Mechanisatie

Foto & video 10 reactieslaatste update:19 mrt 2014

Hydraulisch talent, luxe bediening

Trekkertest: Deutz-Fahr Agrotron 6160.4 TTV. Deutz-Fahr slaat een grote slag met zijn nieuwe bedieningsconcept. De trekker gaat met nieuwe motorsoftware opnieuw naar DLG.

Foto

 • 

Boerderij liet de sterkste viercilinders strijden op verbruik, efficiëntie en hydrauliek. Zo ook deze Deutz-Fahr Agrotron 6160.4 TTV.

  Boerderij liet de sterkste viercilinders strijden op verbruik, efficiëntie en hydrauliek. Zo ook deze Deutz-Fahr Agrotron 6160.4 TTV.

 • 
Deutz-Fahr slaat een grote slag met zijn nieuwe bedieningsconcept. De trekker gaat met nieuwe motorsoftware opnieuw naar DLG.

  Deutz-Fahr slaat een grote slag met zijn nieuwe bedieningsconcept. De trekker gaat met nieuwe motorsoftware opnieuw naar DLG.

 • 
De Deutz-Fahr valt op met zijn uitgebreide verlichtingspakket. De fabrikant monteerde naast leds in de grill zelfs leds om de traptreden te verlichten. Er is een groot aantal werklampen en alles is bedienbaar vanaf een centraal paneel.

  De Deutz-Fahr valt op met zijn uitgebreide verlichtingspakket. De fabrikant monteerde naast leds in de grill zelfs leds om de traptreden te verlichten. Er is een groot aantal werklampen en alles is bedienbaar vanaf een centraal paneel.

 • 
De nieuwe armleuning met goede multistick is een van de sterkste troeven in de cabine.

  De nieuwe armleuning met goede multistick is een van de sterkste troeven in de cabine.

 • 
Dat geldt ook voor de grote monitor. Deze heeft een diagonaal van 30 centimeter, maar vraagt wel 30 seconden opstarttijd. Bediening gaat via het touchscreen en de programmeerbare sneltoetsen F1, F2, F3 op de zijconsole .

  Dat geldt ook voor de grote monitor. Deze heeft een diagonaal van 30 centimeter, maar vraagt wel 30 seconden opstarttijd. Bediening gaat via het touchscreen en de programmeerbare sneltoetsen F1, F2, F3 op de zijconsole .

 • 
Een overzichtelijk beginscherm met alle hoofdfuncties samengevat ontbreekt in de grote terminal. Het kleine display in de A-stijl heeft dat wel.

  Een overzichtelijk beginscherm met alle hoofdfuncties samengevat ontbreekt in de grote terminal. Het kleine display in de A-stijl heeft dat wel.

 • 

Ondanks de kleine afmetingen (lxb, 149x150 cm) is het ruimtegevoel binnen redelijk. Achter de stoel is bergruimte genoeg. De lichtgrijze materialen blijken vuilgevoelig en er klinken veel piepjes van de elektronica. Door de korte neus heeft de TTV het beste zicht naar voren. Tussen de wielen kan het zicht beter.

  Ondanks de kleine afmetingen (lxb, 149x150 cm) is het ruimtegevoel binnen redelijk. Achter de stoel is bergruimte genoeg. De lichtgrijze materialen blijken vuilgevoelig en er klinken veel piepjes van de elektronica. Door de korte neus heeft de TTV het beste zicht naar voren. Tussen de wielen kan het zicht beter.

 • 
De hef is beresterk met 8,1 ton hefvermogen. Ook de hydrauliek pompt met 164 l/min (optie) 20 procent meer dan gemiddeld.

  De hef is beresterk met 8,1 ton hefvermogen. Ook de hydrauliek pompt met 164 l/min (optie) 20 procent meer dan gemiddeld.

 • 
De TTV heeft de kortste wielbasis (2.419 mm), maar gebruikt toch 12 meter om te draaien. Hij is met 7.380 kilo ook de zwaarste trekker in de test.

  De TTV heeft de kortste wielbasis (2.419 mm), maar gebruikt toch 12 meter om te draaien. Hij is met 7.380 kilo ook de zwaarste trekker in de test.

 • 
De Deutz-motor (die ook in de Fendt 516 Vario ligt) haalt 106 kW (144 pk) aan de aftakas. Het specifieke verbruik van 245 g/kWh ligt wat hoger dan gemiddeld. Inclusief AdBlue-verbruik (7,6 procent) komt de Agrotron op 253 g/kWh. Deutz-Fahr en motorbouwer Deutz AG zeiden na de test dat de motorsoftware niet in orde was. Deutz-Fahr kondigde daarop aan de trekker nog eens bij DLG te laten testen. Als het zover is doet Boerderij hiervan verslag.

  De Deutz-motor (die ook in de Fendt 516 Vario ligt) haalt 106 kW (144 pk) aan de aftakas. Het specifieke verbruik van 245 g/kWh ligt wat hoger dan gemiddeld. Inclusief AdBlue-verbruik (7,6 procent) komt de Agrotron op 253 g/kWh. Deutz-Fahr en motorbouwer Deutz AG zeiden na de test dat de motorsoftware niet in orde was. Deutz-Fahr kondigde daarop aan de trekker nog eens bij DLG te laten testen. Als het zover is doet Boerderij hiervan verslag.

 • 
Qua trekkracht levert de TTV 87 kW (118 pk). Het specifieke verbruik stijgt naar 303 g/kWh, inclusief AdBlue.

  Qua trekkracht levert de TTV 87 kW (118 pk). Het specifieke verbruik stijgt naar 303 g/kWh, inclusief AdBlue.

 • 
De 6160.4 TTV is sinds juni 2013 op de markt. De viercilinder is er ook als zescilinder. De gelijkwaardige Lamborghini R6 Spark is er ook met cvt.

  De 6160.4 TTV is sinds juni 2013 op de markt. De viercilinder is er ook als zescilinder. De gelijkwaardige Lamborghini R6 Spark is er ook met cvt.

Laatste reacties

 • Jan-Zonderland

  Zoveel electronische poespas, het is allemaal wel leuk en hip maar wat schiet je er uiteindelijk allemaal mee op, m.a.w. wat verdien je er EXTRA mee want het kost wel EXTRA en daar zal toch wat tegenover moeten staan. En hoelang blijft alles heel, ik zie dergelijke trekkers, niet alleen deze Deutz, zomaar geen 30-40 jaar oud worden zonder gigantische problemen en kosten.
  Wat betreft de 2e kans m.b.t. brandstofverbruik, dan zouden ze alle testtrekkers een 2e kans moeten geven. Even naar een chiptuningbedrijf en ze zijn allemaal 5 liter per uur zuiniger dan in de test.

 • Heemskerkboerderij

  heb in het verleden ook eens begrepen dat testtrekkers ook getoetst zouden worden aan de emissiewaarden? hoor ik niets meer over! Ik hoor alleen steeds meer mensen praten over die heerlijke ouderwetse motoren, 'want die waren zo zuinig'.

 • Mels

  Jan,je kunt het nu al zien gebeuren aan de prijzen die wereldwijd betaald worden voor no nonsense trekkers. Wat er niet op zit kan ook niet stuk. Ja het is makkelijk maar ik denk ook dat deze dingen na 30 jaar volkomen hulpeloos naar de sloper gaan en niks opbrengen vanwege de vele ellendige bedrading en processors die afgevoerd moeten worden.

 • ed12345

  Heemskerk die waren niet alleen zuinig ,waarschijnlijk door o.a. lagere hydr. opbrengst minder stroom nodig etc. maar wat ik vooral belangrijk vind die oudere motoren konden we zelf meestal repareren en onderhouden

 • Venstra

  Heb van de week proefgereden op allerlei Zetors, dan zie je hoe eenvoudig het ook kan wezen, onder de motorkop ook overal direct bij kunnen, economischer kan het niet.

 • Mels

  Laat het even weten aan Boerderij als jullie er een kopen,leuke voor de duurtest en daarmee bedoel ik het juist positief daar ik ondanks mijn donkergroene bloed al heel lang een zwak heb voor het Tsjechische merk.

 • andrecanada

  we heben hier alles van oude J D tot neuw new Holland maar een ding is zeker hoe minder belle hoe minder probleem een fiat 540 hier ding is oud maar nooid iets mee haden een Case HI 255 ja haden die begon spontaan te branden ?? gebuert meer zegt de verzekering

 • Jan-Zonderland

  @Andrecanada, een Fiat 540 in Canada ? Zijn jullie ook zulke buitenbeentjes net als wij met onze Renault's ? Wij hebben er nu 3 en de 4e is momenteel onderweg, dobbert ergens op de oceaan momenteel.

 • ed12345

  Mels ik heb het al eerder gezegd groene appel is niet verkeerd maar als je eenmaal een rode appel gegeten hebt smaakt een groene toch echt niet Blauwe pruimen smaken ook beter als van die olijf groene

  Groeten ed

 • Jan-Zonderland

  Ed, doe mij dan maar een mooie oranje/gele perzik hahaha. Je begrijpt wel wat ik bedoel.................

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.