Mechanisatie

Foto & video

Louis Nagel verlaat Nijmegen in colonne

Landini- en McCormick-importeur Louis Nagel verhuisde eind maart naar een pand in Andelst. Dat liet het bedrijf niet onopgemerkt voorbijgaan.

Foto

 • Na 33 jaar gehuisvest te zijn geweest in Nijmegen, verhuisde Landini- en McCormick-importeur Louis Nagel eind maart naar een pand in Andelst. Dat liet het bedrijf niet onopgemerkt voorbijgaan. In een lange rij werden de voorraadtrekkers van het oude naar het nieuwe onderkomen gereden.
  Tekst & foto's: Matthijs Verhagen

 • Personeelsleden en betrokkenen rijden de laatste trekkers van het terrein in Nijmegen af. Nog niet zo lang geleden was dit de markante kantoortuin, nu liggen er Stelcon-platen. De nieuwe eigenaar, een groot transportbedrijf, gaat er koeltrailers stallen.

 • Nagel vertrekt uit Nijmegen, omdat de locatie met 3,5 hectare, waarvan 1,8 hectare bebouwd, veel te groot is voor de huidige activiteiten van het bedrijf. Een deel van het terrein was al langer verhuurd, en nu dus in het geheel verkocht.

 • De 20 trekkers vormen een lang lint.

 • Over de dijken langs de Waal rijden de trekkers naar het verderop gelegen Andelst.

 • De stoet komt aan op het industrieterrein van bestemming.

 • Nagel laat met de verhuizing een roerige tijd achter zich. Sinds een jaar importeert het nu de Argo-trekkers. “Dat was nog een tijd van wennen, voor zowel dealers, klanten als voor ons. Nu kunnen we er echt tegenaan”, zegt directeur Geert Jaspers.

 • De verhuizing met de trekkers is zeker niet alleen symbolisch. Ook de verhuiswagen met kantoorspullen staat inmiddels te lossen.

 • Het nieuwe pand heeft een oppervlakte van 1.200 vierkante meter en 300 vierkante meter kantoorruimte. Er werken nu 14 mensen (12 fte) bij Nagel. Het pand bestaat uit ruimte voor opslag...

 • ... en een gecombineerde showroom/werkplaats.

 • De drie ‘nagels’ boven de entree van het nieuwe pand staan voor de drie locaties die het bedrijf tot heden behuisden. Ruim een eeuw lang was het bedrijf gevestigd in Arnhem, tot 1979. Toen verhuisde het naar Nijmegen, en inmiddels dus naar Andelst.

 • Naast Argo-trekkers importeert Louis Nagel ook de AG-leader-gps-systemen. Jaspers: “Gps-systemen zijn een servicegevoelig product. Dealers merken dat we dat goed leveren, en dat opent deuren om ook met de trekkers binnen te komen.”

 • Geert Jaspers; “De basis staat nu. Het nieuwe pand onderstreept dat. Binnen afzienbare termijn komt het importeurschap van een A-merk in de werktuigen erbij.”

Of registreer je om te kunnen reageren.