Mechanisatie

Foto & video 21651 x bekeken 26 reacties

Trekkers te koop (2)

De trekkerveiling in Benschop biedt behalve echte oldtimers een keur aan klassiekers. Dat varieert van trekkers uit de jaren zestig die voor kleine klussen nog interessant zijn, tot trekkers uit het einde van de jaren zeventig die in principe nog een gebruikswaarde hebben.

Foto

 • 
De online veiling op 22 oktober in Benschop biedt behalve echte oldtimers een keur aan klassiekers. Dat varieert van trekkers uit de jaren zestig die voor kleine klussen nog interessant zijn, tot trekkers uit het einde van de jaren zeventig die in principe nog een gebruikswaarde hebben. Het gaat om trekkers die zijn zoals ze zijn: opgeknapt noch gereviseerd. Vooral de wat jongere Ford-trekkers zoals 5700, 6700 of 7700 zijn exemplaren die bij de voormalige eigenaar in het loonwerk dienst hebben gedaan. De meeste trekkers zijn voor de liefhebberij bij elkaar gescharreld. De ene verkeert in een betere conditie dan de andere, maar overwegend zijn ze toch redelijk compleet en origineel. Een liefhebber kan er in de wintermaanden lekker wat energie in steken om er weer wat moois van te maken.

  De online veiling op 22 oktober in Benschop biedt behalve echte oldtimers een keur aan klassiekers. Dat varieert van trekkers uit de jaren zestig die voor kleine klussen nog interessant zijn, tot trekkers uit het einde van de jaren zeventig die in principe nog een gebruikswaarde hebben. Het gaat om trekkers die zijn zoals ze zijn: opgeknapt noch gereviseerd. Vooral de wat jongere Ford-trekkers zoals 5700, 6700 of 7700 zijn exemplaren die bij de voormalige eigenaar in het loonwerk dienst hebben gedaan. De meeste trekkers zijn voor de liefhebberij bij elkaar gescharreld. De ene verkeert in een betere conditie dan de andere, maar overwegend zijn ze toch redelijk compleet en origineel. Een liefhebber kan er in de wintermaanden lekker wat energie in steken om er weer wat moois van te maken.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
Massey Ferguson 65 Mark II High Crop. Een van de weinige opgeknapte trekkers in de categorie 'klassiekers'. Bijzondere aan dit model zijn de PAVT-wielen. In de veiling wordt ook een ongerestaureerd laag type 65 Mark I aangeboden.

  Massey Ferguson 65 Mark II High Crop. Een van de weinige opgeknapte trekkers in de categorie 'klassiekers'. Bijzondere aan dit model zijn de PAVT-wielen. In de veiling wordt ook een ongerestaureerd laag type 65 Mark I aangeboden.

  Foto: Koos Groenewold
 • 

Ford 5000 Pre-Force met Select-O-Speed-transmissie op 18.4R38-banden met rijstprofiel. Er zit geen originele zitting op, maar er zijn verschillende losse Ford 1000-serie-zittingen op de veiling te koop.

  Ford 5000 Pre-Force met Select-O-Speed-transmissie op 18.4R38-banden met rijstprofiel. Er zit geen originele zitting op, maar er zijn verschillende losse Ford 1000-serie-zittingen op de veiling te koop.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
Ford 6700 2WD met Load Monitor.

  Ford 6700 2WD met Load Monitor.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
County Super Four (Pre-Force) met voorlader. De voorlader wordt apart geveild, maar er kan ook op de combinatie worden geboden.

  County Super Four (Pre-Force) met voorlader. De voorlader wordt apart geveild, maar er kan ook op de combinatie worden geboden.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
Ford 7700 met Schindler-vooras.

  Ford 7700 met Schindler-vooras.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
Renault R7241 van 33 kW (45 pk), 3-cilinder, van omstreeks 1970.

  Renault R7241 van 33 kW (45 pk), 3-cilinder, van omstreeks 1970.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
Deutz F2L 514/4-U van 1956, 22 kW (30 pk), 2-cilinder met Deutz-transmissie (geen ZF) met 22 kW nominaal vermogen.

  Deutz F2L 514/4-U van 1956, 22 kW (30 pk), 2-cilinder met Deutz-transmissie (geen ZF) met 22 kW nominaal vermogen.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
Belarus met 2.434 uren op de teller. Zou zomaar kunnen kloppen. Hoewel trekkers in alle soorten en maten te koop worden aangeboden, is er relatief weinig Oost-Europees materiaal. Wel is voor de liefhebber nog een echte Torpedo TX 48(licentie Deutz) te koop.

  Belarus met 2.434 uren op de teller. Zou zomaar kunnen kloppen. Hoewel trekkers in alle soorten en maten te koop worden aangeboden, is er relatief weinig Oost-Europees materiaal. Wel is voor de liefhebber nog een echte Torpedo TX 48(licentie Deutz) te koop.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
Deutz D 50 van 1964.

  Deutz D 50 van 1964.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
McCormick D 217, 2-cilinder, 12 kW (17 pk), zonder hefinrichting.

  McCormick D 217, 2-cilinder, 12 kW (17 pk), zonder hefinrichting.

  Foto: Koos Groenewold
 • 

International 553 met Agriomatic. Daarnaast een Porsche-Diesel. Porsches zijn er meerdere te koop, zowel 2- als 3-cilinders. Helaas is er geen 4-cilinder Master.

  International 553 met Agriomatic. Daarnaast een Porsche-Diesel. Porsches zijn er meerdere te koop, zowel 2- als 3-cilinders. Helaas is er geen 4-cilinder Master.

  Foto: Koos Groenewold
 • 

Nuffield 4-cilinder diesel. Hij zal origineel oranje zijn geweest. Opvolgers waren vrijwel identiek aan deze maar blauw en verschenen onder de naam Leyland. Deze laatste staat op de veiling met een opgebouwde Atlas-kraan.

  Nuffield 4-cilinder diesel. Hij zal origineel oranje zijn geweest. Opvolgers waren vrijwel identiek aan deze maar blauw en verschenen onder de naam Leyland. Deze laatste staat op de veiling met een opgebouwde Atlas-kraan.

  Foto: Koos Groenewold
 • 

Same Puledro, 2-cilinder luchtgekoelde diesel. Dit model vertegenwoordigt niet het allereerste begin van de Same-geschiedenis maar stamt wel uit het begin van de import van Same in Nederland door Cebeco Handelsraad.

  Same Puledro, 2-cilinder luchtgekoelde diesel. Dit model vertegenwoordigt niet het allereerste begin van de Same-geschiedenis maar stamt wel uit het begin van de import van Same in Nederland door Cebeco Handelsraad.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
De veiling telt 22 Hanomags. Onder andere deze Brillant 701-S.

  De veiling telt 22 Hanomags. Onder andere deze Brillant 701-S.

  Foto: Koos Groenewold
 • 


Nuffield Universal benzine-petroleum.
In Benschop staan vijf Nuffields te koop: een Universal Four en opvolgers daarvan, zowel op benzine als op diesel.

  Nuffield Universal benzine-petroleum. In Benschop staan vijf Nuffields te koop: een Universal Four en opvolgers daarvan, zowel op benzine als op diesel.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
Allis Chalmers ED40.

  Allis Chalmers ED40.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
Massey Ferguson 35. Daar zijn meerdere van te koop, overwegend 4-cilinders, maar ook deze 3-cilinder. Met sperdifferentieel. De sticker zegt '35', maar het kan een 35X zijn. 'Gewone' 35's zijn ook als 3-cilinder met sper geleverd, maar betrekkelijk zeldzaam.

  Massey Ferguson 35. Daar zijn meerdere van te koop, overwegend 4-cilinders, maar ook deze 3-cilinder. Met sperdifferentieel. De sticker zegt '35', maar het kan een 35X zijn. 'Gewone' 35's zijn ook als 3-cilinder met sper geleverd, maar betrekkelijk zeldzaam.

  Foto: Koos Groenewold
 • 
Ferguson TE-20 met Perkins P3. Daarachter een heel gave MAN Ackerdiesel met vierwielaandrijving.

  Ferguson TE-20 met Perkins P3. Daarachter een heel gave MAN Ackerdiesel met vierwielaandrijving.

  Foto: Koos Groenewold
 • Diverse Atlas-kranen zijn verzameld, waaronder een rupskraan, Ford Dexta, Super Dexta, Unimog 406 en steekassen voor Farmall. In Benschop raak je niet uitgekeken.

  Diverse Atlas-kranen zijn verzameld, waaronder een rupskraan, Ford Dexta, Super Dexta, Unimog 406 en steekassen voor Farmall. In Benschop raak je niet uitgekeken.

  Foto: Koos Groenewold
 • 

Mooi oud is niet lelijk. Het is meer een oldtimer dan een klassieker, maar voor de liefhebber wel een snoepje. Behoorlijk complete, authentieke MAN Ackerdiesel C40A van 1955. Lekker in de olie zetten en verder niks aan doen?

  Mooi oud is niet lelijk. Het is meer een oldtimer dan een klassieker, maar voor de liefhebber wel een snoepje. Behoorlijk complete, authentieke MAN Ackerdiesel C40A van 1955. Lekker in de olie zetten en verder niks aan doen?

  Foto: Koos Groenewold
 • 
De veiling heeft meer dan 2.000 biednummers. Honderden biednummers hangen aan losse onderdelen zoals wielen, velgen, banden, motorkappen, oliebadfilters, hefdeksels. You name it...

  De veiling heeft meer dan 2.000 biednummers. Honderden biednummers hangen aan losse onderdelen zoals wielen, velgen, banden, motorkappen, oliebadfilters, hefdeksels. You name it...

  Foto: Koos Groenewold

Laatste reacties

 • ed12345

  Martin Smits ophouden met de reportage .Het water loopt me uit de mond.Nu vind ik het even jammer dat ik in Canada woon ,anders was ik daar niet meer weg te slaan

 • josrodenburg

  hahha ed onwijze collectie indd voor oldtimer fanaat een snoep winkel.
  tegen deze oldtimer verzameling kan een oldtimerdag niet aan tippen.

 • ed12345

  Jos ik heb even op de site van troostwijk gekeken behalve de echte antiekers zoals de gloeikoppers viel me de conditie in het algemeen tegen vreemd er is een kleine Lanz ziet er zo te zien heel netjes uit maar weinig op geboden ik zou zo een juist liever hebben dan 40 of 60 pk.Er waren verschillende Cormicks b.v. 320 430 436 zagen er allemaal haveloos uit er zijn 2 SBMD's een ziet er mooi uit maar de hef is er af gehaald ook geen origenele trekhaak een of andere rare stoel er op kortom terug brengen in originele staat zal heel wat zoeken en geld kosten daar is redelijk op geboden er is er ook een die is groen maar wel compleet maar een bod en nog laag ook Voor de echte liefhebber zou je ze haast alle 2 moeten hebben Ik zag een David Brown 25 petroleumstel zag er voor (ong1952)z'n Jaren nog netjes uit. Zoals gezegd zit ik te ver weg anders zou het beslist een ongezonde dag voor mijn bankrekening worden en een paar stille dagen tussen mijn vrouw en mij maar dat trekt altijd weer bij Vroeger trachte ik haar ervan te overtuigen dat we zo'n trekker best gebruiken konden voor licht werk ,daar hoef ik(helaas) niet meer mee aan te komen haha

 • pinkeltje

  Ed, die kleine Lanz die jij bedoelt is een trekker die nog in de eerste originele lak zit en waarschijnlijk weinig heeft gelopen en een goede eigenaar heeft gehad. De eerste kavel sluit pas woensdagavond 19.00u Nederlandse tijd. Dat is bewust gekozen vanwege de bieders in het buitenland. De biedingen van dit moment zeggen nog helemaal niks. Het laatste half uur en vaak zelfs de laatste 5 minuten voor het sluiten van de kavel zijn bepalend. Wordt er nog binnen 5 minuten voor sluiten geboden dan schuift de sluiting 5 minuten op. Dan kan het soms nog spannend worden. De biedingen die er nu staan zijn allemaal van gelukszoekers die al een tijdje geleden een bod uitbrachten. Wie serieus wat wil kopen biedt pas kort voor de sluiting.
  En zoals je zelf weet, het maakt niet uit wat je voor jezelf wel of niet een interessante trekker vindt. Zeker op deze veiling komen vraag en aanbod in de breedste zin bij elkaar. Wat een trekker waard is, dat is wat op dat moment ergens in de wereld - terecht of onterecht - iemand blijkbaar bereid is te betalen. En het meest zeldzame stuk is niet op voorhands het duurste. Bulldog is hot, maar dan vooral de 10 liter gloeikoppen. En de 60 pk's zijn ook al jaren zeer gevraagd. Heeft weer met zeldzaamheid te maken. Reken maar dat de duurste stukken overwegend niet in NL worden verkocht. Maar vanaf woensdag avond weten we meer. Zoals zo vaak geldt hier ook de vraag hoe deskundig de deskundigen zijn. The proof of the pudding......

 • ed12345

  Pinkeltje ik weet niet hoe het met andere landen is maar importeren van gebruikt landbouw material naar canada is niet zo simpel het moet namelijk werkelijk brandschoon zijn ivm het in brengen van grondgebonden ziektes en insecten .De enige afdoende methode is overspuiten .Vooral de haven van Montreal is berucht .Een kennis van mij is een Bolinder enthousiast en had vanuit frankrijk een BM 350 ingevoerd wat goed ging en lachte mij zo ongeveer uit toen ik zei dat Halifax misschien een betere invoer haven was maar nu hij weer een BM uit frankrijk in container heeft laten komen en in de haven met een vorklift dwars door de brandstof tank en een spatbord is gestoken om de trekker uit de container te halen om hem te reinigen lacht hij niet meer Mij hebben ze een zware kopeg met opbouw zaaimaschine dusdanig vernield dat ik hem nog steeds niet heb kunnen gebruiken

 • Mels

  Ed, het ergste van dat soort acties is wel dat er niemand thuis is om de schade te verhalen.

 • pinkeltje

  Dat fenomeen is bekend. Canada heeft bij veel Nederlanders de naam dat je daar nog lekker kunt doen waar je zin in hebt en dat daar lekker weinig regels en beperkingen zijn. Maar dat is ook maar net welke elementen je er uit pikt. Ik verwacht ook niet dat Troostwijk inzet op een groot kopers publiek uit Canada. Maar de wereld is groot. En er zijn op dit moment biedingen uit de hele wereld. Inclusief Singapore.

 • Jan-Zonderland

  @Mels, inderdaad!! De nationale slogan hier in Canada is: I don't care !

 • Mels

  Jan. Ja daar was ik ondertussen ook achter na 1000$ te betalen voor het leeg scheuren van onze container met bijbehorende,gelukkig,lichte schade aan huisraad. Gelukkig doe ik daar niet aan mee en hoop mijn boys daar ook voor te behoeden.

 • Jan-Zonderland

  @Mels, hier is het' You either step on or being stepped on'.

 • pinkeltje

  Is dat het alternatief voor eten of gegeten worden?

 • ed12345

  Mels ik doe daar ook niet aan mee ,het levert niet altijd direct geld op maar je houd een goede naam en vrienden aan over.
  ook hier in CDN wordt het meestal gewardeerd if you take care

 • ed12345

  Pinkeltje ben jij in benschop wezen kijken? ik weet dat jij ook behoorlijk kundig bent in de oldtimers dus graag jouw indruk

 • pinkeltje

  Denk dat de fotoreportage een behoorlijke indruk geeft van wat er te koop is. Verder staat op de site van Troostwijk alle kavels vermeld en zeker bij de trekkers met meerdere detail foto's zodat je ook een behoorlijke indruk kunt krijgen van wat er te koop is. Materiaal is overwegend ongerestaureerd maar redelijk compleet. Een proefrit maken of even laten lopen is er niet bij, net zo min als wat de eigenaar er over te vertellen heeft. Die moet het helaas vanuit hoger sferen aanzien wat er met zijn spullen gebeurt. Het echte antiek is meest ongerestaureerd maar ook behoorlijk compleet en je zou denken ook technisch vrij redelijk. Vergeet niet dat je ook nog 16 procent provisie betaalt!

 • Ties S

  ik ben afgelopen zaterdag wezen kijken.... met een aantal tractoren op het verlanglijstje.... mits ze voor geen gekke prijs weggaan natuurlijk....
  de tractoren die overwegend binnen/onder dak staan zijn in een redelijke staat... voornamelijk gloeikoppers van Lanz en Landini.... maar zo'n ding vindt ik leuk bij een ander, voor mezelf wil ik ze absoluut niet hebben.... smaken verschillen nu eenmaal.... de tractoren die in het weiland geparkeerd staan is voor 80% rotzooi met zoveel werk eraan om er weer iets fatsoenlijks van te maken, dat het voor het merendeel (geen unieke exemplaren) gewoon niet uit kan.... veel radiator doppen weg... niet in lopende staat, ontbrekende onderdelen.... kapot gevroren??.... ik heb mijn lijstje vrijwel geheel geschrapt....

 • ed12345

  Ties zoals je weet zit ik te ver maar ben heel benieuwd naar jouw verlang lijstje ik begrijp dat je liever tot na de veiling wacht Dus daarna graag even schrijven

 • Ties S

  @ed12345.... er is vanavond ontzettend veel oud ijzer verkocht voor bizarre prijzen.... hebben mensen nu zo weinig verstand.... of zijn ze echt helemaal gek als ze eenmaal aan het bieden zijn....
  om op het verlanglijstje terug te komen.... meestal tractoren voor de handel.... Ford 2000.. bij bekijken is de motor lang de pijlstok en de schoorstang van de vooras daarnaar besmeurt met olie (spetters)... wat duidt op heel veel onderdruk dus rotte motor... prijs € 2900 excl veilinggeld???... Eicher EM200 zonder startmotor... zou in die staat er nog geen € 500.- voor willen geven,,,,heeft € 1650.- opgebracht.... MF jes, Fordsons, Porches, Guldners... matige staat... soms meer slopers... geen enkele garantie.... niet kunnen laten lopen, dus ook maar zeer de vraag of de dat ook wel doen, vast geplakte koppelingen enz, enz.... en dan voor het dubbele waar je in de regulieren handel gewoon een werkende trekker koopt, waar je mee kunt rijden... en als hij je niet aanstaat om weet ik wat voor reden, dan laat je hem staan.... er zijn echt van de gekke prijzen geboden, voor tractoren wat één groot avontuur en vraagteken is..... Troostwijk en vadertje staat zijn de lachende derden... die hebben een super goede dag gehad....

 • Gerjo-Kompier1

  Ben op vrijdag gaan kijken. Lekker neuzen en verhalen ophalen met bekenden en onbekende mensen. Er waren toen al meer kijkers dan kopers (ooit kunnen zijn). Dus je voelde toen al aan dat er flink geboden zou gaan worden.
  Ik heb op diverse Atlas uitrustingstukken geboden, maar alles is aan mijn neus voorbij gegaan. Voor prijzen die hoger zijn dan veelal op Marktplaats gevraagd worden.
  Lekker genoten van het spel en heb er vrede mee dat ik geen kavel heb gewonnen. En ik weet dat ik zuinig op mijn Atlas 1202 D moet zijn: als je ziet wat er voor de machines, waaraan en en ander ontbreekt of mankeert, geboden is....

 • ed12345

  Ties helemaal met je eens wat je niet kan laten lopen en even uitproberen is AFBLIJVEN!!!!!! dat valt altijd tegen.Het is op zulke verkopen vaak zo dat mensen tegen elkaar op bieden zonder de werkelijke waarden in hun hoofd te hebben .Op zulke dagen ben je vaak beter verkoper dan koper Voor mij was het plaatjes kijken en terug denken aan lang vervlogen tijden

 • alco1

  Vaak zijn het gestopte boeren met in de achterzak quotum rechten.

 • ed12345

  Ties mijn lijstje waren de kleine Lanz,Someca 50,Fiat 411R,DB25,en 'n mooie super dexta. De kranen de Atlas 1702 LC en de O&K RH6LC .met de kranen nog erger als de trekkers niet goed testen kan betekenen een beste buil oplopen Voor mij leuk even te dagdromen Ik keek op Troostwijk internet maar vond geen eind prijzen

 • Ties S

 • Nuffield

  ed12345,ik heb een mooie DB25 te koop orgineel met alles werkend er op en er aan,en een pully voor een dorsmaschine,in afwachting van uw reactie.

 • ed12345

  Nuffield ik zou hem graag 'n keer zien maar kopen denk ik niet het naar hier brengen is zoals boven beschreven niet zonder risico Ik heb een Nuffield 1042 maar moet nog steeds met restauratie beginnen .Is jouw DB 25 een petroleumstel of is het een 25D Dat was nl onze eerste diesel trekker in 1952 daar heb ik op leren trekker rijden Hij heeft het 26000 uren vol gehouden toen waren de spatborden en velgen compleet weg gerot door het vele spuiten in de boomgaarden maar de motor draaide nog prima waarschijnlijk vanwege het vrij grote oliecarter tot 1958 was het onze enige trekker en draaide s'zomers vaak 24uur overdag het gewone boomgaardwerk en s'nacht aan de waterpomp om te bevloeien later beregenen

 • Nuffield

  ed12345,nee het is een25 D een perfect lopende diesel,met zelfs een splinter nieuwe accu van 2014,starten en mooi lopen M V G. Nuffield10/60 Bolinder-Munktell 350,en David Brown 25D.

 • ed12345

  Nuffield ik zou ze graag een keer zien .Als je dat ook leuk zou vinden ,reageer dan even op b.v.zaaizaadperikelen dan heb ik je @mail adres en kunnen we misschien eens wat afspreken als ik in NL ben
  Ps met alle 3 de trekkers die je hebt heb ik indertijd gewerkt
  Iets wat ik me goed herinner ,het handgas van 25D om gas te geven moet je naar voren duwen ip.v. andere trekkers moet je het juist naar je toe trekken ook het koord van de rolhoes diende NIET vegeten te worden

Laad alle reacties (22)

Of registreer je om te kunnen reageren.