Mechanisatie

Foto & video 1 reactie

Mechanisatiebeurs Eima: de highlights

Dé machinebeurs van Zuid-Europa draait niet om groter en breder maar om een veelheid aan merken, modellen en kleuren. De beurs wordt gehouden van 7 tot 11 november.

Foto

 • 

Dé machinebeurs van Zuid-Europa draait niet om groter en breder maar om een veelheid aan merken, modellen en kleuren. De beurs wordt gehouden van 7 tot 11 november.
Tekst en foto’s: Frits Huiden

  Dé machinebeurs van Zuid-Europa draait niet om groter en breder maar om een veelheid aan merken, modellen en kleuren. De beurs wordt gehouden van 7 tot 11 november. Tekst en foto’s: Frits Huiden

 • 

Argo nam de C-Max en T-max onder handen en noemt deze nu X50. De vier modellen variëren van 63 tot 83 kW. Onder de neus ligt een kleinere Perkins Tier 4-viercilindermotor. McCormick wil de achttrapspowershiftbak vervangen nu deze transmissiefabriek aan YTO is verkocht. Volgend jaar moet er een ZF-bak in de grotere trekkers liggen. Rond 2014 is een cvt van ZF leverbaar.

  Argo nam de C-Max en T-max onder handen en noemt deze nu X50. De vier modellen variëren van 63 tot 83 kW. Onder de neus ligt een kleinere Perkins Tier 4-viercilindermotor. McCormick wil de achttrapspowershiftbak vervangen nu deze transmissiefabriek aan YTO is verkocht. Volgend jaar moet er een ZF-bak in de grotere trekkers liggen. Rond 2014 is een cvt van ZF leverbaar.

 • Deze Landini 5H is de evenknie van de nieuwe X50-serie bij McCormick.

  Deze Landini 5H is de evenknie van de nieuwe X50-serie bij McCormick.

 • 
Landini heeft ook een alternatief Isobus-systeem; @tractor. In plaats van een terminal en trekker-ECU gebruik je de smartphone of tablet om instellingen van machines of gps-systeem met de trekker te communiceren.

  Landini heeft ook een alternatief Isobus-systeem; @tractor. In plaats van een terminal en trekker-ECU gebruik je de smartphone of tablet om instellingen van machines of gps-systeem met de trekker te communiceren.

 • 

Een triplemaaier hoeft geen 9 meter breed te zijn. Deze Combi is te krijgen met 5,8 of 5 meter breedte. Met kneuzers vragen de maaiers 74 tot 88 kW. Onder de bok zitten twee kleine steunwielen.

  Een triplemaaier hoeft geen 9 meter breed te zijn. Deze Combi is te krijgen met 5,8 of 5 meter breedte. Met kneuzers vragen de maaiers 74 tot 88 kW. Onder de bok zitten twee kleine steunwielen.

 • Storti gaat de boxenreinigers van Repossi vermarkten. De 1.300 kilo wegende driewieler heeft een zelfladende zaagselbak van 1,8 kuub en 17 kW driecilinder Yanmar-dieselmotor.

  Storti gaat de boxenreinigers van Repossi vermarkten. De 1.300 kilo wegende driewieler heeft een zelfladende zaagselbak van 1,8 kuub en 17 kW driecilinder Yanmar-dieselmotor.

 • Same is Italië pur sang. Het merk bestaat nu zeventig jaar, vandaar deze jubileumuitvoering in donkerrood. Daarnaast is uiteraard de nieuwe Virtus van de partij.

  Same is Italië pur sang. Het merk bestaat nu zeventig jaar, vandaar deze jubileumuitvoering in donkerrood. Daarnaast is uiteraard de nieuwe Virtus van de partij.

 • 
Ook duiken hier en daar weer zwarte trekkers op. McCormick kan zijn modellen ook in matzwart met luxe leren stoel leveren.

  Ook duiken hier en daar weer zwarte trekkers op. McCormick kan zijn modellen ook in matzwart met luxe leren stoel leveren.

 • 

Over kleur gesproken: Fendt in Italian-style.

  Over kleur gesproken: Fendt in Italian-style.

 • 

Italië staat bekend om zijn componentenbouw. Daarom staan de Eima-hallen vol componenten in allerlei kleuren. Hier joysticks voor bijvoorbeeld verreikers.

  Italië staat bekend om zijn componentenbouw. Daarom staan de Eima-hallen vol componenten in allerlei kleuren. Hier joysticks voor bijvoorbeeld verreikers.

 • Vliegen vangen en voerresten verwijderen doet Storti met deze Piaggio. Achterop is een grote turbine met 2,5 kuubs opvangbak gezet om voerresten op te zuigen of het erf te reinigen. Ook is er een blower om vliegenbestrijdingsmiddelen verneveld in de stal te blazen.

  Vliegen vangen en voerresten verwijderen doet Storti met deze Piaggio. Achterop is een grote turbine met 2,5 kuubs opvangbak gezet om voerresten op te zuigen of het erf te reinigen. Ook is er een blower om vliegenbestrijdingsmiddelen verneveld in de stal te blazen.

 • 
Het Indiase Mahindra is zo’n beetje de grootste trekkerfabrikant ter wereld, mede door overnames. Op westerse beurzen staat de fabrikant weinig, maar dus wel op de Eima. Let op de extra set koplampen in de bult bovenop de motorkap van deze 61 kW sterke 8560 Turbo.

  Het Indiase Mahindra is zo’n beetje de grootste trekkerfabrikant ter wereld, mede door overnames. Op westerse beurzen staat de fabrikant weinig, maar dus wel op de Eima. Let op de extra set koplampen in de bult bovenop de motorkap van deze 61 kW sterke 8560 Turbo.

 • 
De MAF van Mazotti is er met 4.000 of 5.000 litertank. De cabine komt van Claas en de 175 kW-motor van Perkins/CAT. De 10 ton wegende MAF is te krijgen met bomen van 16 tot 48 meter

  De MAF van Mazotti is er met 4.000 of 5.000 litertank. De cabine komt van Claas en de 175 kW-motor van Perkins/CAT. De 10 ton wegende MAF is te krijgen met bomen van 16 tot 48 meter

 • 
Dieci komt met zijn eerste kniklader met een telescopische arm. Er zijn drie modellen met eigengewichten van 5 tot 6 ton en Kubota- en Yanmar-motoren van 37 tot 55 kW. De grootste Agri Pivot T60 loopt 40 km/u.

  Dieci komt met zijn eerste kniklader met een telescopische arm. Er zijn drie modellen met eigengewichten van 5 tot 6 ton en Kubota- en Yanmar-motoren van 37 tot 55 kW. De grootste Agri Pivot T60 loopt 40 km/u.

 • Primeur is de MF 5600-serie met drie typen 5608, 5609 en 5610 van 80 tot 100 pk als opvolger van de 5400 serie. In plaats van een viercilinder is er nu de driecilinder 3,3 liter motor. De brede cabine en interieur komen van de grote 7600-serie.

  Primeur is de MF 5600-serie met drie typen 5608, 5609 en 5610 van 80 tot 100 pk als opvolger van de 5400 serie. In plaats van een viercilinder is er nu de driecilinder 3,3 liter motor. De brede cabine en interieur komen van de grote 7600-serie.

 • Het is een experiment, maar Gallignani (onlangs overgenomen door Kverneland) gaat drie werkgangen combineren. De dissel van deze perswikkelcombinatie is daarom verlengd, waarna een 8,1 meter brede bandhark met middenafleg werd gemonteerd.

  Het is een experiment, maar Gallignani (onlangs overgenomen door Kverneland) gaat drie werkgangen combineren. De dissel van deze perswikkelcombinatie is daarom verlengd, waarna een 8,1 meter brede bandhark met middenafleg werd gemonteerd.

 • 

Antoinio Maschio is de broer van de eigenaar van Maschio Gaspardo. Met zijn merk Mascar bouwt hij onderandere rondebalenpersen. Nieuw is deze perswikkelcombinatie van de Monstercut 770 met variabele kamer met vijf riemen voor balen van 0,8 tot 1,7 meter diameter. 15 messen snijden het gras kort.

  Antoinio Maschio is de broer van de eigenaar van Maschio Gaspardo. Met zijn merk Mascar bouwt hij onderandere rondebalenpersen. Nieuw is deze perswikkelcombinatie van de Monstercut 770 met variabele kamer met vijf riemen voor balen van 0,8 tot 1,7 meter diameter. 15 messen snijden het gras kort.

 • Deze Super Big 1000 van Fiorini heeft op een frame van een standaard twee-elements middenaflegger aan elke arm twee kleine rotoren gezet. Werkbreedte bij een zwad in middenafleg is 9,2 meter. Er zijn ook twee zwaden mee te maken.

  Deze Super Big 1000 van Fiorini heeft op een frame van een standaard twee-elements middenaflegger aan elke arm twee kleine rotoren gezet. Werkbreedte bij een zwad in middenafleg is 9,2 meter. Er zijn ook twee zwaden mee te maken.

 • Dit is geen Strautmann, maar de nieuwe zelfrijder van Almetech. Het bedrijf gebruikt ongeveer dezelfde kleuren. De 20 kuubs wagen is luxe uitgevoerd met een Canbus-systeem, losband voor, Perkins-motor, hydrauliek van Bondioli & Pavesi en Carraro-assen.

  Dit is geen Strautmann, maar de nieuwe zelfrijder van Almetech. Het bedrijf gebruikt ongeveer dezelfde kleuren. De 20 kuubs wagen is luxe uitgevoerd met een Canbus-systeem, losband voor, Perkins-motor, hydrauliek van Bondioli & Pavesi en Carraro-assen.

 • Merlo toont twee verreikers met hefvermogens van 4 en 5 ton: de Turbofarmer 50.9 CS en de Multifarmer 40.9 CS met een cvt die tot 50 km/uur loopt. De verreiker herkent zelf het aanbouwdeel (bak/klem/jip) en stelt zelf de overlastbeveiliging hierop af.

  Merlo toont twee verreikers met hefvermogens van 4 en 5 ton: de Turbofarmer 50.9 CS en de Multifarmer 40.9 CS met een cvt die tot 50 km/uur loopt. De verreiker herkent zelf het aanbouwdeel (bak/klem/jip) en stelt zelf de overlastbeveiliging hierop af.

 • Supertino toont de variabele rondebalenpers R170 met één brede riem die zo breed is als de gehele perskamer. Vaak worden drie tot vijf riemen gebruikt of kettingen. Met de brede riem zijn verliezen nog kleiner.

  Supertino toont de variabele rondebalenpers R170 met één brede riem die zo breed is als de gehele perskamer. Vaak worden drie tot vijf riemen gebruikt of kettingen. Met de brede riem zijn verliezen nog kleiner.

Eén reactie

 • bluepowers

  Toch wel mooi spul daar op de eima in italie

Of registreer je om te kunnen reageren.