Mechanisatie

Foto & video 7194 x bekeken 5 reacties

Multitrekkertest Case IH Magnum 340 EP

Zuinige reus piekt op het land. De goede motor en de schakelautomatiek van de powershift bereiken hun top op de akker.

Foto

 • Grootste uit een serie van vijf trekkers is de Magnum 340 uit Racine (VS). Onder de kap een FPT Cursor 9-motor met SCR-systeem. De Magnum heeft een ruim bewezen basis en vindt zijn evenknie in de T8 van New Holland, met als grootste verschil de motor die boven de vooras ligt. Beide trekkers zijn nu ook met cvt verkrijgbaar. De goede motor en de schakelautomatiek van de powershift bereiken hun top op de akker. Het rijcomfort op de weg laat nog te wensen over.

  Grootste uit een serie van vijf trekkers is de Magnum 340 uit Racine (VS). Onder de kap een FPT Cursor 9-motor met SCR-systeem. De Magnum heeft een ruim bewezen basis en vindt zijn evenknie in de T8 van New Holland, met als grootste verschil de motor die boven de vooras ligt. Beide trekkers zijn nu ook met cvt verkrijgbaar. De goede motor en de schakelautomatiek van de powershift bereiken hun top op de akker. Het rijcomfort op de weg laat nog te wensen over.

 • 

De cabine heeft met 71 dB(A) bijna het laagste geluidsniveau, maar is uitgezonderd de multistick en armleuning een middenmoter.

  De cabine heeft met 71 dB(A) bijna het laagste geluidsniveau, maar is uitgezonderd de multistick en armleuning een middenmoter.

 • Typisch Amerikaans zijn de motor boven de vooras, de overhangende neus en de niet geïntegreerde fronthef, die vanaf de stoel niet te zien is.

  Typisch Amerikaans zijn de motor boven de vooras, de overhangende neus en de niet geïntegreerde fronthef, die vanaf de stoel niet te zien is.

 • 

Net als de T8 beschikt de Magnum over het gebruiksvriendelijke ICP-paneel, waarbij het trekkersymbool duidt waar functies van de folieknoppen zitten.

  Net als de T8 beschikt de Magnum over het gebruiksvriendelijke ICP-paneel, waarbij het trekkersymbool duidt waar functies van de folieknoppen zitten.

 • 
De hydrauliek valt op door de prestaties. De hefrichting scoort het hoogste van alle trekkers mede door het hoogste hefvermogen in de test van 11.312 daN.

  De hydrauliek valt op door de prestaties. De hefrichting scoort het hoogste van alle trekkers mede door het hoogste hefvermogen in de test van 11.312 daN.

 •  Klik hier voor een filmpje.

De Magnum presteert op veel punten bovengemiddeld en is qua hefvermogen en verbruiksmeting bij maximale trekkracht zelfs de beste. De verbruiksmeting op zes meetpunten is gemiddeld.

  Klik hier voor een filmpje. De Magnum presteert op veel punten bovengemiddeld en is qua hefvermogen en verbruiksmeting bij maximale trekkracht zelfs de beste. De verbruiksmeting op zes meetpunten is gemiddeld.

Laatste reacties

 • miniplaat

  De winnaar uit de test over het geheel bekeken?

 • haverboer1

  Wat is er dan niet goed aan het rijcomfort? Een powershift bak rijdt minder 'soepel' dan een cvt bak. Al ligt dat natuurlijk ook aan de chauffeur die een powershift versnellingsbak ook kan maken en breken betreffende het schakelen.

 • haverboer1

  Ben ook benieuwd bij elk trekkermek je de fronthef wel kan zien. Geen van de andere tractoren heeft een schuin aflopende neus dus daaar zie je ook niets.

 • miniplaat

  Ja, dat van dat rijcomfort moet je gewoon met een korrel zout nemen volgens mij.. Wij hebben zelf een Magnum mx220, die rijdt ook heerlijk op de weg vind ik, al geeft deze bij elke powershifttrap wel iets een tikje. Maarja, je rijdt ook op een trekker van bijna 11 ton, ik verwacht helemaal niet het gevoel dat ik zweef. Ik denk persoonlijk dat de Case en New Holland hierop iets te zwaar worden afgerekend in de test. Het fronthef is trouwens wel te zien vanuit de stoel, je moet alleen wel over je armleuning heen hangen(weet ik uit ervaring). Bij het aankoppelen van een werktuig is dit voldoende om het alleen te kunnen, als het werktuig er eenmaal aan zit maakt het niks meer uit of je de hefarmen wel of niet kunt zien. De schuine neus maakt wel zicht kort voor de trekker mogelijk.

 • jzandstra

  Als ik dit zo even uitreken dan verbruikt de Case gemiddeld over de 6 punten 1 liter per uur meer dan de Fendt. Werk je echter op maximale trekkracht dan verbruikt de Case 5,2 liter minder per uur. Hiermee wordt de Case toch wel de werker en de Fendt de boodschappentrekker lijkt mij. Gelukkig dat bij de Fendt het rijcomfort dan wel weer goed is... Genoeg grappen gemaakt. Blijft wel het feit dat je het prijsverschil tussen de twee genoemde trekkers nooit terugverdient door een lager verbruik van de Fendt. Of je dit dan op restwaarde wel doet blijft de vraag.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.