd 75% van de amerikaanse markt beheerste tot dat JD met de 8000 serie kwam
  Ik kan me nog goed herinneren dat ik tegen de dealer zei ;Als ze net zo populair worden als de 86 serie ga je er veel verkopen ;Nou hij werd VEEL populairder Ik heb een 7120 (practisch gelijk aan de 7130) met maar 5500 hr op de klok
  Gewoon prima trekker
  Zo langzamerhand ga je er hier minder zien er zijn al veel nieuwere Magnum's in omloop hier
  Jullie hebben de 72 PRo modellen gehad wij hadden de 89 modellen waarschijnlijk precies het zelfde

 • pieter p

  Hier in Frankrijk zie je er ook niet zoveel meer, ze zeggen dat het een zwakke hef heeft. Dat vind ik wel meevallen gezien wat we er hier erachter hangen.
  <>

 • pinkeltje

  Heffen is inderdaad niet het 'sterke' punt van deze trekkers. Anderzijds, voor het meeste werk dat ermee gedaan wordt is het voldoende.

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.