Mechanisatie

Foto & video 6971 x bekeken 4 reacties

Multitrekkertest John Deere 8335 R Powershift

Dikke Amerikaan zuipt niet, trekt wel. De 8R-serie van John Deere komt net als de CNH-trekkers uit de VS (Waterloo).

Foto

 • De 8R-serie van John Deere komt net als de CNH-trekkers uit de VS (Waterloo). De serie heeft een ontwerp dat zich ruimschoots heeft bewezen en is als enige behalve als powershift ook met cvt verkrijgbaar. De 8335R is de zwaarste conventionele powershifttrekker van John Deere en werkt met een 9 liter PSX-motor met DPF-filter en een sobere 40 km/u 16V/5A-fullpowershifttransmissie.
De trekker blijkt per saldo zuinig zonder SCR-techniek. De bak is Spartaans, waardoor deze John Deere vooral op grote akkers thuis hoort.

  De 8R-serie van John Deere komt net als de CNH-trekkers uit de VS (Waterloo). De serie heeft een ontwerp dat zich ruimschoots heeft bewezen en is als enige behalve als powershift ook met cvt verkrijgbaar. De 8335R is de zwaarste conventionele powershifttrekker van John Deere en werkt met een 9 liter PSX-motor met DPF-filter en een sobere 40 km/u 16V/5A-fullpowershifttransmissie. De trekker blijkt per saldo zuinig zonder SCR-techniek. De bak is Spartaans, waardoor deze John Deere vooral op grote akkers thuis hoort.

 • 

Strakke afwerking, geen multihendel maar wel een prima armleuning. John Deere schiet door in het aantal functies dat via de monitor loopt.

  Strakke afwerking, geen multihendel maar wel een prima armleuning. John Deere schiet door in het aantal functies dat via de monitor loopt.

 • De fullpowershift schakelt soepel, maar is ouderwets door het beperkte aantal functies. Alleen volgas wordt 40 km/u gehaald.

  De fullpowershift schakelt soepel, maar is ouderwets door het beperkte aantal functies. Alleen volgas wordt 40 km/u gehaald.

 • 


De hef is redelijk goed en de hydrauliekpomp is zelfs de sterkste in de test. Er is echter geen joystick, ook knoppen op het spatbord ontbreken.

  De hef is redelijk goed en de hydrauliekpomp is zelfs de sterkste in de test. Er is echter geen joystick, ook knoppen op het spatbord ontbreken.

 • Tegenover zijn zwaardere cvt-broeder 8360R verbruikt de 8335R bij de maximale trekkrachtmeting 252 g/kWh, ofwel 5 procent minder.

  Tegenover zijn zwaardere cvt-broeder 8360R verbruikt de 8335R bij de maximale trekkrachtmeting 252 g/kWh, ofwel 5 procent minder.

 • 

 Klik hier voor een filmpje.
De John Deere 8335R heeft de meeste olieopbrengst en mag de hoogst toegestane last dragen. De draaicirkel is echter de ruimste van de groep.

  Klik hier voor een filmpje. De John Deere 8335R heeft de meeste olieopbrengst en mag de hoogst toegestane last dragen. De draaicirkel is echter de ruimste van de groep.

Laatste reacties

 • info104

  Deze trekker zal veel mensen verrassen met deze prachtige uitslag, zuinig met brandstof, geen adbleu, 73 db geluid, 240liter olieopbrengst,hefvermogen hoog,bediening heel confortabel en eenvoudig, ik had dit zeker niet verwacht, en zeker niet ten opzichte van de 939 Fendt die valt mij erg tegen daar had ik veel meer van verwacht, alles overzient had ik geen Fendt moeten aanschaffen, beetje jammer.

 • av

  adbleu hoef je niet altijd te zien als een nadeel. de motoren zonder hebben in de meeste gevallen een complexere koeling van de motor en toebehoren wat wel wat meer onderhoudt en storing met zich mee brengt / kan brengen.
  ik was eerst ook niet zo happig op adbleu, maar je krijgt daar wel een simpelere motor voor terug. de nieuwere jd gebruiken het nu ook dacht ik.

 • Mels

  F er de F,ik kan de foto`s niet verder bekijken dan de eerste,is er bij mij of bij boerderij iets mis?????

 • pompy

  Een Fendt is echt een prima trekker hoor helemaal zon dikke.
  Maar goed als je kijkt waarvoor een trekker bedoeld OM OP HET LAND TE WERKEN de Magnum heen.
  Moet je meer op de weg dan uiteraard de Fendt.

Of registreer je om te kunnen reageren.