Mechanisatie

Foto & video 6 reactieslaatste update:6 jun 2013

Agrishow: grootste machines in Brazilië

Deel twee over deze grootste landbouwmechanisatiebeurs van Brazilië. Op een terrein van 44 hectare is vooral groot en modern materieel voor de Braziliaanse boer te zien.

Foto

 • Agrishow is de grootste landbouwmechanisatiebeurs van Brazilië en na Sima en Agritechnica wellicht de grootste beurs in zijn soort ter wereld. De twintigste editie van de show in Ribeirão Preto, in de staat São Paulo, ruim 350 kilometer ten Noordwesten van de stad São Paulo, ontving van 29 april tot 3 mei ruim 150.000 bezoekers op een 44 hectare groot tentoonstellingsterrein met 790 exposanten. Ribeirão Preto ligt midden in een van de belangrijkste suikerriet-gebieden. In Brazilië staat 9 miljoen hectare suikerriet. De oogst is steeds meer gemechaniseerd en daar komt nogal wat bij kijken. Case IH introduceert als nieuwtje de Multirow, een machine waarvan de bek kan uitschuiven om breder te oogsten en beter te passen bij verschillende plantafstanden.
Tekst en foto’s Martin Smits

  Agrishow is de grootste landbouwmechanisatiebeurs van Brazilië en na Sima en Agritechnica wellicht de grootste beurs in zijn soort ter wereld. De twintigste editie van de show in Ribeirão Preto, in de staat São Paulo, ruim 350 kilometer ten Noordwesten van de stad São Paulo, ontving van 29 april tot 3 mei ruim 150.000 bezoekers op een 44 hectare groot tentoonstellingsterrein met 790 exposanten. Ribeirão Preto ligt midden in een van de belangrijkste suikerriet-gebieden. In Brazilië staat 9 miljoen hectare suikerriet. De oogst is steeds meer gemechaniseerd en daar komt nogal wat bij kijken. Case IH introduceert als nieuwtje de Multirow, een machine waarvan de bek kan uitschuiven om breder te oogsten en beter te passen bij verschillende plantafstanden. Tekst en foto’s Martin Smits

  Foto: Martin Smits
 • Case IH, eigenlijk het oorspronkelijk Australische Austoft, heeft ook een ‘babymachine’ in het gamma. Deze gaat binnenkort in India in productie en kost ruim €200.000. De grotere broer, op rupsen, kost ruim €350.000 en de nieuwe Multirow €450.000.

  Case IH, eigenlijk het oorspronkelijk Australische Austoft, heeft ook een ‘babymachine’ in het gamma. Deze gaat binnenkort in India in productie en kost ruim €200.000. De grotere broer, op rupsen, kost ruim €350.000 en de nieuwe Multirow €450.000.

  Foto: Martin Smits
 • Een suikerrietoogstmachine hakt de stengels, die veel weg hebben van dikke bamboe, in stukken van 20 centimeter. Die gaan op naastrijdende wagens die op hun beurt kippen op vrachtwagens of andere grotere wagens die het riet naar de fabriek rijden. Suikerrietwagens zijn er in groot of nog groter, deels ook omdat het product veel volume inneemt.

  Een suikerrietoogstmachine hakt de stengels, die veel weg hebben van dikke bamboe, in stukken van 20 centimeter. Die gaan op naastrijdende wagens die op hun beurt kippen op vrachtwagens of andere grotere wagens die het riet naar de fabriek rijden. Suikerrietwagens zijn er in groot of nog groter, deels ook omdat het product veel volume inneemt.

  Foto: Martin Smits
 • Agco is na de aankoop van twee jaar geleden van het Braziliaanse Santal naast John Deere (Cameco) en Case IH (Austoft) een aanbieder van zelfrijdende suikerrietoogstmachines. Het bedrijf komt naar verwachting volgend jaar onder de merknamen Massey Ferguson en Valtra met een compleet vernieuwde machine.

  Agco is na de aankoop van twee jaar geleden van het Braziliaanse Santal naast John Deere (Cameco) en Case IH (Austoft) een aanbieder van zelfrijdende suikerrietoogstmachines. Het bedrijf komt naar verwachting volgend jaar onder de merknamen Massey Ferguson en Valtra met een compleet vernieuwde machine.

  Foto: Martin Smits
 • Santal levert een compleet programma voor de suikerrietteelt, zoals deze lader voor handgeoogst suikerriet.

  Santal levert een compleet programma voor de suikerrietteelt, zoals deze lader voor handgeoogst suikerriet.

 • Zo’n lader wordt op een trekker gebouwd. Bij Valtra is af fabriek een trekker te koop die al volledig is voorbereid op montage van een suikerrietlader.

  Zo’n lader wordt op een trekker gebouwd. Bij Valtra is af fabriek een trekker te koop die al volledig is voorbereid op montage van een suikerrietlader.

  Foto: Martin Smits
 • Valtra heeft al tientallen jaren een eigen fabriek in Brazilië en is in trekkers een grote speler in de markt. Volgens Valtra do Brasil verkocht het concern vorig jaar in Brazilië in totaal 55.000 trekkers, waarvan 12.000 Valtra’s en 15.000 Massey Fergusons. Momenteel zou MF wat marktaandeel inleveren ten gunste van Valtra.

  Valtra heeft al tientallen jaren een eigen fabriek in Brazilië en is in trekkers een grote speler in de markt. Volgens Valtra do Brasil verkocht het concern vorig jaar in Brazilië in totaal 55.000 trekkers, waarvan 12.000 Valtra’s en 15.000 Massey Fergusons. Momenteel zou MF wat marktaandeel inleveren ten gunste van Valtra.

  Foto: Martin Smits
 • In Nederland tobben diverse akkerbouwers met rijpadenteelt met een degelijke constructie voor grote spoorbreedte. In Brazilië is een zware trekker op 4 meter spoorbreedte bij alle grote merken gewoon af fabriek leverbaar.

  In Nederland tobben diverse akkerbouwers met rijpadenteelt met een degelijke constructie voor grote spoorbreedte. In Brazilië is een zware trekker op 4 meter spoorbreedte bij alle grote merken gewoon af fabriek leverbaar.

  Foto: Martin Smits
 • ZF levert aan Valtra brede voorassen die feitelijk bestaan uit langere aanbouwdelen van de as.

  ZF levert aan Valtra brede voorassen die feitelijk bestaan uit langere aanbouwdelen van de as.

  Foto: Martin Smits
 • Achterop wordt het probleem van grote spoorbreedte opgelost met dikke steekassen naar Amerikaans model en een flink pakket aan gewichten om trekkracht te kunnen ontwikkelen.

  Achterop wordt het probleem van grote spoorbreedte opgelost met dikke steekassen naar Amerikaans model en een flink pakket aan gewichten om trekkracht te kunnen ontwikkelen.

  Foto: Martin Smits
 • Je zou denken dat achter de Valtra een machine hangt voor het verwerken van compost op een composteringsbedrijf, maar het is een Santal-suikerrietplantmachine. In de cabine rijdt iemand mee om de machine te bedienen. Tegelijk met het planten wordt kunstmest toegediend. Er gaat circa 15 ton plantgoed op een hectare.

  Je zou denken dat achter de Valtra een machine hangt voor het verwerken van compost op een composteringsbedrijf, maar het is een Santal-suikerrietplantmachine. In de cabine rijdt iemand mee om de machine te bedienen. Tegelijk met het planten wordt kunstmest toegediend. Er gaat circa 15 ton plantgoed op een hectare.

  Foto: Martin Smits
 • Op droge grond en zeker met grote getrokken machines moet een trekker gewicht hebben. Deze Case IH-Steiger 550 komt wat dat betreft niks tekort.

  Op droge grond en zeker met grote getrokken machines moet een trekker gewicht hebben. Deze Case IH-Steiger 550 komt wat dat betreft niks tekort.

  Foto: Martin Smits
 • Grote trekkers moeten op dubbellucht rijden om trekkracht over te brengen. Maar zonder gewicht geen trekkracht en daarom zit tussen de achterwielen van deze Magnum nog een pakket wielgewichten.

  Grote trekkers moeten op dubbellucht rijden om trekkracht over te brengen. Maar zonder gewicht geen trekkracht en daarom zit tussen de achterwielen van deze Magnum nog een pakket wielgewichten.

  Foto: Martin Smits
 • Dit is onmiskenbaar een New Holland T8. Dat staat er ook op, maar de trekker oogt wat afwijkend. Het blijkt een in Brazilië geproduceerde trekker te zijn.

  Dit is onmiskenbaar een New Holland T8. Dat staat er ook op, maar de trekker oogt wat afwijkend. Het blijkt een in Brazilië geproduceerde trekker te zijn.

  Foto: Martin Smits
 • Bij de T8 van New Holland valt op dat de trekker relatief kleine frontgewichten heeft van ‘slechts’ 45 kilo per stuk. Ook hier achterop flinke wielgewichten tussen de wielen.

  Bij de T8 van New Holland valt op dat de trekker relatief kleine frontgewichten heeft van ‘slechts’ 45 kilo per stuk. Ook hier achterop flinke wielgewichten tussen de wielen.

  Foto: Martin Smits
 • Op de laatste Sima toonde New Holland al een Braziliaanse zaaimachine, maar op een buitenshow is het toch wat gemakkelijker om ook het grootste model te showen.

  Op de laatste Sima toonde New Holland al een Braziliaanse zaaimachine, maar op een buitenshow is het toch wat gemakkelijker om ook het grootste model te showen.

  Foto: Martin Smits
 • Ook de TL in jeansuitvoering, zoals ook te zien was op de Sima, krijgt op Agrishow volop aandacht.

  Ook de TL in jeansuitvoering, zoals ook te zien was op de Sima, krijgt op Agrishow volop aandacht.

  Foto: Martin Smits
 • Montana is een bedrijf met 800 medewerkers en een breed pakket aan spuitmachines. Het bedrijf doet ook in katoenplukkers en trekkers. Montana importeert Landini, maar werkt ook samen met LS in Korea en Aniu in China. De Solis is een trekker van het Indiase Sonalika en is er in 55 en 62 kW (75 en 85 pk)-uitvoering.

  Montana is een bedrijf met 800 medewerkers en een breed pakket aan spuitmachines. Het bedrijf doet ook in katoenplukkers en trekkers. Montana importeert Landini, maar werkt ook samen met LS in Korea en Aniu in China. De Solis is een trekker van het Indiase Sonalika en is er in 55 en 62 kW (75 en 85 pk)-uitvoering.

  Foto: Martin Smits
 • LS Tractor in Korea, onderdeel van een groot industrieel concern dat onder andere bekend is van LG-televisieschermen en monitoren, begint binnenkort eigen assemblage in Brazilië. De 90R is de op een na zwaarste trekker die het bedrijf levert.

  LS Tractor in Korea, onderdeel van een groot industrieel concern dat onder andere bekend is van LG-televisieschermen en monitoren, begint binnenkort eigen assemblage in Brazilië. De 90R is de op een na zwaarste trekker die het bedrijf levert.

  Foto: Martin Smits
 • James (Jung Soo) Yoo is de baas van de Braziliaanse tak van LS. Op dit moment heeft LS achttien dealers in Brazilië. Yoo streeft naar een netwerk van 32 dealers in 2014. In Korea heeft LS inmiddels ook een 80 kW (110 pk) hybride trekker, een combinatie van diesel en elektrisch, maar die wordt nog niet in Brazilië geïmporteerd.

  James (Jung Soo) Yoo is de baas van de Braziliaanse tak van LS. Op dit moment heeft LS achttien dealers in Brazilië. Yoo streeft naar een netwerk van 32 dealers in 2014. In Korea heeft LS inmiddels ook een 80 kW (110 pk) hybride trekker, een combinatie van diesel en elektrisch, maar die wordt nog niet in Brazilië geïmporteerd.

  Foto: Martin Smits
 • Ook een cabine en voorlader zijn leverbaar. Niet in Brazilië, maar in een aantal andere landen zijn LS-trekkers ook onder de naam en kleur van Claas te koop als de Talus-serie. De zwaardere trekkers hebben een Iveco-motor, de lichtere Mitsubishi. De achterbrug lijkt op het oog afkomstig uit de vroegere Fiat-stal. De vooras is wel weer typisch Aziatisch. De Braziliaanse variant krijgt straks MWM-motoren.

  Ook een cabine en voorlader zijn leverbaar. Niet in Brazilië, maar in een aantal andere landen zijn LS-trekkers ook onder de naam en kleur van Claas te koop als de Talus-serie. De zwaardere trekkers hebben een Iveco-motor, de lichtere Mitsubishi. De achterbrug lijkt op het oog afkomstig uit de vroegere Fiat-stal. De vooras is wel weer typisch Aziatisch. De Braziliaanse variant krijgt straks MWM-motoren.

  Foto: Martin Smits
 • Mahindra is vanouds bekend als fabrikant van de oudere McCormicks in Neuss (D.). Inmiddels heeft het concern ook trekkers met een heel eigen gezicht. Vanwege de hoge heffingen op import produceert Mahindra ook in Brazilië.

  Mahindra is vanouds bekend als fabrikant van de oudere McCormicks in Neuss (D.). Inmiddels heeft het concern ook trekkers met een heel eigen gezicht. Vanwege de hoge heffingen op import produceert Mahindra ook in Brazilië.

  Foto: Martin Smits
 • Mahindra biedt in Brazilië ook zijn terreinwagens aan. Op dezelfde stand zijn trouwens ook Chinese motorfietsen te bewonderen.

  Mahindra biedt in Brazilië ook zijn terreinwagens aan. Op dezelfde stand zijn trouwens ook Chinese motorfietsen te bewonderen.

  Foto: Martin Smits
 • Even naar de schuur voor een reparatie is er in Brazilië niet altijd bij. Om je in het land een beetje te kunnen redden, levert MF een mini-werkplaats die past in de hefinrichting van de trekker.

  Even naar de schuur voor een reparatie is er in Brazilië niet altijd bij. Om je in het land een beetje te kunnen redden, levert MF een mini-werkplaats die past in de hefinrichting van de trekker.

  Foto: Martin Smits
 • Ook bij MF kunstmeststrooiers met een kunststof kuip.

  Ook bij MF kunstmeststrooiers met een kunststof kuip.

  Foto: Martin Smits
 • Typisch voor Brazilië is dat veel trekkers aan de zijkant een watertankje hebben. Zo kunnen chauffeurs in het land mooi even de handen wassen. Op water uit de sloot hoef je niet te rekenen.

  Typisch voor Brazilië is dat veel trekkers aan de zijkant een watertankje hebben. Zo kunnen chauffeurs in het land mooi even de handen wassen. Op water uit de sloot hoef je niet te rekenen.

  Foto: Martin Smits
 • Mestverwerking is niet zo’n heel groot thema in dit land, maar als de veehouderij intensiveert wordt het dat wel. Mepel toont een mestinjecteur als nieuwtje. De machine is nog wat prototype-achtig, maar volgens de fabrikant is milieu en optimale benutting van meststoffen ook in Brazilië een thema dat steeds meer aandacht krijgt.

  Mestverwerking is niet zo’n heel groot thema in dit land, maar als de veehouderij intensiveert wordt het dat wel. Mepel toont een mestinjecteur als nieuwtje. De machine is nog wat prototype-achtig, maar volgens de fabrikant is milieu en optimale benutting van meststoffen ook in Brazilië een thema dat steeds meer aandacht krijgt.

  Foto: Martin Smits
 • Transport is in Brazilië door de grote afstanden en gebrek aan goede wegen lange tijd en eigenlijk nog steeds een heikel punt. Aan het materiaal ligt het niet. Veel vrachtwagens rijden met een dubbele oplegger. Deze is voor vervoer van suikerriet naar de fabriek.
Ook voor vee hoef je niet mis te grijpen als je een knappe trailer zoekt om een flink aantal dieren ineens te laden.

  Transport is in Brazilië door de grote afstanden en gebrek aan goede wegen lange tijd en eigenlijk nog steeds een heikel punt. Aan het materiaal ligt het niet. Veel vrachtwagens rijden met een dubbele oplegger. Deze is voor vervoer van suikerriet naar de fabriek. Ook voor vee hoef je niet mis te grijpen als je een knappe trailer zoekt om een flink aantal dieren ineens te laden.

  Foto: Martin Smits
 • Colombo is een Braziliaanse fabrikant van onder andere machines voor de pindateelt. Dit is zijn grootste machine, waarmee pinda’s uit het zwad worden gedorst. Colombo exporteert onder meer naar de VS, maar ook naar Turkije. Deze axiaaldorser kost 150.000 dollar.

  Colombo is een Braziliaanse fabrikant van onder andere machines voor de pindateelt. Dit is zijn grootste machine, waarmee pinda’s uit het zwad worden gedorst. Colombo exporteert onder meer naar de VS, maar ook naar Turkije. Deze axiaaldorser kost 150.000 dollar.

  Foto: Martin Smits
 • Colombo biedt werk aan 750 medewerkers en heeft ook een programma voor machines voor de koffieteelt. In totaal maakt het bedrijf ruim 2.000 machines per jaar, waarvan 700 tot 800 voor de pinda’s.

  Colombo biedt werk aan 750 medewerkers en heeft ook een programma voor machines voor de koffieteelt. In totaal maakt het bedrijf ruim 2.000 machines per jaar, waarvan 700 tot 800 voor de pinda’s.

  Foto: Martin Smits
 • Pinda’s groeien min of meer als aardappelen en worden met een zwadrooier boven de grond gehaald om te drogen. Dit is het kleinste model rooier, er zijn er ook die drie bedden tegelijk kunnen rooien.

  Pinda’s groeien min of meer als aardappelen en worden met een zwadrooier boven de grond gehaald om te drogen. Dit is het kleinste model rooier, er zijn er ook die drie bedden tegelijk kunnen rooien.

  Foto: Martin Smits
 • Het nieuwste product van Colombo is een frontmaaier voor droge bonen. Die lijkt op een zwadmaaier met een haspel, maar is een ketting met meenemers.

  Het nieuwste product van Colombo is een frontmaaier voor droge bonen. Die lijkt op een zwadmaaier met een haspel, maar is een ketting met meenemers.

  Foto: Martin Smits
 • De grootste en wellicht ook duurste machine staat in de stand van John Deere. Een katoenplukker die de katoen meteen in ronde balen draait. Kosten: 750.000 dollar.

  De grootste en wellicht ook duurste machine staat in de stand van John Deere. Een katoenplukker die de katoen meteen in ronde balen draait. Kosten: 750.000 dollar.

 • Niet echt veel kleiner is de katoenplukker van Case IH, die er vierkante balen van maakt.

  Niet echt veel kleiner is de katoenplukker van Case IH, die er vierkante balen van maakt.

  Foto: Martin Smits
 • Spuitmachines is kennelijk een enorme markt in Brazilië. De getrokken spuiten hebben veel overeenkomsten met Europese modellen. De constructie van de spuitbomen lijkt meestal wel goed. Het balanceersysteem is alleen te beoordelen in het werk.

  Spuitmachines is kennelijk een enorme markt in Brazilië. De getrokken spuiten hebben veel overeenkomsten met Europese modellen. De constructie van de spuitbomen lijkt meestal wel goed. Het balanceersysteem is alleen te beoordelen in het werk.

  Foto: Martin Smits
 • Enigszins Amerikaans aandoend is de stationaire motor die PLA toepast om met een centrifugaalpomp water te vullen. Het ziet er naar uit dat die een flinke capaciteit heeft.

  Enigszins Amerikaans aandoend is de stationaire motor die PLA toepast om met een centrifugaalpomp water te vullen. Het ziet er naar uit dat die een flinke capaciteit heeft.

  Foto: Martin Smits
 • In Brazilië geen vernuftige constructies om een machine spoorvolgend te maken, maar zoals op deze PLA wel een luchtgeveerde achteras.

  In Brazilië geen vernuftige constructies om een machine spoorvolgend te maken, maar zoals op deze PLA wel een luchtgeveerde achteras.

  Foto: Martin Smits
 • Net als bijna iedere spuitmachinefabrikant levert PLA ook zelfrijders. Net als bij de concurrenten zijn dat machines met een hoge bodemvrijheid, grote spoorbreedte en vierwielbesturing. Op het eerste gezicht is er, zeker voor Braziliaanse omstandigheden, weinig op aan te merken.

  Net als bijna iedere spuitmachinefabrikant levert PLA ook zelfrijders. Net als bij de concurrenten zijn dat machines met een hoge bodemvrijheid, grote spoorbreedte en vierwielbesturing. Op het eerste gezicht is er, zeker voor Braziliaanse omstandigheden, weinig op aan te merken.

  Foto: Martin Smits
 • Gedragen spuiten zijn duidelijk in de minderheid. Origineel bedacht is deze constructie van spuitbomen in het midden van de trekker. De chauffeur heeft zicht op het werk en de gewichtsverdeling is perfect.

  Gedragen spuiten zijn duidelijk in de minderheid. Origineel bedacht is deze constructie van spuitbomen in het midden van de trekker. De chauffeur heeft zicht op het werk en de gewichtsverdeling is perfect.

  Foto: Martin Smits
 • Hoewel het barst van de spuitmachines, wordt in Brazilië veel met het vliegtuig gespoten. Ook voor het toedienen van kunstmest worden vliegtuigen ingezet. Er zijn zo’n 2.000 spuitvliegtuigen in gebruik. Trush levert een vliegtuig met een bijna 2.000 litertank en een 551 kW (750 pk)-motor. Made in the USA, kosten 750.000 dollar.

  Hoewel het barst van de spuitmachines, wordt in Brazilië veel met het vliegtuig gespoten. Ook voor het toedienen van kunstmest worden vliegtuigen ingezet. Er zijn zo’n 2.000 spuitvliegtuigen in gebruik. Trush levert een vliegtuig met een bijna 2.000 litertank en een 551 kW (750 pk)-motor. Made in the USA, kosten 750.000 dollar.

  Foto: Martin Smits
 • Voor zo’n 600.000 dollar koop je al een leuk vliegtuig voor jezelf.

  Voor zo’n 600.000 dollar koop je al een leuk vliegtuig voor jezelf.

  Foto: Martin Smits
 • Mag het 2.400.000 dollar kosten, dan koop je bij TAM een Grand Caravan. Dat is best een luxe vliegtuig, waar ook nog wat bagage in mee is te nemen. Grote boeren en zakenmensen zijn onze klantenkring, laten de diverse aanbieders van vliegtuigen weten.

  Mag het 2.400.000 dollar kosten, dan koop je bij TAM een Grand Caravan. Dat is best een luxe vliegtuig, waar ook nog wat bagage in mee is te nemen. Grote boeren en zakenmensen zijn onze klantenkring, laten de diverse aanbieders van vliegtuigen weten.

  Foto: Martin Smits
 • Pivot is gespecialiseerd in de Maquinas Hortifruti en importeert onder andere Grimme, Simon, Ferrari en sinds kort ook Soucy-rupsen. Overigens is Dewulf inmiddels via APH ook vertegenwoordigd en hebben de Brazilianen ook AVR ontdekt.

  Pivot is gespecialiseerd in de Maquinas Hortifruti en importeert onder andere Grimme, Simon, Ferrari en sinds kort ook Soucy-rupsen. Overigens is Dewulf inmiddels via APH ook vertegenwoordigd en hebben de Brazilianen ook AVR ontdekt.

  Foto: Martin Smits
 • De stands op de beurs zijn groot en professioneel ingericht. Op deze foto een indruk van de stand van John Deere, die naar schatting 200 meter lang is.

  De stands op de beurs zijn groot en professioneel ingericht. Op deze foto een indruk van de stand van John Deere, die naar schatting 200 meter lang is.

  Foto: Martin Smits
 • Ook voor de aankleding wordt gezorgd, zoals hier de opgang naar de stand van Case IH. De bedrijven doen niet voor elkaar onder. De paviljoens bieden plaats aan dealers, die er allemaal hun eigen plek hebben. Er wordt serieus zakengedaan. Na Agrishow weten de meeste dealers of 2013 een goed jaar wordt, omdat dan een belangrijk deel van de orders op papier staat.

  Ook voor de aankleding wordt gezorgd, zoals hier de opgang naar de stand van Case IH. De bedrijven doen niet voor elkaar onder. De paviljoens bieden plaats aan dealers, die er allemaal hun eigen plek hebben. Er wordt serieus zakengedaan. Na Agrishow weten de meeste dealers of 2013 een goed jaar wordt, omdat dan een belangrijk deel van de orders op papier staat.

  Foto: Martin Smits
 • Ook voor klein materiaal kunnen bezoekers terecht op Agrishow. Coopercitrus, een soort Braziliaanse variant van Welkoop, heeft een heuse winkel ingericht, waar meerdere kassa’s klaar staan om bij af te rekenen.

  Ook voor klein materiaal kunnen bezoekers terecht op Agrishow. Coopercitrus, een soort Braziliaanse variant van Welkoop, heeft een heuse winkel ingericht, waar meerdere kassa’s klaar staan om bij af te rekenen.

  Foto: Martin Smits
 • Bij Coopercitrus kan een boer terecht voor alles wat hij nodig heeft om zijn bedrijf aan de gang te houden.

  Bij Coopercitrus kan een boer terecht voor alles wat hij nodig heeft om zijn bedrijf aan de gang te houden.

  Foto: Martin Smits
 • Tegen vijven begint de stroom naar huis goed op gang te komen. Tegen zessen is het donker in Ribeirão Preto. New Holland was iedere dag te zien met een grote luchtballon.

  Tegen vijven begint de stroom naar huis goed op gang te komen. Tegen zessen is het donker in Ribeirão Preto. New Holland was iedere dag te zien met een grote luchtballon.

  Foto: Martin Smits
 • Bij de uitgang wachten op je vrienden en niet met lege handen naar huis: onder andere met meerdere paren nieuwe schoenen met het logo van je favoriete trekkermerk.

  Bij de uitgang wachten op je vrienden en niet met lege handen naar huis: onder andere met meerdere paren nieuwe schoenen met het logo van je favoriete trekkermerk.

  Foto: Martin Smits

Laatste reacties

 • vladeuze

  Het is te gemakkelijk om een grap te maken over de mobiel werkplaats van MF!

 • agropak

  Toevallig zijn wij ook bezig om een 'mobiele' werkplaats te maken, passend in de fronthef. Kan dan ook mee naar het land

 • GerardBlom

  Zolang ze een MF gebruiken om die werkplaats te verplaatsen, blijven ze nog wel een bepaalde vorm van degelijkheid uitstralen... Ik zag bijvoorbeeld laatst dat ze bij een Fiat-dealer in de buurt een Peugeot gebruikten als service-auto! Want 'hij moet het natuurlijk wel doen'!!! ;-)

 • W Geverink

  Ze hebben toch een heel team monteurs rondlopen die de puurgenot aan de praat kan houden...

 • agri2

  Ik mis de foto's van mooie dames op de stands, maar misschien moet ik dan naar andere sites op zoek.

 • Geertjan

  Aan die mooie dames ontbrak het niet aan :)

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.