Mechanisatie

Foto & video 1018 x bekeken

JCB doorbreekt 300 pk-grens

JCB heeft de 8.000-serie vernieuwd. De 8280 en 8310 volgen het huidige topmodel, de 8250, op.

Foto

  • JCB heeft de 8.000-serie vernieuwd. De 8280 (206 kW/280 pk) en 8310 (228 kW/310 pk) volgen de 8250, het huidige topmodel van 250 pk op.    Foto’s: Henk Riswick, tekst: Martijn Knuivers

  • Qua uiterlijk verschillen de twee nieuwe modellen miniem van het oude model. Opvallendste wijziging is de motorenwisseling. JCB heeft Cummins ingeruild voor een 8,4 liter Sisu met SCR (Ad Blue)-technologie. Cummins kon niet aan de nieuwe 3B-emissie-eisen voldoen.

  • Het chassis is iets gewijzigd, waardoor eenvoudiger een fronthef kan worden aangebouwd. De transmissie, de V-Tronic CVT van Fendt, is gebleven, maar iets aangepast, zodat die bestand is tegen het hogere vermogen. Qua aandrijving is de JCB nu dus gelijk aan de 8.600-serie van Massey Ferguson en de S-serie van Valtra.

  • De JCB is rondom geveerd en heeft een topsnelheid van 70 kilometer per uur.

  • De radiateuren zijn nu opklapbaar en beter te reinigen.

  • Al het onderhoud, zoals accu’s, de peilstok voor de transmissieolie, de vultrechter voor de hydrauliekolie en het reservoir voor ruitenwisservloeistof zit mooi weggewerkt achter een paneel rechtsonder de cabine. Er is 180 liter olie voor extern gebruik beschikbaar.

  • Het interieur is ongewijzigd. Wel nieuw is een feature, Active Traction. Dit minimaliseert de wielslip. Slippen alle vier de wielen, dan gaat automatisch het toerental omlaag totdat de banden weer voldoende grip hebben.

  • Prachtige pedalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.