Mechanisatie

Foto & video 4 reacties

Eenvoudige Case IH Farmall A klaart elke klus

De Case IH Farmall-familie is uitgebreid met een nieuwe telg, de Farmall A. De Farmall A-serie bestaat uit zes modellen van 47,8 kW (65 pk) tot en met 84,6 kW (113 pk).

Foto

 • De Case IH Farmall-familie is uitgebreid met een nieuwe telg, de Farmall A. De Farmall A-serie bestaat uit zes modellen van 47,8 kW (65 pk) tot en met 84,6 kW (113 pk).Case IH stelde het model eind juli op een persbijeenkomst voor vlakbij Zürich in Zwitserland.

 • De Farmall A is de opvolger van de Case IH JX, het eenvoudige budgetmodel van Case IH.

 • Farmall is de naam die Case IH geeft aan haar nieuwe trekkermodellen beneden de 85 kW (115 pk). De naam Farmall roept nostalgische gevoelens van degelijkheid op, zoals hier de McCormick Farmall H. De merknaam Farmall voor trekkers van fabrikant International Harvester was in gebruik van 1924 tot en met 1973. Case nam International Harvester over, en die combi ging later, samen met New Holland, op in CNH. De naam Farmall is weer van stal gehaald. De merknaam McCormick is op last van Brussel na de vorming van CNH overgegaan naar Argo.

 • Case IH positioneert de nieuwe Farmall A-serie net als de huidige JX als budgetlijn, bijvoorbeeld als derde trekker op een veebedrijf voor de voermengwagen en tijdens het inkuilen voor wat harken en schudden. Waar nu ook nog vaak roemruchte oudjes voor worden ingezet, zoals de International 733.

 • De Farmall A is afgezien van de kleur en de motorkap vrijwel gelijk aan de nieuwe New Holland TD5-serie. Er komt geen Steyr-versie.

 • De Farmall A is gemoderniseerd. De omkeerhendel zit nu links onder het stuur in plaats van links naast de bestuurderstoel. Verder een vrij rechttoe rechtaan-dashboard met analoge meters.

 • De Farmall A beschikt meer dan de JX over een rechterzijconsole. De hydrauliekhendels, handgas, hefhendels en groepenpook zijn ergonomisch goed geplaatst. De versnellingshendel staat te ver naar voren.

 • Hierdoor komt in versnelling 1 en 2 de pook met je rechterbeen in het gedrang.

 • De 65A en 75A beschikken over mechanisch ingespoten Tier3 3-cilindermotoren. De 85A tot en met 115A over viercilinders. De Farmall A beschikt in tegenstelling tot de luxere Farmall U’s nog niet over tier4A- commonrail motoren.

 • De hendel om de rijafhankelijke aftakas in te schakelen zit vrij goed bereikbaar links naast de stoel. De vaker te gebruiken 540/540E-keuzehendel is echter op de achterbrug geplaatst.

 • De airco-unit is achterin het cabinedak gemonteerd. Dit belemmert het zicht naar achteren enigszins.

 • De Farmall 55A is een speciaal cabrio instapmodel van de Farmall A-serie. Dit model heeft ook Farmall A, maar is een compleet andere trekker dan de zwaardere Farmall A’s. De 55A heeft een 8V-8A-bak en wordt gemaakt in India.

 • De Farmall-familie bestaat nu uit de A, C en U. De Farmall C verving in voorjaar 2011 de Case IH Quantum. De Farmall U verving de JXU. Er staan nog meer Farmalls op stapel. De Farmall C-serie, die bestaat uit de C55, C65 en C75, zal eind 2012 worden uitgebreid met drie zwaardere modellen, de C85, C95 en de C105. Van de Farmall U-serie komt begin 2013 een luxere uitvoering, de Farmall U Pro, als opvolger van de CS. Veel details maakte Case IH over dit model niet bekend, alleen dat de U Pro een nieuwe 32V-32A-transmissie krijgt met een viertrapspowershift , die Case IH samen heeft ontwikkeld met ZF.

Laatste reacties

 • t-boy

  de interieur doet me denken aan fiat

 • pieter p

  Volgens mij is de gehele achterbrug en versnellingsbak de oude fiatversie

 • ed12345

  Als ik het zo zie is dit een hele goede tweede trekker op grotere bedrijven of hooft trekker op midden of kleinere bedrijven niet te veel electronisch gedoe een gewone inspuitpomp. Kan jaren mee en als er iets kapot zou gaan is het vrij goedkoop en eenvoudig te repareren b.v. een comun rail verstuiver kost soms 5 x zoveel als 4 gewone verstuivertips samen

 • ed12345

  Nog iets de naam Farmall stond voor de rowcrop trekkers b.v de afgebeelde farmall H de mecanisch precies dezelde trekker de international W4 had de vooras korter onder de trekker geen stuuras over de motorkap en stond op bredere achter banden en de gietyzeren wielen waren vol niet zoals de Farmall met openingen en waren ook niet leverbaar met de voorwielen tegen elkaar
  zoals de Farmall modellen de niet rowcrops werden ook wel Wheatland modellen genoemt De rowcrops en zeerzeker de Farmall's waren voor die tijd fantastische trekkers om mee te werken de Wheatland en speciaal de internatial's waren echte etters

Of registreer je om te kunnen reageren.