Mechanisatie

Foto & video 7794 x bekeken

Bos wint TREKKER-opknapbeurt t.w.v. €10.000

De Fendt F250GT-werktuigendrager uit 1975 van Jaap Bos krijgt binnenkort een uitgebreide make-over. De trekker van het ouderlijk akkerbouwbedrijf bleek vandaag de winnaar uit een eindselectie van vijf finalisten.

Foto

 • Jaap Bos (16) heeft vandaag een uitgebreide make-over gewonnen voor zijn Fendt F250GT-werktuigendrager uit 1975. De trekker van het ouderlijk akkerbouwbedrijf bleek vandaag de winnaar uit een eindselectie van vijf finalisten.

  Jaap Bos (16) heeft vandaag een uitgebreide make-over gewonnen voor zijn Fendt F250GT-werktuigendrager uit 1975. De trekker van het ouderlijk akkerbouwbedrijf bleek vandaag de winnaar uit een eindselectie van vijf finalisten.

 • De gelukkige winnaar kreeg de prijs uit handen van TREKKER-hoofdredacteur Geert Hekkert en de Vor-directeur Dick Melessen.

  De gelukkige winnaar kreeg de prijs uit handen van TREKKER-hoofdredacteur Geert Hekkert en de Vor-directeur Dick Melessen.

 • Het 25-jarig bestaan van magazine TREKKER was enkele maanden terug de aanleiding om samen met Fendt-importeur De Vor een speciale actie op te zetten: eigenaren van een Fendt uit de jaren '70 en '80 konden een professionele opknapbeurt voor hun Fendt winnen tot een bedrag van €10.000.

  Het 25-jarig bestaan van magazine TREKKER was enkele maanden terug de aanleiding om samen met Fendt-importeur De Vor een speciale actie op te zetten: eigenaren van een Fendt uit de jaren '70 en '80 konden een professionele opknapbeurt voor hun Fendt winnen tot een bedrag van €10.000.

 • Tijdens de Wintershow van de Vor zijn de trekkers van alle finalisten, inclusief die van de winnaar, nog te bewonderen. Dat kan ook nog op zaterdag 28 en maandag 30 december 2013.

  Tijdens de Wintershow van de Vor zijn de trekkers van alle finalisten, inclusief die van de winnaar, nog te bewonderen. Dat kan ook nog op zaterdag 28 en maandag 30 december 2013.

 • De actie leefde enorm. Bijna 150 TREKKER-lezers gaven hun Fendt uit de jaren '70 of '80 op voor deze opknapbeurt.

  De actie leefde enorm. Bijna 150 TREKKER-lezers gaven hun Fendt uit de jaren '70 of '80 op voor deze opknapbeurt.

 • Uit de inzendingen selecteerden de redactie en importeur De Vor vijf genomineerden, hier op het podium tijdens de prijsuitreiking.

  Uit de inzendingen selecteerden de redactie en importeur De Vor vijf genomineerden, hier op het podium tijdens de prijsuitreiking.

 • Familie en vrienden zijn uiteraard meegekomen om de gebeurtenis vast te leggen.

  Familie en vrienden zijn uiteraard meegekomen om de gebeurtenis vast te leggen.

 • Jaap neemt de felicitaties van de concurrentie in ontvangst. Hij wist via Facebook stemmen te trekken. Vader stuurde daarnaast een mail met foto's van de trekker en een verzoek om te stemmen naar meer dan 100 bekenden. "Als zij het ook doorsturen dan kan het snel gaan. Dat ik zou winnen hadden ik echter niet verwacht."

  Jaap neemt de felicitaties van de concurrentie in ontvangst. Hij wist via Facebook stemmen te trekken. Vader stuurde daarnaast een mail met foto's van de trekker en een verzoek om te stemmen naar meer dan 100 bekenden. "Als zij het ook doorsturen dan kan het snel gaan. Dat ik zou winnen hadden ik echter niet verwacht."

 • Fendt-importeur de Vor in Achterveld voert de opknapbeurt in januari uit. Chef-werkplaats Henk van Dijk is blij dat de trekker in de basis redelijk is, wel valt direct op dat de vooras aan een revisie toe is. "Nu kunnen we er echt wat moois van maken. Moet je met een motor- en versnellingsbakrevisie beginnen dan gaat het al snel hard."

  Fendt-importeur de Vor in Achterveld voert de opknapbeurt in januari uit. Chef-werkplaats Henk van Dijk is blij dat de trekker in de basis redelijk is, wel valt direct op dat de vooras aan een revisie toe is. "Nu kunnen we er echt wat moois van maken. Moet je met een motor- en versnellingsbakrevisie beginnen dan gaat het al snel hard."

 • Zoals gezegd zijn alle trekkers, naast het fonkelnieuwe materieel, nog te zien tijdens de Wintershow. Achter elke trekker in de finale schuilt een bijzonder verhaal. In de hoek staat het zescilinder-geweld van de competitie.

  Zoals gezegd zijn alle trekkers, naast het fonkelnieuwe materieel, nog te zien tijdens de Wintershow. Achter elke trekker in de finale schuilt een bijzonder verhaal. In de hoek staat het zescilinder-geweld van de competitie.

 • Deze Fendt 311 trekker doet dienst op het melkveebedrijf van Van Vliet uit Akersloot (N.-H.) en staat nog dagelijks voor de mengwagen.

  Deze Fendt 311 trekker doet dienst op het melkveebedrijf van Van Vliet uit Akersloot (N.-H.) en staat nog dagelijks voor de mengwagen.

 • Bijzonder detail van de 311. In ruim 25.000 draaiuren die de trekker sinds de koop in 1985 maakte, verrichtte de trekker veel aftakaswerk. Zelfs zoveel dat de spiebanen van de aftakasstomp versleten zijn. In de werkplaats van het loonbedrijf werd de stomp ingekort en de spiebanen verder uitgefreest.

  Bijzonder detail van de 311. In ruim 25.000 draaiuren die de trekker sinds de koop in 1985 maakte, verrichtte de trekker veel aftakaswerk. Zelfs zoveel dat de spiebanen van de aftakasstomp versleten zijn. In de werkplaats van het loonbedrijf werd de stomp ingekort en de spiebanen verder uitgefreest.

 • Na een nek-aan-nek-race met de koploper belandde deze Fendt 102S van Co Oskam uit Werkhoven uiteindelijk op de tweede plek.

  Na een nek-aan-nek-race met de koploper belandde deze Fendt 102S van Co Oskam uit Werkhoven uiteindelijk op de tweede plek.

 • Meer dan 2.500 unieke bezoekers brachten hun stem uit op de speciale website www.trekker25jaar.nl. Daarvan gingen er 822 naar de winnaar Bos. Oskam kreeg 709 stemmen. De zescilinder Fendt 311 van Gerard van Vliet uit Akersloot (N.-H.) werd derde met 447 stemmen.

  Meer dan 2.500 unieke bezoekers brachten hun stem uit op de speciale website www.trekker25jaar.nl. Daarvan gingen er 822 naar de winnaar Bos. Oskam kreeg 709 stemmen. De zescilinder Fendt 311 van Gerard van Vliet uit Akersloot (N.-H.) werd derde met 447 stemmen.

 • De vorderingen rondom de restauratie van de trekker zijn te volgen in een van de komende uitgaven van het magazine TREKKER. Daarna kan de werktuigendrager weer aan het werk op het 56 hectare tellende akkerbouwbedrijf van vader en zoon Bos. De akkerbouwer kocht de gebruikte Fendt deze zomer in Duitsland. Hij zocht specifiek dit model, dat hij roemt vanwege het superieure zicht en bedieningsgemak. De trekker wordt straks ingezet om bieten te zaaien en te schoffelen. Vader en zoon zijn nog op zoek naar een originele middenhef en bietenzaaimachine.

  De vorderingen rondom de restauratie van de trekker zijn te volgen in een van de komende uitgaven van het magazine TREKKER. Daarna kan de werktuigendrager weer aan het werk op het 56 hectare tellende akkerbouwbedrijf van vader en zoon Bos. De akkerbouwer kocht de gebruikte Fendt deze zomer in Duitsland. Hij zocht specifiek dit model, dat hij roemt vanwege het superieure zicht en bedieningsgemak. De trekker wordt straks ingezet om bieten te zaaien en te schoffelen. Vader en zoon zijn nog op zoek naar een originele middenhef en bietenzaaimachine.

Of registreer je om te kunnen reageren.