Mechanisatie

Foto & video laatste update:7 nov 2012

Nieuwe boerentrekker op Same-feest

Same bestaat 70 jaar. Op het jubileumfeest presenteerde het een nieuwe boerentrekker, de Same Virtus.

Foto

 • Het merk Same bestaat 70 jaar. Reden voor Same op het jubileumfeest half oktober in de SDF-fabriek in Treviglio (It.) een nieuw model boerentrekker te introduceren: de Same Virtus. De Virtus vervangt de huidige Same Silver-serie. In een spectaculaire show werd de Virtus op een draaiend podium gereden.

  Het merk Same bestaat 70 jaar. Reden voor Same op het jubileumfeest half oktober in de SDF-fabriek in Treviglio (It.) een nieuw model boerentrekker te introduceren: de Same Virtus. De Virtus vervangt de huidige Same Silver-serie. In een spectaculaire show werd de Virtus op een draaiend podium gereden.

 • Vittorio Carozza, eigenaar van het familiebedrijf SDF, gaf aan het publiek van Same-dealers uit Italië, Europa en overzeese gebieden en enkele Europese journalisten, globale info vrij over de trekker. Zo bestaat de Virtus uit drie modellen, de 100, 110 en 120, met een nominaal vermogen van respectievelijk 95, 105 en 116 pk (70, 77 en 85 kW). Als aandrijfbron krijgt de Virtus een viercilinder 3,6 liter commonrail Deutz-motor.

  Vittorio Carozza, eigenaar van het familiebedrijf SDF, gaf aan het publiek van Same-dealers uit Italië, Europa en overzeese gebieden en enkele Europese journalisten, globale info vrij over de trekker. Zo bestaat de Virtus uit drie modellen, de 100, 110 en 120, met een nominaal vermogen van respectievelijk 95, 105 en 116 pk (70, 77 en 85 kW). Als aandrijfbron krijgt de Virtus een viercilinder 3,6 liter commonrail Deutz-motor.

 • De Virtus is het eerste volledig nieuw ontworpen Same-model sinds de Explorer in 1983, en geen doorontwikkeling op bestaande Same-modellen. Ook is de Virtus het eerste SDF-model sinds de overname van Deutz-Fahr in 1995 dat eerst als Same en pas later als Deutz-Fahr het levenslicht ziet. Begin 2013 komt er een Deutz-Fahr-equivalent (5-serie) van de Same Virtus.

  De Virtus is het eerste volledig nieuw ontworpen Same-model sinds de Explorer in 1983, en geen doorontwikkeling op bestaande Same-modellen. Ook is de Virtus het eerste SDF-model sinds de overname van Deutz-Fahr in 1995 dat eerst als Same en pas later als Deutz-Fahr het levenslicht ziet. Begin 2013 komt er een Deutz-Fahr-equivalent (5-serie) van de Same Virtus.

 • SDF stond het tijdens de officiële bijeenkomst niet toe de trekker van dichtbij, laat staan het interieur, te fotograferen, omdat het nog om prototypes gaat. Echter, tijdens een rondleiding door de fabriek voorafgaand aan de officiële presentatie zag Boerderij op het fabrieksterrein toevallig de Virtus verdekt geparkeerd staan onder een afdak, met de cabine niet afgesloten.

  SDF stond het tijdens de officiële bijeenkomst niet toe de trekker van dichtbij, laat staan het interieur, te fotograferen, omdat het nog om prototypes gaat. Echter, tijdens een rondleiding door de fabriek voorafgaand aan de officiële presentatie zag Boerderij op het fabrieksterrein toevallig de Virtus verdekt geparkeerd staan onder een afdak, met de cabine niet afgesloten.

 • Het nieuwe design van de grill geeft de trekker smoel.

  Het nieuwe design van de grill geeft de trekker smoel.

 • Een nieuw ontworpen, frisse cabine. Een geveerde vooras is optie, evenals een mechanisch of pneumatisch geveerde cabine.

  Een nieuw ontworpen, frisse cabine. Een geveerde vooras is optie, evenals een mechanisch of pneumatisch geveerde cabine.

 • De zijconsole ziet er opgeruimd en goed gecodeerd uit. Met een kruishendel zijn drie hydraulische ventielen te bedienen. De optionele ventielen nummer vier en vijf worden met twee flippers bediend. Middels twee groene knoppen zijn twee motortoerentallen elektronisch op te slaan. De trekker beschikt over een 30V/30A-bak, bestaande uit vijf versnellingen, twee groepen en een drietrapspowershift. Optioneel zijn twee kruipgroepen, waarmee het aantal versnellingen op 60 vooruit en 60 achteruit komt.

  De zijconsole ziet er opgeruimd en goed gecodeerd uit. Met een kruishendel zijn drie hydraulische ventielen te bedienen. De optionele ventielen nummer vier en vijf worden met twee flippers bediend. Middels twee groene knoppen zijn twee motortoerentallen elektronisch op te slaan. De trekker beschikt over een 30V/30A-bak, bestaande uit vijf versnellingen, twee groepen en een drietrapspowershift. Optioneel zijn twee kruipgroepen, waarmee het aantal versnellingen op 60 vooruit en 60 achteruit komt.

 • Een eenvoudig, slank dashboard met analoge meters. Een bijzondere gadget is Stop&Go, waarbij de trekker automatisch ontkoppelt bij het intrappen van de rempedalen.

  Een eenvoudig, slank dashboard met analoge meters. Een bijzondere gadget is Stop&Go, waarbij de trekker automatisch ontkoppelt bij het intrappen van de rempedalen.

 • De omkeerhendel beschikt nu, evenals de recent geïntroduceerde Same Fortis en Deutz-Fahr 6- en 7-serie, over een scrollknop waarmee de agressiviteit van omkeren ingesteld kan worden.

  De omkeerhendel beschikt nu, evenals de recent geïntroduceerde Same Fortis en Deutz-Fahr 6- en 7-serie, over een scrollknop waarmee de agressiviteit van omkeren ingesteld kan worden.

 • De hef kan 6,6 ton tillen. Standaard staat de trekker op 520/70 R38-banden.

  De hef kan 6,6 ton tillen. Standaard staat de trekker op 520/70 R38-banden.

 • De hydrauliekpomp levert 60 liter per minuut. Optioneel is een 90 liter pomp verkrijgbaar. Er zijn maximaal vijf ventielen.

  De hydrauliekpomp levert 60 liter per minuut. Optioneel is een 90 liter pomp verkrijgbaar. Er zijn maximaal vijf ventielen.

 • Grappig is dat de luidsprekers van de radio niet in de dakrand zitten, maar halverwege de voorruit bij de deurvergrendeling.

  Grappig is dat de luidsprekers van de radio niet in de dakrand zitten, maar halverwege de voorruit bij de deurvergrendeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.