Mechanisatie

Foto & video 4 reactieslaatste update:19 nov 2014

Nieuwe T blijft een echte Valtra

Großwallstadt - De Finse trekkerfabrikant Valtra onthulde twee weken geleden op de Eima zijn nieuwe T-serie. Afgelopen maanden circuleerden op internet al spionagefoto’s. Die suggereerden dat het nieuwe model deels gebaseerd zou zijn op de MF-7600-serie. De eigenzinnigheid die Finse trekkers zo onderscheidt, zou verdwijnen. Niks blijk minder waar

Foto

 • De twee kleinste modellen hebben een 6,6-liter motor, de grotere modellen hebben een cilinderinhoud van 7,4 liter. De motor voldoet nu aan de Tier 4 final emissie-eis. De motor heeft alleen een DOC-filter en Adblue, geen DPF-filter en EGR-klep.

  De twee kleinste modellen hebben een 6,6-liter motor, de grotere modellen hebben een cilinderinhoud van 7,4 liter. De motor voldoet nu aan de Tier 4 final emissie-eis. De motor heeft alleen een DOC-filter en Adblue, geen DPF-filter en EGR-klep.

 • De hockeystick-vormige achterlichten bestaan uit ledlampjes. Op de spatborden buitenbediening voor hef, aftakas en twee hydrauliekventielen.

  De hockeystick-vormige achterlichten bestaan uit ledlampjes. Op de spatborden buitenbediening voor hef, aftakas en twee hydrauliekventielen.

 • Voortaan biedt Valtra ook drie aftakastoerentallen, de oude T had er slechts twee. Er is keus uit 540, 540E en 1.000 of 540E, 1.000 en 1.000E. Deze worden geschakeld via een draaiknop, niet meer via een stugge hendel met bowdenkabel.

  Voortaan biedt Valtra ook drie aftakastoerentallen, de oude T had er slechts twee. Er is keus uit 540, 540E en 1.000 of 540E, 1.000 en 1.000E. Deze worden geschakeld via een draaiknop, niet meer via een stugge hendel met bowdenkabel.

 • De Spartaanse bijrijderzit heeft plaats gemaakt voor een luxe gestoffeerde bijrijderstoel, dat ingeklapt als bijzettafeltje fungeert.

  De Spartaanse bijrijderzit heeft plaats gemaakt voor een luxe gestoffeerde bijrijderstoel, dat ingeklapt als bijzettafeltje fungeert.

 • Trekkerchauffeurs in dienst van loonbedrijven vertoeven vaak meer uren in de trekkercabine dan in de woonkamer. Een goede radio is daarom een musthave. Valtra kan nu affabriek een zeer luxe radio met subwoofer leveren. De subwoofer is links achterin de cabine geplaatst.

  Trekkerchauffeurs in dienst van loonbedrijven vertoeven vaak meer uren in de trekkercabine dan in de woonkamer. Een goede radio is daarom een musthave. Valtra kan nu affabriek een zeer luxe radio met subwoofer leveren. De subwoofer is links achterin de cabine geplaatst.

 • Het ranke dashboard, het fijne kleine stuur en de prettige omkeershuttle zijn behouden gebleven.

  Het ranke dashboard, het fijne kleine stuur en de prettige omkeershuttle zijn behouden gebleven.

 • De T heeft nu een rijhendel. De drukknoppen op de hendel zijn voor de groepenkeuze. Met de oranje scrollknop rechts kan de maximum snelheid begrenst worden. Jammer is dat Valtra niet alle onduidelijke symbolisering heeft opgelost. Zo staat op de snelhefknop nog steeds de tekst ‘Auto Control’ in plaats van een hefsymbooltje.

  De T heeft nu een rijhendel. De drukknoppen op de hendel zijn voor de groepenkeuze. Met de oranje scrollknop rechts kan de maximum snelheid begrenst worden. Jammer is dat Valtra niet alle onduidelijke symbolisering heeft opgelost. Zo staat op de snelhefknop nog steeds de tekst ‘Auto Control’ in plaats van een hefsymbooltje.

 • De Active is een kaler uitgevoerde Versu. Deze heeft geen schermpje en mechanisch bediende hydrauliekventielen.

  De Active is een kaler uitgevoerde Versu. Deze heeft geen schermpje en mechanisch bediende hydrauliekventielen.

 • De Versu en de Direct hebben dezelfde armleuning en zijconsole. Dus met schermpje en elektrisch bediende hydrauliekventielen.

  De Versu en de Direct hebben dezelfde armleuning en zijconsole. Dus met schermpje en elektrisch bediende hydrauliekventielen.

 • De zesstijlencabine is vervangen door een spiksplinternieuwe vijfstijlencabine. De cabinestijlen zijn naar buiten gebogen. Boven en onderin is de cabine vrijwel even breed als de oude, maar ter hoogte van de bestuurdersstoel is de cabine nu 20 centimeter breder. Het zicht rondom is goed, mede door het ontbreken van de B-stijl rechts. De inhoud bedraagt nu 2,6 kuub, het raamoppervlak 6,2 vierkante meter.

  De zesstijlencabine is vervangen door een spiksplinternieuwe vijfstijlencabine. De cabinestijlen zijn naar buiten gebogen. Boven en onderin is de cabine vrijwel even breed als de oude, maar ter hoogte van de bestuurdersstoel is de cabine nu 20 centimeter breder. Het zicht rondom is goed, mede door het ontbreken van de B-stijl rechts. De inhoud bedraagt nu 2,6 kuub, het raamoppervlak 6,2 vierkante meter.

 • Achter maximaal vijf ventielen en maximaal twee voor. Het ventielenblok zit nu geheel links van de topstang, wat aankoppelen van de slangen vergemakkelijkt. Voorheen zat de plus recht en de min rechts van de topstang.

  Achter maximaal vijf ventielen en maximaal twee voor. Het ventielenblok zit nu geheel links van de topstang, wat aankoppelen van de slangen vergemakkelijkt. Voorheen zat de plus recht en de min rechts van de topstang.

 • Een inscriptie op het deurscharnier: de transmissie-versie.

  Een inscriptie op het deurscharnier: de transmissie-versie.

 • Geen typeaanduiding op de motorkap. Een inscriptie in de koplampunit verraadt de typeaanduiding.

  Geen typeaanduiding op de motorkap. Een inscriptie in de koplampunit verraadt de typeaanduiding.

 • Het frame is ranker geworden, waardoor een grotere stuuruitslag mogelijk is. De luchtbalgen van de geveerde vooras zijn mooier geïntegreerd in het frame dan voorheen.

  Het frame is ranker geworden, waardoor een grotere stuuruitslag mogelijk is. De luchtbalgen van de geveerde vooras zijn mooier geïntegreerd in het frame dan voorheen.

 • De Finse trekkerfabrikant heeft haar T-serie vernieuwd. De nieuwe T-serie is een compleet nieuw ontworpen eigen ontwerp, maar waarbij diverse typische Scandinavische Valtra-kenmerken zijn behouden. De nieuwe T-serie bestaat voortaan uit zes modellen, van maximaal 114 kW (155 pk) tot 173 kW (235 pk). Met boost bedraagt het maximum vermogen 125 kW (170 pk) tot 184 kW (250 pk).

  De Finse trekkerfabrikant heeft haar T-serie vernieuwd. De nieuwe T-serie is een compleet nieuw ontworpen eigen ontwerp, maar waarbij diverse typische Scandinavische Valtra-kenmerken zijn behouden. De nieuwe T-serie bestaat voortaan uit zes modellen, van maximaal 114 kW (155 pk) tot 173 kW (235 pk). Met boost bedraagt het maximum vermogen 125 kW (170 pk) tot 184 kW (250 pk).

Laatste reacties

 • Mels

  Mooie trekker om te zien. Valtra kennende zal het met de kwaliteit ook goed zitten.

 • koestal

  Toch een DOC filter,wat betekent dat weer ?

 • Mels

  Dieselpartikelfilter wat zich zo nu en dan schoonbrand. Ook deze DOC kost je geld......

 • Dries123

  Deze trekker heeft geen DPF! De DOC is de catalysator.

Of registreer je om te kunnen reageren.