Mechanisatie

Foto & video laatste update:15 feb 2012

Achterlader en meer op Assen

De achterlader is nog niet vergeten. S. Tjalma met een telescopische achterlader, te zien op de Landbouw Vakbeurs Assen.

Foto

  • Abemec gaf de Airmix Unifeed-voermengwagen (Peecon-roots) een rood kleurtje, de ESM-vijzel met gekartelde rand om beter te snijden en Digistar TMR-weegtechniek.

  • Loonbedrijf H. van Oosten in Meeden (Gr.) deed een voor Nederland unieke aankoop met deze Case IH Steiger 400-kniktrekker. Behalve voor het aanrijden van de kuil zal de trekker gebruikt worden voor het sleepslangbemesten.

  • Net als op de Agribex stond ook in Assen deze Limited Edition van een Deutz-Fahr TTV. Er zijn nog ongeveer tien trekkers te krijgen. Het pakket bevat een metallic lak, chromen uitlaat, twee zwaailampen, iMonitor, fronthef en aftakas, Xenon-werklampen, hydraulische topstang, leren bekleding en een achteruitrijcamera.

  • Ri-Mach was Redrock-importeur in Denemarken. Sinds de financiële problemen en doorstart van Redrock, twee jaar geleden, bouwt Ri-Mach zelf een complete serie kuilhappers. Zonderland uit Joure (Fr.) is importeur voor Nederland.

  • Net als Zibo bouwt APH Noord/Tol-mechanisatie met Dewulf een frontrooier. Hij is vorig najaar al in de praktijk getest. Ook in Assen was de frontrooier nu te bewonderen.

  • Het Poolse Pronar-hooibouwgamma is voortaan in Nederland te krijgen via Zonderland in Joure. De prijs is laag, maar de techniek is van deze tijd. Zo is er een 3 meter brede schijvenmaaier met Comer-balk, messensnelwisselsysteem, middenophanging en kneuzer, een triplemaaier, zeselementsschudder en dubbele hark.

  • Loonbedrijf Sandee uit Onstwedde-Alteveer (Gr.) verzorgde de grappige opening van de beurs. Met zijn trekkertrektrekker trok Sandee deze oude International 955 XL 'uit elkaar'. Tussen de voor- en achterzijde van het chassis verscheen een spandoek: ‘De beurs is geopend’

Of registreer je om te kunnen reageren.