Mechanisatie

Foto & video 18 reacties

New Holland ook traploos met viercilinder

De populaire T6 van New Holland is ook traploos te krijgen. De viercilinder toont als vanouds maar laat zich bedienen als zijn grote broers.

Foto

 • De populaire T6 van New Holland is ook traploos te krijgen. De viercilinder toont als vanouds maar laat zich bedienen als zijn grote broers.

  De populaire T6 van New Holland is ook traploos te krijgen. De viercilinder toont als vanouds maar laat zich bedienen als zijn grote broers.

  Foto: Michel Velderman
 • Opvallend; meer dan 30 procent van trekkers zal in BluePower-uitvoering met speciale lak verschijnen. De Benelux-actie van jaren terug blijkt wereldwijd sterk aan te slaan.

  Opvallend; meer dan 30 procent van trekkers zal in BluePower-uitvoering met speciale lak verschijnen. De Benelux-actie van jaren terug blijkt wereldwijd sterk aan te slaan.

  Foto: Michel Velderman
 • In de zomer van 2013 reden we al met de rode zuster van de T6 Auto Command, de Maxxum 130 CVX uit het Oostenrijkse Sint Valentin. Deze is op zijn beurt exact gelijk aan de Steyr Profi CVT. Er zijn veel overeenkomsten met New Holland (motor, assen, cabineframe) maar in de bediening zijn er juist duidelijke verschillen.

  In de zomer van 2013 reden we al met de rode zuster van de T6 Auto Command, de Maxxum 130 CVX uit het Oostenrijkse Sint Valentin. Deze is op zijn beurt exact gelijk aan de Steyr Profi CVT. Er zijn veel overeenkomsten met New Holland (motor, assen, cabineframe) maar in de bediening zijn er juist duidelijke verschillen.

  Foto: Michel Velderman
 • Er zijn drie modellen: de T6.140, de T6.150 en T6.160 hebben een nominaal vermogen van (volgens de ISO TR14396 norm) van 81 kW (110 pk, 89 kW (121 pk) en 96 kW (131 pk). Bij aftakaswerk, hydrauliekgebruik en transport komt daar 33 pk bij. Net als bij anderen is dat dus niet bij zuiver trekwerk onder de 15 km/uur.

  Er zijn drie modellen: de T6.140, de T6.150 en T6.160 hebben een nominaal vermogen van (volgens de ISO TR14396 norm) van 81 kW (110 pk, 89 kW (121 pk) en 96 kW (131 pk). Bij aftakaswerk, hydrauliekgebruik en transport komt daar 33 pk bij. Net als bij anderen is dat dus niet bij zuiver trekwerk onder de 15 km/uur.

  Foto: Michel Velderman
 • De viercilinder heeft een wielbasis van 2.580 mm en de cabine van de T7. Het maximaal toegelaten gewicht van de trekker is 9 ton en de maximale bandenmaat 650/65 R38.

  De viercilinder heeft een wielbasis van 2.580 mm en de cabine van de T7. Het maximaal toegelaten gewicht van de trekker is 9 ton en de maximale bandenmaat 650/65 R38.

  Foto: Michel Velderman
 • Links van de cabine onder een klein gereedschapskistje zitten daarvoor diesel- en AdBluetank. Het pompje dat het AdBlue ook na het afzetten van de motor nog even wegpompt is zichtbaar achter een rooster tussen de traptreden.

  Links van de cabine onder een klein gereedschapskistje zitten daarvoor diesel- en AdBluetank. Het pompje dat het AdBlue ook na het afzetten van de motor nog even wegpompt is zichtbaar achter een rooster tussen de traptreden.

  Foto: Michel Velderman
 • De cvt is ontworpen door de New Holland-fabriek in Antwerpen. Verschil onderhuids is dat de Auto Command-bak voor de T7 met lange wielbasis gebruik maakt van vier mechanische overbrengingen terwijl de cvt-bak voor een T6 twee mechanische overbrengingen heeft.

  De cvt is ontworpen door de New Holland-fabriek in Antwerpen. Verschil onderhuids is dat de Auto Command-bak voor de T7 met lange wielbasis gebruik maakt van vier mechanische overbrengingen terwijl de cvt-bak voor een T6 twee mechanische overbrengingen heeft.

  Foto: Michel Velderman
 • Minimale snelheid is slechts 20 meter per uur. Topsnelheid is te kiezen tussen 50 km/u op slechts 1.750 toeren of 40 km/uur op bijna 1.600 toeren.

  Minimale snelheid is slechts 20 meter per uur. Topsnelheid is te kiezen tussen 50 km/u op slechts 1.750 toeren of 40 km/uur op bijna 1.600 toeren.

  Foto: Michel Velderman
 • De cabine is verder gelijk aan die op de T7-serie. Op het oog is alles gelijk, behalve natuurlijk het prima zicht over het kortere neusje.

  De cabine is verder gelijk aan die op de T7-serie. Op het oog is alles gelijk, behalve natuurlijk het prima zicht over het kortere neusje.

  Foto: Michel Velderman
 • De multihendel verenigt de belangrijkste functies. De beweging om te versnellen en vertragen past zich aan de rijrichting aan.

  De multihendel verenigt de belangrijkste functies. De beweging om te versnellen en vertragen past zich aan de rijrichting aan.

  Foto: Michel Velderman
 • Onder een deksel de fijnafstelknoppen voor de hef.

  Onder een deksel de fijnafstelknoppen voor de hef.

  Foto: Michel Velderman
 • Rechts achterin de koppelingshendel voor de aftakas.

  Rechts achterin de koppelingshendel voor de aftakas.

  Foto: Michel Velderman
 • En uiteraard het kenmerkende IPC-toetsenbord rondom het trekkersymbool zodat de functie van de knoppen nog duidelijker wordt.

  En uiteraard het kenmerkende IPC-toetsenbord rondom het trekkersymbool zodat de functie van de knoppen nog duidelijker wordt.

  Foto: Michel Velderman
 • Wisselen van rijrichting kan via de multihendel of de omkeerhendel onder het stuur. Deze werkt prima maar mist een echte neutraalstand. Daarvoor is er een N-knop op het uiteinde van de hendel.

  Wisselen van rijrichting kan via de multihendel of de omkeerhendel onder het stuur. Deze werkt prima maar mist een echte neutraalstand. Daarvoor is er een N-knop op het uiteinde van de hendel.

  Foto: Michel Velderman
 • Links is de bijrijdersstoel op te vouwen tot een tafeltje. Dit zie je bij steeds meer merken.

  Links is de bijrijdersstoel op te vouwen tot een tafeltje. Dit zie je bij steeds meer merken.

  Foto: Michel Velderman
 • De monitor is nu standaard de nieuwste IntelliView IV. In het forse isobusscherm zijn voor verschillende werktuigen en chauffeurs standaardinstellingen te maken en trekkerfuncties af te lezen. De monitor is ook de gebruiken voor RTK-gps.

  De monitor is nu standaard de nieuwste IntelliView IV. In het forse isobusscherm zijn voor verschillende werktuigen en chauffeurs standaardinstellingen te maken en trekkerfuncties af te lezen. De monitor is ook de gebruiken voor RTK-gps.

  Foto: Michel Velderman
 • Onder de kap een NEF viercilinder met SCR (AdBlue). In onze T6.160 heeft deze een vermogen van 120 kW (163 pk) inclusief boost (ISO TR14396 norm).

  Onder de kap een NEF viercilinder met SCR (AdBlue). In onze T6.160 heeft deze een vermogen van 120 kW (163 pk) inclusief boost (ISO TR14396 norm).

  Foto: Michel Velderman
 • De hef tilt aan de kogels maximaal 7.864 kg.

  De hef tilt aan de kogels maximaal 7.864 kg.

  Foto: Michel Velderman
 • Opvallend is de grote zwarte kap op het spatbord waarachter de automatische parkeerrem huist, die actief wordt na 20 seconden stilstand.

  Opvallend is de grote zwarte kap op het spatbord waarachter de automatische parkeerrem huist, die actief wordt na 20 seconden stilstand.

  Foto: Michel Velderman
 • De hydrauliekaansluitingen zitten alle rechts. De max. opbrengst is 127 l/min bij een druk van 210 bar. Maximaal zijn er 4 elektronische ventielen.

  De hydrauliekaansluitingen zitten alle rechts. De max. opbrengst is 127 l/min bij een druk van 210 bar. Maximaal zijn er 4 elektronische ventielen.

  Foto: Michel Velderman
 • 
Hij is uiteraard te bedienen met knoppen op het spatbord, net als de aftakas en het derde hydrauliekventiel.

  Hij is uiteraard te bedienen met knoppen op het spatbord, net als de aftakas en het derde hydrauliekventiel.

 • 
Een New Holland T6.160 Auto Command is volgens de prijslijst te krijgen vanaf 114.750 ex. btw.

  Een New Holland T6.160 Auto Command is volgens de prijslijst te krijgen vanaf 114.750 ex. btw.

Laatste reacties

 • faeane

  kwijl kwijl

 • flyinghollander

  Wanneer word het gesodemieter eens opgelost met die foto's.
  Kan niet fantsoenlijk lezen of de foto's schieten voorbij en als je al pauze gebruikt en het werkt schiet ie daarnaar weer foto door.
  Gepruts.

 • ed12345

  Flyinghollander maak binnenkort eens een blog ik ben zo donders benieuwd hoe het bij jouw op dat nieuwe bedrijf toegaat .Hoe is het bij jullie ?Hier schijnt de winter nooit te willen eindigen
  Groeten Ed

 • flyinghollander

  Ed12345 misschien beter dan ergeren aan de foto gepruts want dat is al sinds robert weg is pruts.

 • agpros

  @ flyinghollander. #2 Groot gelijk, het maakt bij alle fotoreportages geen k.... uit of je de pijltjes gebruikt of de stippen: de foto's lopen gewoon door.

 • ed12345

  Wat ik net geprobeerd heb het pijltje van de muis op de stip en dan de linker kant van de muis ingedrukt houden,dat lukte.
  4 uitwendige ventielen maximal kon in de toekomst wel eens te weinig blijken,nu al is 3 een absoluut minimum
  Flyinghollander ,Robert is niet weg en als je een nieuwe blog hebt kan je die waarschijnlijk ook naar hem sturen

 • agpros

  @ed12345#6. Wat ik ook probeer het blijft K...! En van de redactie, geen reactie.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Beheerder
  Redactie

  @ reageerders hierboven:

  De fotoplayer is voorzien van een pauzefunctie. Als je met de muis in het bereik van de foto komt, verandert de cursorpijl in een pauzeknop. Zolang je de muis in het fotobereik houdt, stopt het automatisch bladeren. De foto blijft net zo lang in beeld tot je met de muis naar een plek buiten de foto gaat, dan wordt het bladeren weer geactiveerd. Na een aantal seconden zal de volgende foto verschijnen.

  Wil je die volgende foto direct zien, gebruik dan de pijltjes toetsen. Die zijn namelijk niet bedoeld om te stoppen, maar (net als bij een DVD-speler etc) juist om verder en terug te gaan.
  Klikken op de bolletjes (of in sommige browsers vierkantjes) onder de foto, is bedoeld om gericht naar een foto van uw keuze te gaan. Bij een muisklik daarop zal de fotoplayer dus juist verspringen, want daar is die die knoppenreeks voor bedoeld.

 • Beheerder
  Redactie

  En voor de volledigheid:
  Agpros, maar ook Ed en FlyingHollander, krijgen een reactie per mail.

 • alco1

  En als je reacties leest, hoe stop je dan het verspringen.

 • agpros

  @beheerder Als ik dit van af het begin had geweten, had ik heel wat minder gevloekt. Bedankt.

 • Beheerder
  Redactie

  @ Alco:
  klopt, dan is de foto buiten muisbereik en is het verspringen niet te stoppen. Daarom, maar vooral omdat de werking kennelijk niet zonder uitleg helder is, werken we aan een definitieve oplossing van dit probleem.

 • flyinghollander

  Bij mij verschiet naar de pauze knop de foto's twee keer. Maar het zal wel aan mijn computer liggen of me browers.

 • alco1

  @Beheerder.
  De oplossing kan gemaakt worden door het kader van foto's plus bijschrift allemaal even groot te maken.

 • henk fledderus

  nou ik zal wel aard stralen in kantoor hebben want bij mij gaat het hele verhaal rustig door met bladeren met het pauze icoon op de foto bladert alles rustig door.
  nou ben ik niet zo,n computer wizz maar iets dat gewoon werkt zou fijn zijn.
  ik hoop dat de beheerder snel een goede oplossing vind

 • Mels

  Back to basic zou ik zeggen,gewoon zelf de foto`s door kunnen klikken als je het onderschrift gelezen hebt,iets waar nu vaak geen tijd voor is. Waarom heeft men gekozen voor automatisch doorlopen van de foto`s. Het wordt er alleen maar moeilijker van en kost ook nog snelheid en ruimte.
  Ook de mega irritante reclames die van groot naar klein verspringen mogen jullie er wel afkieperen net als het in beeld komen van een of andere mais reclame als je per ongeluk met je muis er op komt of nog erger,reclame die zichzelf opent. Ik begrijp dat reclame nodig is om deze site in topconditie te houden maar zorg er wel voor dat het nooit irritant wordt.

 • deer123

  ALS het volgende week niet is opgelost met die foto's zeg ik mijn abonnement op boerderij op........

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.