Mechanisatie

Foto & video 8147 x bekeken 4 reacties

Veel leuke nieuwigheden op Libramont

De Foire de Libramont in het Waalse Libramont houdt het midden tussen een landbouwbeurs en een volksfeest. Op mechanisatiegebied geen opzienbarende noviteiten, maar wel leuke, kleinere nieuwigheden.

Foto

 • Een van de meest opzienbarende nieuwe machines was de zelfrijdende en zelfladende meststrooier van Bemad. Op de eerste dag net te laat voor de beurs, maar wel in het dorp te zien op de dieplader.

  Een van de meest opzienbarende nieuwe machines was de zelfrijdende en zelfladende meststrooier van Bemad. Op de eerste dag net te laat voor de beurs, maar wel in het dorp te zien op de dieplader.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Zetor heeft het uiterlijk van de Proxima Power aangepast, met andere koelsleuven en een andere koplampunit. Ook de cabine-isolatie is verbeterd, met een lager geluidsniveau tot gevolg. De ventilator van de verwarming verdween uit het zicht van (lange) chauffeurs.

  Zetor heeft het uiterlijk van de Proxima Power aangepast, met andere koelsleuven en een andere koplampunit. Ook de cabine-isolatie is verbeterd, met een lager geluidsniveau tot gevolg. De ventilator van de verwarming verdween uit het zicht van (lange) chauffeurs.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Ursus had zijn nieuwe trekkers al getoond in thuisland Polen, maar deed dat nu ook in België. Nu nog een prototype en nog niet voorzien van een Agco Power (Sisu) motor, maar dat gaat wel gebeuren.

  Ursus had zijn nieuwe trekkers al getoond in thuisland Polen, maar deed dat nu ook in België. Nu nog een prototype en nog niet voorzien van een Agco Power (Sisu) motor, maar dat gaat wel gebeuren.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • New Holland heeft zijn T5 Electro Command al eerder zonder veel opzien geïntroduceerd en de eerste trekkers ook al uitgeleverd. Om alle zestien versnellingen te doorlopen, is het slechts één keer nodig op de koppeling te trappen, zowel vooruit als achteruit.

  New Holland heeft zijn T5 Electro Command al eerder zonder veel opzien geïntroduceerd en de eerste trekkers ook al uitgeleverd. Om alle zestien versnellingen te doorlopen, is het slechts één keer nodig op de koppeling te trappen, zowel vooruit als achteruit.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Deutz-Fahr heeft zijn nieuwe trekkers al uitgebreid laten zien op de Sima, maar nu stonden ze in vol ornaat op Libramont, waaronder deze 5160.4, een viercilinder. Met hetzelfde vermogen is er ook een zescilinder leverbaar.

  Deutz-Fahr heeft zijn nieuwe trekkers al uitgebreid laten zien op de Sima, maar nu stonden ze in vol ornaat op Libramont, waaronder deze 5160.4, een viercilinder. Met hetzelfde vermogen is er ook een zescilinder leverbaar.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Nog niet leverbaar is de nieuwe Claas Axion 800-serie. Maar in het zomernummer van TREKKER en in Boerderij van deze week is al wel een rij-impressie te lezen van deze trekker.

  Nog niet leverbaar is de nieuwe Claas Axion 800-serie. Maar in het zomernummer van TREKKER en in Boerderij van deze week is al wel een rij-impressie te lezen van deze trekker.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Bij Case IH ontbrak de Magnum CVX op de stand, maar deze Maxxum CVX was er wel. Case IH verwacht in Nederland goed te gaan scoren met deze viercilinder CVX.

  Bij Case IH ontbrak de Magnum CVX op de stand, maar deze Maxxum CVX was er wel. Case IH verwacht in Nederland goed te gaan scoren met deze viercilinder CVX.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Massey Ferguson had de rode loper uitgelegd voor de 6616 Dyna-6, de sterkste viercilinder trekker.

  Massey Ferguson had de rode loper uitgelegd voor de 6616 Dyna-6, de sterkste viercilinder trekker.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Bij Lely draait dit jaar voor het eerst de RP 545 rondbalenpers met variabele kamer. De maximale baaldiameter is 200 centimeter. Het opvallendste stond er echter niet bij en dat is de in eigen beheer ontwikkelde isobusterminal, waarmee deze pers bediend kan worden.

  Bij Lely draait dit jaar voor het eerst de RP 545 rondbalenpers met variabele kamer. De maximale baaldiameter is 200 centimeter. Het opvallendste stond er echter niet bij en dat is de in eigen beheer ontwikkelde isobusterminal, waarmee deze pers bediend kan worden.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Ook op papier kun je nieuws brengen, dachten ze bij Louis Nagel. Door de overname van persenfabrikant Gallignani door de Sigma 4 groep (bekend van de voorladers), verhuist de onderdelenvoorziening naar Louis Nagel en op termijn waarschijnlijk ook de verkoop van alle persen, voor grote en kleine pakken.

  Ook op papier kun je nieuws brengen, dachten ze bij Louis Nagel. Door de overname van persenfabrikant Gallignani door de Sigma 4 groep (bekend van de voorladers), verhuist de onderdelenvoorziening naar Louis Nagel en op termijn waarschijnlijk ook de verkoop van alle persen, voor grote en kleine pakken.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Rolland heeft een geheel nieuwe meststrooier ontwikkeld, de Rollforce. De bak is helemaal nieuw en ook de mechanische disselvering was er nog niet. De ongedeelde bodemketting heeft zowel links als rechts een aandrijfmotor.

  Rolland heeft een geheel nieuwe meststrooier ontwikkeld, de Rollforce. De bak is helemaal nieuw en ook de mechanische disselvering was er nog niet. De ongedeelde bodemketting heeft zowel links als rechts een aandrijfmotor.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Voor Robert is Libramont min of meer een thuiswedstrijd en de fabrikant heeft er altijd wel wat nieuws. Dit keer was het een mengbak met frees.

  Voor Robert is Libramont min of meer een thuiswedstrijd en de fabrikant heeft er altijd wel wat nieuws. Dit keer was het een mengbak met frees.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Actisol is een Franse fabrikant van grondbewerkingsmachines. Deze cultivator is er zowel voor de ondiepe stoppelbewerking als voor de diepere grondbewerking, al of niet in combinatie met ploegen. De dubbele veren boven de tanden dienen niet alleen als obstakelbeveiliging, maar brengen de tanden ook aan het trillen.

  Actisol is een Franse fabrikant van grondbewerkingsmachines. Deze cultivator is er zowel voor de ondiepe stoppelbewerking als voor de diepere grondbewerking, al of niet in combinatie met ploegen. De dubbele veren boven de tanden dienen niet alleen als obstakelbeveiliging, maar brengen de tanden ook aan het trillen.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Vogel & Noot combineert maar liefst drie werktuigen achter elkaar in de hefinrichting. Voorop de woeler TerraDig, daarachter de kopeg Alterra Grip en daarachter de zaaimachine PrifiDrill D300.

  Vogel & Noot combineert maar liefst drie werktuigen achter elkaar in de hefinrichting. Voorop de woeler TerraDig, daarachter de kopeg Alterra Grip en daarachter de zaaimachine PrifiDrill D300.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Inagra is de Belgische fabrikant van deze wikkelaar en verzamelaar voor kleine baaltjes. Opvallend was daarom dat Theo Hogervorst uit Pijnacker met deze machine op de Belgische beurs stond.

  Inagra is de Belgische fabrikant van deze wikkelaar en verzamelaar voor kleine baaltjes. Opvallend was daarom dat Theo Hogervorst uit Pijnacker met deze machine op de Belgische beurs stond.

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • Even schaften op de McCormick T90…

  Even schaften op de McCormick T90…

  Foto: Arend Jan Blomsma
 • De organisatie verwacht 200.000 bezoekers. Zowel op de eerste als de tweede dag regende het ’s ochtends flink. Gelukkig is er veel geïnvesteerd in de gebouwen op het beursterrein, zodat bezoekers zich tijdens regen ook onder dak kunnen vermaken.

  De organisatie verwacht 200.000 bezoekers. Zowel op de eerste als de tweede dag regende het ’s ochtends flink. Gelukkig is er veel geïnvesteerd in de gebouwen op het beursterrein, zodat bezoekers zich tijdens regen ook onder dak kunnen vermaken.

  Foto: Arend Jan Blomsma

Laatste reacties

 • hietkamp

  Ja als geld overhad en zocht een nieuwe trekker ja dan had ik wel voor de nieuw Case IH Magnum CVX 110 gegaan. Dan heb je mooi aantal PK als boer zijnde met een 4 cilinder. Dus compact krachtig tractor en wendbaar ten minste als ik van onze case MX 90C uit ga. Dan heb je geringe draaicirkel dat je bijna om de as van je terkker draait (dat je binneste achterband op zijn plek blijft staan)

  Maar goed deze Case Magnum CVX mooi krachtige compacte trekker die zeer wendbaar is en je kan er trippel maaier op hangen. Dus alles wat een boer wil lijkt mij

 • ed12345

  Ik heb gekeken vooral naar wertuigen wat me opviel dat er veel met categorie 3 pennen waren maar soms vreesde ik toch als je daar 200 en meer pk's op loslaat dat de machine mij toch wat zwak leek een ander ding even bij John deere naar de combine gekeken daar stond een Side Hill model daar in de ardennen zeker erg bruikbaar wat met dat warme weer goed van pas komt de GOEDE belgische gewoonte overal waar je binnen loopt wordt je een gratis pilsje aangeboden in de typisch gezellige sfeer

 • ...............

  @Hietkamp, verkijk je niet op een MX 90C, deze is meer mans dan een nieuwe Maxxum 110 en met veel minder diesel.

 • Boomkesboer

  @mts.tenhove1 jullie hebben zeker geen Case iH maxxum 110 want als je er een had, zoals wij een van 2007 met 7000 uur als ook een mx 90c en een mx 100c dan weet je dat er aan de waterrem zeker 40 pk verschil in zit en voor je gevoel zeker niet minder. een 110 trekt als een beer een een 90 en 100 c zijn goede degelijke trekker maar overdreven sterk is die perkins made for case IH specifications zeker niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.