Mechanisatie

Foto & video 13 reacties

Wendbare Japanner met schonere motor

Kubota vervangt de M40-serie door de M60-serie. De ergonomie is verbeterd. Grootste verandering is de nieuwe motor.

Foto

 • 
Kubota vervangt de M40-serie door de M60-serie. De M8540 en M9540 worden opgevolgd door de M8560 en M9960. De twee kleinste modellen van de M40-serie, de M6040 en M7040, worden vervangen wanneer ook voor dat vermogenssegment strengere emissie-eisen gaan gelden. Tekst: Martijn Knuivers, foto's: Ton Kastermans

  Kubota vervangt de M40-serie door de M60-serie. De M8540 en M9540 worden opgevolgd door de M8560 en M9960. De twee kleinste modellen van de M40-serie, de M6040 en M7040, worden vervangen wanneer ook voor dat vermogenssegment strengere emissie-eisen gaan gelden. Tekst: Martijn Knuivers, foto's: Ton Kastermans

 • 


Grootste verandering is de nieuwe motor. Dit is nu een common rail met uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR), een dieseloxidatiefilter (DOC) en een demper met roetfilter (DPF), zodat de uitlaatgassen zuiverder zijn. De M8560 en M9960 hebben 63 kW (85,5 pk) en 74 kW (100 pk), tegen 63 kW (85 pk) en 70 kW (95 pk) voorheen.

  Grootste verandering is de nieuwe motor. Dit is nu een common rail met uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR), een dieseloxidatiefilter (DOC) en een demper met roetfilter (DPF), zodat de uitlaatgassen zuiverder zijn. De M8560 en M9960 hebben 63 kW (85,5 pk) en 74 kW (100 pk), tegen 63 kW (85 pk) en 70 kW (95 pk) voorheen.

 • 

Het DOC- en DPF-filter zitten links onder de motorkap, waardoor de uitlaat niet meer rechts het motorblok kan verlaten. In plaats van rechts langs de cabinestijl zit de uitlaat nu dus ‘ouderwets’ links, in het zicht.

  Het DOC- en DPF-filter zitten links onder de motorkap, waardoor de uitlaat niet meer rechts het motorblok kan verlaten. In plaats van rechts langs de cabinestijl zit de uitlaat nu dus ‘ouderwets’ links, in het zicht.

 • 

De uitlaat wordt heet.

  De uitlaat wordt heet.

 • 
Het stuur staat voor de gemiddelde bestuurder wat te laag.

  Het stuur staat voor de gemiddelde bestuurder wat te laag.

 • 
Het dashboard herbergt drie knoppen. De bovenste is voor activeren van Work Cruise, een soort inschakelbare powerboost. De knoppen eronder zijn voor het schoonbranden van het DOC-filter. Dat kan handmatig en automatisch.

  Het dashboard herbergt drie knoppen. De bovenste is voor activeren van Work Cruise, een soort inschakelbare powerboost. De knoppen eronder zijn voor het schoonbranden van het DOC-filter. Dat kan handmatig en automatisch.

 • 

De ergonomie is verbeterd. De hydrauliekhendels staan nu schuin naar voren gericht in plaats van recht naar voren. De groepenhendel is verhuisd van - slecht bereikbaar - rechts onder de stoel naar een goed bereikbare plaats op de zijconsole.

  De ergonomie is verbeterd. De hydrauliekhendels staan nu schuin naar voren gericht in plaats van recht naar voren. De groepenhendel is verhuisd van - slecht bereikbaar - rechts onder de stoel naar een goed bereikbare plaats op de zijconsole.

 • 

De M60 schakelt stukken soepeler dan zijn voorganger. Het transmissieslot dient nu tevens als handrem.

  De M60 schakelt stukken soepeler dan zijn voorganger. Het transmissieslot dient nu tevens als handrem.

 • 
De cabine is mooi ruim en goed toegankelijk.

  De cabine is mooi ruim en goed toegankelijk.

 • 
De voorruit loopt mooi hoog door, wat goed zicht naar voren geeft. Jammer van de uitlaat.

  De voorruit loopt mooi hoog door, wat goed zicht naar voren geeft. Jammer van de uitlaat.

 • 
Een sterk punt van Kubota is de krappe draaicirkel en de grote bodemvrijheid door het toepassen van conische portaalassen.

  Een sterk punt van Kubota is de krappe draaicirkel en de grote bodemvrijheid door het toepassen van conische portaalassen.

 • 
Ouderwets is de keuzehendel 540/540E op de achterbrug. Liever hadden we die in de cabine gehad.

  Ouderwets is de keuzehendel 540/540E op de achterbrug. Liever hadden we die in de cabine gehad.

Laatste reacties

 • Mels

  Kost dat nou?want voor hand en span diensten is het een mooi trekkertje,daar hoef je geen hele dure voor te kopen en kwalitatief zit dit wel snor,misschien even duur als een jong gebruikte Fendt of JD????

 • huubjansen

  Waarschijnlijk koop je voor de prijs van een jong gebruikte Fendt twee Kubota's..

 • Mels

  Dat zou wat zijn zeg,als ik kijk naar de kwaliteit van de graafmachines van Kubota heb ik vertrouwen in de trekkers als je er dan 2 voor de prijs van een koopt is dat verdomd handig,scheelt machines om/aanpikken.

 • automaat

  Mels je hebt gelijk,mijn kubota minigraver is top dus in 2010 een kubota 6040
  gekocht! prima tractor, veel plezier van. Prijstechnisch ligt het niet helemaal als jullie denken, ze kunnen goed met de meeste merken mee.

 • jonge boer, Wvl

  ze worden hier vooral verkocht voor het planten van groenten

 • ed12345

  Hier zitten ze onzettend veel bij parken ,gemeentes ,golfbanen .Bij de boeren
  hebben ze hier begin tachtiger jaren een slechte naam gekregen te licht voor de pk's meestal werd er een plaatselijk gemaakte cabine opgezet en de motoren hadden te weinig inhoud dus ook te laag koppel maar degene die ze nu zo'n tien jaar terug gekocht hebben zijn meestal tevreden vooral het scherpe draaien door het zelfde principe als Belarus toe te passen vindt waardering alleen de onderdeeltjes zijn een beetje prijzig en de meeste dealers
  zijn klein in andere landbouwwerktuigen de trekker kun je hier ook niet goedkoop noemen NH kan een vergelijkbare trekker voor een scherpere prijs leveren

 • automaat

  Hallo ed

  Met dat verhaal van die kleine dealers ben ik het niet eens, want de Vor
  is importeur van zowel Fendt als Kubota.
  Dus bij de Fendt dealer kun je best een kubota bestellen, lijkt me geen enkel probleem. Zelf heb ik hem gekocht bij een claasdealer die de Kubota er naast verkoopt.

 • ed12345

  Automaat ik weet niet of je vaak de reacties leest maar ik woon in de prov Quebec in oost canada bij jullie zijn de kubota's nog niet zo heel lang te koop als landbouwtrekker als ik het goed heb begrepen enige tijd geleden in boerderij hier zijn ze al ruim dertig jaar .Als ik de prijzen bekijk in boerderij zijn ze in NL niet duur nou hier zijn ze beslist niet goedkoop

 • Bison

  koop belarus Ed,je pikt ze hier op voor een habbekrats.
  Ik heb er verleden jaar een gekocht ,een zo goed als nieuw 93 FWA 925 105 hp turbo diesel met maar 800 uur op de klok voor $4000,daar kan je geeneens een oude kubota lawn tractor voor krijgen.

 • Mels

  Bison thumbs up voor Belarus!!!!Heb je voor elke machine een Rus gelast handigerd die je ben??????????

 • Bison

  Ik heb 2 belarussen Mels,allebij met een voorlader,gebruik er een om te voeren, de andere is een spare zo ik zit nooit om het hand dat ik niet kan voeren mocht er een brokken krijgen.
  Ik heb 3 oudere cockshutts,1 voor de haybine,1 voor de baler en 1 voor de hay hiker.
  Dan heb ik nog een paar wheel loaders en een track loader.

 • Johan 71

  Heeft er iemand ervaring met de eerder stug schakelende 40-serie, en zou je nog een nieuwe 40 kopen?

 • automaat

  Ik heb een 6040 en dat stug schakelen valt reuze mee, je moet er gewoon eigen mee geraken, wel vind ik de hoog-midden-kruip stug schakelen. de mijne is nu bijna 2jaar oud en ik zou rustig een nieuwe kubota kopen.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.