Mechanisatie

Foto & video 1 reactie

Een van de primeurs is deze Göweil-perswikkelcombinatie bij dealer Gerlsma. Niet alleen het frame met wikkelaar, maar ook de pers zelf is van de Oostenrijkse fabrikant. De pers met vaste kamer is vier jaar getest en inmiddels zijn er 12 gebouwd. Kenmerkend zijn de pendelende pick-up en een gewasdoorvoer die over de snijrotor loopt. Behalve netbinding is ook foliebinding mogelijk vóór de baal naar de wikkeltafel rolt. Een variabele pers is in ontwikkeling.

Foto

 • Een van de primeurs is deze Göweil-perswikkelcombinatie bij dealer Gerlsma. Niet alleen het frame met wikkelaar, maar ook de pers zelf is van de Oostenrijkse fabrikant. De pers met vaste kamer is vier jaar getest en inmiddels zijn er 12 gebouwd. Kenmerkend zijn de pendelende pick-up en een gewasdoorvoer die over de snijrotor loopt. Behalve netbinding is ook foliebinding mogelijk vóór de baal naar de wikkeltafel rolt. Een variabele pers is in ontwikkeling.

  Een van de primeurs is deze Göweil-perswikkelcombinatie bij dealer Gerlsma. Niet alleen het frame met wikkelaar, maar ook de pers zelf is van de Oostenrijkse fabrikant. De pers met vaste kamer is vier jaar getest en inmiddels zijn er 12 gebouwd. Kenmerkend zijn de pendelende pick-up en een gewasdoorvoer die over de snijrotor loopt. Behalve netbinding is ook foliebinding mogelijk vóór de baal naar de wikkeltafel rolt. Een variabele pers is in ontwikkeling.

 • Ook bij Gerlsma op de stand deze Kuhn pers-wikkelcombinatie. Gerlsma bouwde weegsensoren onder wikkeltafel van Agri-Load. Zo kun je elke baal wegen, en in kaart te brengen waar op het perceel de zware balen zijn geperst.

  Ook bij Gerlsma op de stand deze Kuhn pers-wikkelcombinatie. Gerlsma bouwde weegsensoren onder wikkeltafel van Agri-Load. Zo kun je elke baal wegen, en in kaart te brengen waar op het perceel de zware balen zijn geperst.

  Foto: Mark Pasveer
 • Net na de introductie op de Eima in Italië staat hij al in Leeuwarden: de nieuwe Claas Atos.

  Net na de introductie op de Eima in Italië staat hij al in Leeuwarden: de nieuwe Claas Atos.

  Foto: Mark Pasveer
 • Melkveehouder Piet Jan Thibaudier in Lemmer paste een Pasture Reader aan en zette deze voor op een frontmaaier. De Pasture Reader is een ultrasoonsensor die de dichtheid en hoogte van het gras meet tijdens het maaien. Door een koppeling met gps breng je tijdens het maaien per vierkante meter de graslandopbrengst in kaart.

  Melkveehouder Piet Jan Thibaudier in Lemmer paste een Pasture Reader aan en zette deze voor op een frontmaaier. De Pasture Reader is een ultrasoonsensor die de dichtheid en hoogte van het gras meet tijdens het maaien. Door een koppeling met gps breng je tijdens het maaien per vierkante meter de graslandopbrengst in kaart.

  Foto: Mark Pasveer
 • Jako toont een nieuwe graslandbemester voor veen- en kleigrond die de zode niet doorsnijdt. De RO2-bemester is te koop in werkbreedtes van 6, 6,8 en 7,6 meter en met hydraulische of mechanische afsluiters.

  Jako toont een nieuwe graslandbemester voor veen- en kleigrond die de zode niet doorsnijdt. De RO2-bemester is te koop in werkbreedtes van 6, 6,8 en 7,6 meter en met hydraulische of mechanische afsluiters.

  Foto: Mark Pasveer
 • Unia toonde een professioneel uitgevoerde weegstrooier op de stand van Beboma. De 1600MXL strooit 10 tot 36 meter breed en kan in de meest luxe uitvoering ook in secties strooien.

  Unia toonde een professioneel uitgevoerde weegstrooier op de stand van Beboma. De 1600MXL strooit 10 tot 36 meter breed en kan in de meest luxe uitvoering ook in secties strooien.

  Foto: Mark Pasveer
 • De Homburg HeroW van Homburg Holland en Widontec in Veghel is vernieuwd. De HeroW H430-zelfrijder kan nu optioneel 40 kilometer per uur, en heeft een tank van 3.100 liter in plaats van 2.500 liter.

  De Homburg HeroW van Homburg Holland en Widontec in Veghel is vernieuwd. De HeroW H430-zelfrijder kan nu optioneel 40 kilometer per uur, en heeft een tank van 3.100 liter in plaats van 2.500 liter.

  Foto: Mark Pasveer
 • Behalve al het nieuws is er ook een veiling van Troostwijk. Veel dealers en exposanten op de beurs hebben een deel van hun voorraad ingebracht.

  Behalve al het nieuws is er ook een veiling van Troostwijk. Veel dealers en exposanten op de beurs hebben een deel van hun voorraad ingebracht.

  Foto: Mark Pasveer
 • In de hal staan zowel oudere als jong gebruikte trekkers en werktuigen. Bovenop een bod komt nog btw, en daaroverheen 16 procent opgeld.

  In de hal staan zowel oudere als jong gebruikte trekkers en werktuigen. Bovenop een bod komt nog btw, en daaroverheen 16 procent opgeld.

  Foto: Mark Pasveer

Eén reactie

 • ed12345

  Mels ben jij hier ook geweest?wat de 2e hands betreft met 16%opgeld worden ze dan al gauw nogal prijzig de dealer heeft ze bij het inruilen meestal ook niet helemaal cadeau gekregen.

Of registreer je om te kunnen reageren.