Mechanisatie

Foto & video 6 reacties

Vooral Amerikaanse machines op World Dairy Expo

Boerderij bezocht eind september/begin oktober de vijfdaagse buitenbeurs World Dairy Expo in Wisconsin, Amerika. Een overzicht van de mechanisatie rondom melkvee.

Foto

 • Van 29 september tot 3 oktober werd in Madison, Wisconsin USA de World Dairy Expo gehouden. Een vijfdaagse grote buitenbeurs vol met mechanisatie rondom melkvee. Een impressie.

  Van 29 september tot 3 oktober werd in Madison, Wisconsin USA de World Dairy Expo gehouden. Een vijfdaagse grote buitenbeurs vol met mechanisatie rondom melkvee. Een impressie.

  Foto: Henk Riswick
 • De beurs staat vol met wereldmerken en merken die hier relatief onbekend zijn. Een voorbeeld van dat laatste is deze verticaal mengende voermengwagen van Laird. Het merk uit Californie bouwt naast voermengwagens onder andere ook mestverspreiders en silagewagens.

  De beurs staat vol met wereldmerken en merken die hier relatief onbekend zijn. Een voorbeeld van dat laatste is deze verticaal mengende voermengwagen van Laird. Het merk uit Californie bouwt naast voermengwagens onder andere ook mestverspreiders en silagewagens.

  Foto: Henk Riswick
 • Ook uit Californië komt het merk Kirby. Het bedrijf bestaat sinds 1946 en maakt naast voermengwagens en mestverspreiders ook de zogenaamde ‘Freestall’-wagens. Het zijn wagens om de diepstrooiselboxen te vullen met zaagsel. Bij de truck-mountedversie gaat het boxen instrooien met de vrachtwagen.

  Ook uit Californië komt het merk Kirby. Het bedrijf bestaat sinds 1946 en maakt naast voermengwagens en mestverspreiders ook de zogenaamde ‘Freestall’-wagens. Het zijn wagens om de diepstrooiselboxen te vullen met zaagsel. Bij de truck-mountedversie gaat het boxen instrooien met de vrachtwagen.

  Foto: Henk Riswick
 • Dit is een voorbeeld van zo’n zelfrijdende boxenvuller op Amerikaanse maat. De M3600 Mobile Side Shooter van Mensch heeft een 11 kuubs bak en naar wens een 125 pk of 140 pk motor.

  Dit is een voorbeeld van zo’n zelfrijdende boxenvuller op Amerikaanse maat. De M3600 Mobile Side Shooter van Mensch heeft een 11 kuubs bak en naar wens een 125 pk of 140 pk motor.

  Foto: Henk Riswick
 • Het Canadese Supreme was wel vaker op Europese beurzen te zien en werd in 2010 nog geïmporteerd door Meinderts in Wergea.

  Het Canadese Supreme was wel vaker op Europese beurzen te zien en werd in 2010 nog geïmporteerd door Meinderts in Wergea.

  Foto: Henk Riswick
 • Kuhn is sinds 2002 eigenaar van het Amerikaanse Knight en heeft derhalve een stevige voet aan de grond in de Amerikaanse veehouderij.

  Kuhn is sinds 2002 eigenaar van het Amerikaanse Knight en heeft derhalve een stevige voet aan de grond in de Amerikaanse veehouderij.

  Foto: Henk Riswick
 • Nieuw van Kuhn is deze VT156 met twee vijzels, grote banden en een compleet nieuw design van mengkuip, chassis en vijzels.

  Nieuw van Kuhn is deze VT156 met twee vijzels, grote banden en een compleet nieuw design van mengkuip, chassis en vijzels.

  Foto: Henk Riswick
 • Hollands glorie op de beurs in Wisconsin met deze drievijzelige Trioliet met losopening achterop.

  Hollands glorie op de beurs in Wisconsin met deze drievijzelige Trioliet met losopening achterop.

  Foto: Henk Riswick
 • Ook het Israëlische RMH laat zich in Wisconsin zien met deze Mixellent zelfrijder.

  Ook het Israëlische RMH laat zich in Wisconsin zien met deze Mixellent zelfrijder.

  Foto: Henk Riswick
 • Patz maakt voermengwagens van 7,6 tot 44,7 kuub. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment aan transportapparatuur als mestschuiven en lopende banden.

  Patz maakt voermengwagens van 7,6 tot 44,7 kuub. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment aan transportapparatuur als mestschuiven en lopende banden.

  Foto: Henk Riswick
 • Behalve machines voor de landbouw staat John Deere in Amerika ook bekend om zijn machines voor de bouw. Hier de 323 E schranklader op rubber tracks met op de achtergrond de bekende groen-gele machines.

  Behalve machines voor de landbouw staat John Deere in Amerika ook bekend om zijn machines voor de bouw. Hier de 323 E schranklader op rubber tracks met op de achtergrond de bekende groen-gele machines.

  Foto: Henk Riswick
 • Ook New Holland heeft een schranklader. Hier met Keltec balensnijder.

  Ook New Holland heeft een schranklader. Hier met Keltec balensnijder.

  Foto: Henk Riswick
 • De persen prijst New Holland nog in het rood aan.

  De persen prijst New Holland nog in het rood aan.

  Foto: Henk Riswick
 • Versa Corporation prijst deze Versa Bagger ID912 voor inkuilen in slurven aan als de machine die het snelst op te starten is na transport. Daarbij hoeft er niet uitgeklapt te worden, is er een onbeperkte lengte van de slurf mogelijk én is er zeer weinig ruimte mogelijk tussen twee af te leggen slurven.

  Versa Corporation prijst deze Versa Bagger ID912 voor inkuilen in slurven aan als de machine die het snelst op te starten is na transport. Daarbij hoeft er niet uitgeklapt te worden, is er een onbeperkte lengte van de slurf mogelijk én is er zeer weinig ruimte mogelijk tussen twee af te leggen slurven.

  Foto: Henk Riswick
 • Handig kalverhokje van Agri Plastics. Het ‘Drop-and-go’-systeem met kunststof hekken is vlot in elkaar te klikken. De voordeur zelf én de emmers erin zijn elk in hoogte verstelbaar op de groei. De deur is te openen via de grote zwarte deurklink. In het rechterhokje is een speenfleshouder gemonteerd. In het achterschot zit een grote draaischijf om het aantal ventilatie openingen te kiezen.

  Handig kalverhokje van Agri Plastics. Het ‘Drop-and-go’-systeem met kunststof hekken is vlot in elkaar te klikken. De voordeur zelf én de emmers erin zijn elk in hoogte verstelbaar op de groei. De deur is te openen via de grote zwarte deurklink. In het rechterhokje is een speenfleshouder gemonteerd. In het achterschot zit een grote draaischijf om het aantal ventilatie openingen te kiezen.

  Foto: Henk Riswick
 • De Cow Cremator. Per staat geldt er een andere destructiewet om van de kadavers af te komen. Een van de oplossingen heeft J &D Manufacturing met deze brander. Hij is er in drie maten. Op dit filmpje is te zien hoe dat werkt: 

http://www.youtube.com/watch?v=mDRkNTWQako

  De Cow Cremator. Per staat geldt er een andere destructiewet om van de kadavers af te komen. Een van de oplossingen heeft J &D Manufacturing met deze brander. Hij is er in drie maten. Op dit filmpje is te zien hoe dat werkt: http://www.youtube.com/watch?v=mDRkNTWQako

  Foto: Henk Riswick

Laatste reacties

 • husky

  Ook te gebruiken als bbq? die cow cremator
  koe ligt er toch al in

 • vandenbrandcv1

  een mooi idee voor Europa, zijn we een gelijk van het gesleep van dode dieren af, dus minder risico op dierziekten.

 • l coumans

  ja maar wel meer als 100 liter diesel nodig voor 1 koe

 • bertes

  het wordt steeds duurder. met die dode dieren ophalen. met de varkens. en we moeten steeds meer investeren in koeling om de kadavers langer te kunnen bewaren. alles om veel geld te verdienen over onze rug.

 • bluepower

  Mooi die NH pers in het rood/geel. Als de oude parkoersen.

 • bluepower

  Pakpersen

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.