Mechanisatie

Foto & video 8259 x bekeken 9 reacties

Spielwarenmesse 2013

75.000 bezoekers zien veel nieuwe landbouwminiaturen tussen de puzzels, kleurboeken, treinbanen en radiografisch bestuurde helikopters.

Foto

 • De jaarlijkse Spielwarenmesse in Neurenberg was dit jaar van 30 januari tot 4 februari. Een beurs voor de vakhandel die goed is voor zo’n 2.700 standhouders en bijna 75.000 bezoekers. Van puzzels en kleurboeken tot treinbanen en radiografisch bestuurde helikopters. Tussen al dat moois wordt ook een groot aantal nieuwe landbouwminiaturen voorgesteld. Opnieuw is Universal Hobbies kampioen nieuwe modellen. Siku laat het voor 2013 een beetje afweten en heeft nauwelijks nieuws in de populaire 1:32 landbouwschaal.

  De jaarlijkse Spielwarenmesse in Neurenberg was dit jaar van 30 januari tot 4 februari. Een beurs voor de vakhandel die goed is voor zo’n 2.700 standhouders en bijna 75.000 bezoekers. Van puzzels en kleurboeken tot treinbanen en radiografisch bestuurde helikopters. Tussen al dat moois wordt ook een groot aantal nieuwe landbouwminiaturen voorgesteld. Opnieuw is Universal Hobbies kampioen nieuwe modellen. Siku laat het voor 2013 een beetje afweten en heeft nauwelijks nieuws in de populaire 1:32 landbouwschaal.

 • 

USK Scalemodels is het nieuwe bedrijf van de vroegere Norscot-importeur Mahler + Partner GmbH Het zet de productie van Challenger-miniaturen voort. Op de Sima in Parijs zal deze Challenger MT865C in een gelimiteerde oplage van 500 stuks op de stand van Challenger te koop zijn.

  USK Scalemodels is het nieuwe bedrijf van de vroegere Norscot-importeur Mahler + Partner GmbH Het zet de productie van Challenger-miniaturen voort. Op de Sima in Parijs zal deze Challenger MT865C in een gelimiteerde oplage van 500 stuks op de stand van Challenger te koop zijn.

 • 
In Neurenberg stelde USK Scalemodels ook een 1:32 Claas Quadrant 3300 grootpakpers voor. USK Scalemodels komt naar eigen zeggen met nog vier nieuwe modellen maar doet daar verder nog geen mededelingen over.

  In Neurenberg stelde USK Scalemodels ook een 1:32 Claas Quadrant 3300 grootpakpers voor. USK Scalemodels komt naar eigen zeggen met nog vier nieuwe modellen maar doet daar verder nog geen mededelingen over.

 • 
Universal Hobbies komt met de Claas Xerion in de bedrijfskleuren van het Duitse Bollmer die deze trekker in bedrijfskleuren inzet voor een 3-assige Kaweco-tank met injecteur. De oplage is beperkt tot 1.000 stuks.

  Universal Hobbies komt met de Claas Xerion in de bedrijfskleuren van het Duitse Bollmer die deze trekker in bedrijfskleuren inzet voor een 3-assige Kaweco-tank met injecteur. De oplage is beperkt tot 1.000 stuks.

 • 
De catalogus voor 2013 telt bij Universal Hobbies zo’n 60 nieuwe producten. Kleurvariaties meegerekend. Voor de Agritechnica 2013 zegt UH nog eens 40 nieuwe modellen in voorbereiding te hebben. Nieuw voor dit jaar onder meer deze Strautmann verticaalmenger.

  De catalogus voor 2013 telt bij Universal Hobbies zo’n 60 nieuwe producten. Kleurvariaties meegerekend. Voor de Agritechnica 2013 zegt UH nog eens 40 nieuwe modellen in voorbereiding te hebben. Nieuw voor dit jaar onder meer deze Strautmann verticaalmenger.

 • 
UH komt met een getrokken Lely Splendimo 550 P. Die zal ook als Vermeer TM1400 worden geleverd. Feitelijk dezelfde machine maar dan voor de Amerikaanse markt.

  UH komt met een getrokken Lely Splendimo 550 P. Die zal ook als Vermeer TM1400 worden geleverd. Feitelijk dezelfde machine maar dan voor de Amerikaanse markt.

 • 
Een nieuwe maaidorsers uit de Agco familie bij UH. De Massey Ferguson Activa die er ook komt in uitvoeringen van Laverda, Fendt en Challenger.

  Een nieuwe maaidorsers uit de Agco familie bij UH. De Massey Ferguson Activa die er ook komt in uitvoeringen van Laverda, Fendt en Challenger.

 • 

Ook nieuw bij Universal Hobbies is de Kubota M135GX. Die komt zowel met als zonder voorlader.

  Ook nieuw bij Universal Hobbies is de Kubota M135GX. Die komt zowel met als zonder voorlader.

 • 
ROS komt met een zelfrijdende aardappelrooier R3060 van Dewulf, die in de eerste drie maanden exclusief aan Dewulf wordt geleverd maar daarna ook voor de markt beschikbaar is.

  ROS komt met een zelfrijdende aardappelrooier R3060 van Dewulf, die in de eerste drie maanden exclusief aan Dewulf wordt geleverd maar daarna ook voor de markt beschikbaar is.

 • 

Van de achterkant gezien ook een behoorlijk gedetailleerde machine.

  Van de achterkant gezien ook een behoorlijk gedetailleerde machine.

 • 

ROS heeft inmiddels al verschillende varianten op de markt gebracht van de Ford/Fiat en later de New Holland Genesis-trekkers. Omstreeks mei verwachten ze een gelimiteerde oplage als Ford 8970 aan Imber Models te leveren.

  ROS heeft inmiddels al verschillende varianten op de markt gebracht van de Ford/Fiat en later de New Holland Genesis-trekkers. Omstreeks mei verwachten ze een gelimiteerde oplage als Ford 8970 aan Imber Models te leveren.

 • 
De Fiat Winner 130 van ROS is over enkele maanden leverbaar. Deuren kunnen open en zijpanelen zijn afneembaar. Variaties op dit model worden in het vooruitzicht gesteld.

  De Fiat Winner 130 van ROS is over enkele maanden leverbaar. Deuren kunnen open en zijpanelen zijn afneembaar. Variaties op dit model worden in het vooruitzicht gesteld.

 • 
Siku laat het in 1:32 dit jaar een beetje afweten. De Steyr 6230 is voor 2013 nieuw in het programma.

  Siku laat het in 1:32 dit jaar een beetje afweten. De Steyr 6230 is voor 2013 nieuw in het programma.

 • 

Nieuw bij Siku is een getrokken Amazone-spuitmachine. Siku heeft jaren geleden er duidelijk voor gekozen met het merk Siku vooral de speelgoedmarkt te bedienen.

  Nieuw bij Siku is een getrokken Amazone-spuitmachine. Siku heeft jaren geleden er duidelijk voor gekozen met het merk Siku vooral de speelgoedmarkt te bedienen.

 • 
Sieper GmbH is het moederbedrijf van Siku maar ook van Wiking. Wiking is bekend van de 1:87 modellen voor de treinenwereld maar sinds enkele jaren bedient Sieper met Wiking ook de 1:32 markt voor de miniaturenverzamelaar. Nieuw voor 2013 is onder andere de Valtra N.

  Sieper GmbH is het moederbedrijf van Siku maar ook van Wiking. Wiking is bekend van de 1:87 modellen voor de treinenwereld maar sinds enkele jaren bedient Sieper met Wiking ook de 1:32 markt voor de miniaturenverzamelaar. Nieuw voor 2013 is onder andere de Valtra N.

 • 
Ook nieuw bij Wiking voor 2013 is een Krampe kipwagen. Wiking heeft inmiddels ook de eerste bietenmuizen aan Ropa geleverd en komt nog met een Claas Rollant 455 pers-wikkelcombinatie en een Amazone EDX 6000-maiszaaimachine.

  Ook nieuw bij Wiking voor 2013 is een Krampe kipwagen. Wiking heeft inmiddels ook de eerste bietenmuizen aan Ropa geleverd en komt nog met een Claas Rollant 455 pers-wikkelcombinatie en een Amazone EDX 6000-maiszaaimachine.

 • 
Replicagri komt met een terracottavariant van zijn Fiat 880 en een tweewiel aangedreven versie van deze trekker met zonnedak.

  Replicagri komt met een terracottavariant van zijn Fiat 880 en een tweewiel aangedreven versie van deze trekker met zonnedak.

 • 
Eveneens nieuw bij Replicagri is de Landini Power Mondial en een McCormick variant X60.50

  Eveneens nieuw bij Replicagri is de Landini Power Mondial en een McCormick variant X60.50

 • 
Weise-Toys brengt zijn cabinevariant van de Deutz 13006 in de oude Deutz groen-grijze kleurstelling. Deze trekker komt er ook nog zonder cabine met een Fritzmeyer rolbeugel.

  Weise-Toys brengt zijn cabinevariant van de Deutz 13006 in de oude Deutz groen-grijze kleurstelling. Deze trekker komt er ook nog zonder cabine met een Fritzmeyer rolbeugel.

 • 
Nieuw bij Weise-Toys is een Fendt 926. Ook de 930 uit de serie voor deze uitvoering is in Neurenberg voorgesteld.

  Nieuw bij Weise-Toys is een Fendt 926. Ook de 930 uit de serie voor deze uitvoering is in Neurenberg voorgesteld.

 • 
Schuco kondigde vorig jaar de John Deere 4955 aan. Die was dit jaar als prototype te zien en is over enige tijd leverbaar. Die gaat dan gezelschap krijgen van een 7810. De Fortschritts van Schuco krijgen dit jaar gezelschap van een Kirovets K700. Schuco komt ook nog met een variatie van de bestaande Deutz DX 230 en de In-Trac.

  Schuco kondigde vorig jaar de John Deere 4955 aan. Die was dit jaar als prototype te zien en is over enige tijd leverbaar. Die gaat dan gezelschap krijgen van een 7810. De Fortschritts van Schuco krijgen dit jaar gezelschap van een Kirovets K700. Schuco komt ook nog met een variatie van de bestaande Deutz DX 230 en de In-Trac.

 • 
Britains heeft heel wat nieuws op het gebied van Ford en John Deere. Van de John Deere 3050, 3350 en 3650 zijn nog geen prototypen te zien. De Ford TW30 was al wel te bewonderen.

  Britains heeft heel wat nieuws op het gebied van Ford en John Deere. Van de John Deere 3050, 3350 en 3650 zijn nog geen prototypen te zien. De Ford TW30 was al wel te bewonderen.

 • 
Net als de Ford TW20 met vierwielaandrijving van Britains.

  Net als de Ford TW20 met vierwielaandrijving van Britains.

 • 
En de TW 10 met tweewielaandrijving ook van Britains.

  En de TW 10 met tweewielaandrijving ook van Britains.

Laatste reacties

 • massey-ferguson

  Beetje oud nieuws, maar wel mooie mooie reportage hoor!

 • Mels

  Kan niet wachten op die John Deere,beide zijn prachtige modellen.

 • ed12345

  Mels ik wist niet dat je zo John Deere liefhebber was
  Hier zggen ze Nothing kills a Deere like a Magnum
  maar direct toegegeven Deere maakt een goede betrouwbare trekker

 • bluepowers

  Nou ed dat zeggen we hier ook hoor

 • Mels

  Wil je wegwezen met je ijsje......ha ha

 • ed12345

  Mels je hebt nog geen MAGNUM geprobeerd .......
  Ik vergeet nooit het argument van een vertegenwoordiger die van John deere naar Case ging : 'n groene appel is goed maar een rooie is beter op de maag

 • Mels

  Jammer voor je ed. Ik heb ook heel wat uurtjes door mogen brengen in een Magnum. Een 7220 meen ik. Stoer apparaat maar groen ligt me beter.

 • ed12345

  Mels ik heb een 7120 en nog twee oudere inter's een MF ,Ford en JD 6400 De JD een fijne trekker om MEE te werken maar geen fijne trekker om AAN te werken de 7000 en 8000 series zijn in dat opzicht beter en gewoon veel beter trekkers dan de oude USA JD's , MF 2725 goede trekker die ik al heel wat jaren heb maar sinds Agco de eigenaar is zijn de onderdelen gewoon onbetaalbaar 'n doodgewoon schakelaartje voor de ventilator tevens airco ik dacht dat kon wel eens duur worden misschien$15 nee $140 gelukkig kun je Perkins onderdelen overal krijgen. Mels wat onderdelen betreft kun je hier bij A-I voor USA gebouwde tractoren en combines heel veel gangbare onderdelen krijgen tegen redelijke prijzen Jij bent een JD man. JD is tegenwoordig de grootste aandeelhouder van A-I en hier alle JD dealers kunnen A-I leveren het is moeite om het te vragen vaak komt het onderdeel in de originele JD verpakking met het JD merk op het onderdeeel maar de prijs is altijd lager

 • Mels

  Zo ga ik eigenlijk al te werk voor mijn onderdelen al doe ik niet veel meer zelf.Wel gedaan en dan idd A1of imitatie als die net zo goed blijken te zijn

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.